Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

Kondzio 21:02, 02 paź 2012

monitka 21:13, 02 paź 2012

grembosia napisał(a)
Rabatki coraz piękniejsze i te brzozy- rewelacja. Też je uwielbiam, mam trzy, tylko ja zaszalałam i posadziłam je blisko siebie. Trochę je podwiązuję i wykręcam, by stworzyć ciekawą formę. Zobaczymy co mi wyjdzie, na razie jeszcze efektu nie widać.
Zastanawiam się jak utrzymujesz rabaty w takiej czystości, jeszcze nie masz kory, a tam ani jednego chwaścika, niesamowite.
I jeszcze- kompozycje w donicach z rojnikami- boskie.
Fajnie, że będziesz miała całą zimę na przemyślenia. Ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym ile się da zrobić jesienią, obym tylko nie żałowała

grembosiu dzięki za odwiedziny ja też jestem w gorącej wodzie kąpana ale jeśli chodzi o ogród i moje nieudolne próby to trochę zimnej wody już mi się na głowę wylało dlatego teraz sadzę z planem i kupuję tylko te rośliny które mam na liście. No ale ja nie mam takiego zmysłu łączenia roślin...
Co do rabat to fotki sa zaraz po założeniu dlatego chwastów nie ma. Korą do tej pory nie sypałam bo rabaty nie były do końca założone i nie chciałam jej potem rozgrzebywać. No a jak mi coś wyrośnie to oblatuję i wyrywam ...jak to moja babcia mówiła głupiego robota lubi
Jagodaa 20:56, 03 paź 2012

Monitka, u Ciebie zmiany idą piorunem i jeszcze do tego taki ład i sterylny porządek. U mnie to zawsze, jak po tajfunie.
baraga1904 21:00, 03 paź 2012

...podglądam i trzymam kciuki za jesienne prace ogrodowe...
..pozdrawiam cieplutko
wiunia 00:06, 04 paź 2012

Monitko, Twoje rabatki są bardzo ciekawe, a wiosną jak rośliny wybuchną całą siłą natury to dopiero będzie się działo
Pozdrawiam serdecznie ...
ewalm 01:46, 04 paź 2012

Moniko, jak już będziesz miała bukszpany, to przymierz jeszcze tego najmniejszego gdzieś bliżej pozostałych dwóch, żeby tworzyły bardziej jedną grupę. Może wtedy wiśnia na środku też będzie inaczej wyglądała.
hanka_andrus 06:20, 04 paź 2012

Zaglądam,pozdrawiam z rana!
monitka 20:46, 04 paź 2012

Jagoda u mnie też jak po tajfunie tylko tego nie pokazuję

Agnieszko kciuki się przydadzą bo od południa leje a mi jeszcze troche czasu brakuje na zakończenie prac...

wiunia na właśnie liczę cieszę się że do mnie zajrzałaś

Haniu miło cię znowu widzieć

Ewcia no najpierw muszę je kupić a teraz jakoś już marny wybór...powiem ci że ciężko to dopasować bo wszystko zależy z której strony się patrzy na tą rabatę. Jak nie będzie lało to jutro planuję wypad do szkółki ...chyba ostatni w tym roku...
malwes 22:37, 04 paź 2012

Monitko, ogromne zmiany, piękne rabaty wychodzą. Będę zaglądać i kibicować.
monitka 22:41, 04 paź 2012

Gosiu dzięki za odwiedziny i pochwały cieszę się że mnie odwiedziłaś. Przyznam ci się że ja też podglądam zmiany u Ciebie ale jakoś tak się złożyło że jeszcze nic nie napisałam. Muszę to nadrobić