Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy iglaste » Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba

Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba

Karabela 19:53, 17 lut 2014

jeszcze raz dziekuję Danusiu za fantasytczną podpowiedz, chwilę mnie nie było bo zmarł teść i wcześniej nie odpisałam. A z miłorzębów zdjęte brudne kaptury i ogladam codziennie czy już jakies pączki wychodzą - na razie ładnie zaczęła magnolia i kalina, aż sie boję zeby nie przymroziło jeszcze w tej lutowej wiośnie...
brzydula 14:46, 16 mar 2014

ja również planuje posadzić 3 szt miłorzębu szczepionego na pniu. Proszę napiszcie w jakiej odległości je sadzić i ile odsunąć się od tui. ???
Może wyjasnie ekran już rośnie od 2 lat szmaragdy, jesienią posadziłam żurawki i bukszpany ( tuje przy ogrodzeniu i 4 metry żurawek, 4 m bukszpanów, ) jak dodam te miłorzęby co jeszcze by pasowało żeby wypełnić wolne miejsca???? myślałam o szaławi ale to odpada kolorystycznie ..na wiosne zejdą tulipany ale co potem wsadzić to już nie wiem..
Loosiuu 17:06, 16 mar 2014

Bardzo stary okaz w Kórniku
Nati 18:06, 21 mar 2014

piszecie że ginko zamiera w cieniu,

mam mozliwość kupienia miłorząb chyba klasyczny okaz, drzewko juz dość spore na wysokości ok 150cm zgubił przewodnik i ma tylko boczne długie pędy wygląda jak szczepiony ,

mam dla niego miejsce tylko tam gdzie jest słońce do godz. 12 a potem głęboki cień i raczej nie jest sucho, tylko lekko wilgotno,

czy mogę go tam posadzić? i jak on z biegeim lat może sie kształtować , skoro wolno rośnie mogę go formować jak małą nieregularną parasolkę coś jak mariken czy raczej to na zwykłych okazach się nie udaje.

dziękuję z góry za odp.
Gardenarium 20:36, 21 mar 2014

Na zwykłych okazach się nie udaje, są dość kapryśne i "szarakułowato" czasem rosną.

Instagram Ogrodowiska
Nati 20:44, 21 mar 2014

szkoda dziękuję Danusiu
Gardenarium 21:20, 21 mar 2014

Kup szczepiony, a zwykłego zostaw w spokoju.

Instagram Ogrodowiska
agam 21:42, 21 mar 2014

Danusiu co należałoby robić ze zwykłymi miłorzębami żeby wyglądały jak Twoje trzy "zwykłe niezwykłe"? Wiem że kupiłaś takie, ale jak powinno się je formować od małego?
Gardenarium 21:49, 21 mar 2014

Mój niezwykły, środkowy własnie rośnie krzywo i nic nie mogę zrobić. Jak chce tak rośnie.

Instagram Ogrodowiska
agata_bil 09:13, 23 mar 2014

Witam serdecznie
Zwracam się z pytaniem, czy jeśli miłorząb mimo swoich liści zaliczany jest jako roślina iglasta to na projekcie należy oznaczyć go jako drzewo iglaste czy liściaste?
jeśli ktoś zna odpowiedź, byłabym wdzięczna za informacje
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies