Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

barbara_kraj... 21:18, 03 lis 2014

No to ja poczekać muszę, aż te agapanty wypełnią korzeniami całą donicę. Zastanawiam się tylko, czy one nie mają za zimno na dosć przewiewnym balkonie?
mira 21:58, 03 lis 2014

barbara_krajewska napisał(a)
No to ja poczekać muszę, aż te agapanty wypełnią korzeniami całą donicę. Zastanawiam się tylko, czy one nie mają za zimno na dosć przewiewnym balkonie?

Basiu poza ciasnotą w doniczce którą lubią nie lubią przesadzania, no a na balkonie im nie powinno być źle, jeśli tam sporo słońca - trzeba podlewać ale i rosić liście, ja konewką leję po całości.

pozdrawiam
Richie 23:50, 03 lis 2014

Mira za Twoją radą mocno ciachałem swoje agapanty po raz pierwszy a soki lały się mocno. Mam nadzieję że będą miały więcej kwiatów...
Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy kolanka
mira 09:54, 04 lis 2014

Richie napisał(a)
Mira za Twoją radą mocno ciachałem swoje agapanty po raz pierwszy a soki lały się mocno. Mam nadzieję że będą miały więcej kwiatów...
Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy kolanka

Zaczynam się denerwować bo jak nie będą kwitły lepiej to przynajmniej będziecie mieć winnego ale mi wychodzi na to że one muszą wypocząć trochę pospać podsuszyć się i wtedy chce się im kwitnąć.
To całkiem jak z nami jak przez zimę nie porobimy w ogrodzie to na wiosnę ze zdwojoną siłą ruszamy do ogrodu i mam nadzieję że i ja też wylecę z siłą i mocą największego sumo .

winowajca

wspomnienie lata i 1 sierpnia

monteverde 16:33, 04 lis 2014

Mira ja swoje agapanty wstawiam z donicami do piwnicy, w połowie zimy dopiero podsuszone liście im obcinam, bo przecież soki muszą zejść do cebul, a wiosną wystawiam znowu na dwór, to źle robiłam? a u Ciebie kolanko nawaliło nie przeziębienie, współczuję, wiem jak może boleć pozdrówka
mira 17:24, 04 lis 2014

monteverde napisał(a)
Mira ja swoje agapanty wstawiam z donicami do piwnicy, w połowie zimy dopiero podsuszone liście im obcinam, bo przecież soki muszą zejść do cebul, a wiosną wystawiam znowu na dwór, to źle robiłam? a u Ciebie kolanko nawaliło nie przeziębienie, współczuję, wiem jak może boleć pozdrówka

Aniu każda metoda dobra jeśli skuteczna, Twoja ma swoją filozofię, ja moje przestaję po prostu podlewać a liście się już walą i są omdlone bo jak zostawiam to widziałam że tak jakby podgniwały

na razie goście mam
Bogdzia 19:45, 04 lis 2014

Miruś współczuję kłopotów z kolankiem bo też je mam, w tym tygodniu zaczynam blokady . Mam nadzieje ze Tobie bedzie sie już tylko polepszac i tego Ci życzę.
Mala_Mi 08:37, 05 lis 2014

Pelaśki śliczne Ja dumam gdzie moje przetrzymać na materiał do sadzonek... oj teraz bym inaczej domek budowała.
Milka 11:25, 05 lis 2014

A ja też właśnie o tobie i kolanku myślałam...mam nadzieję, że tylko lepiej będzie, Ewa z ,,Moja pierwsza hortensja w ogródku" tez miała problemy i operację i już widzę u niej ok, zatem wierzę, że u ciebie będzie tak samo będziesz nam więcej pisać o swoich spostrzeżeniach i obserwacjach ogrodowych, a wiosną ruszysz do boju
Agapantami kusisz...ale to nie dla mnie, odstawiam od cyca wszystkie wymagające roślinki...ale tej ciemnej dalii nadal żałujęzdrowiej Mira
mira 19:40, 05 lis 2014

Bogdzia napisał(a)
Miruś współczuję kłopotów z kolankiem bo też je mam, w tym tygodniu zaczynam blokady . Mam nadzieje ze Tobie bedzie sie już tylko polepszac i tego Ci życzę.

Bogdziu dzięki i oby

u mnie taka pogoda że wariacji można w domu dostać, więc trochę się wyłoniłam bo kolory w ogrodzie się zmieniają i moj buk teraz rudzieje no cudo w słońcu ale Ty to znasz, zobacz jak ja się cieszę 1 sztuką