Lazialo
18:44, 31 maj 2021
Witam w moim domu na wsi postanowiłem sobie wyrównać teren z tyłu domu ale niestety teraz wyszedl mi problem . Moje lotnisko ma ok 150m2 i wyszło że w miejscu gdzie jest najwięcej podebranego terenu jest sama glina ok 25m2 potem już jest troszje lepiej bo jest już glina zmieszana z ziemia też tak ok 30 -40m No i reszta terenu gdzie już była najmniejsza ingerencja i jest tam ziemia. Ziemia była zbierana w piątek a w sobotę niedzielę już deszcze i glina zrobiła się klejąca i ciężka. Teraz chciałbym tam zrobić sobie trawnik czy to jest możliwe jestem laikem i troszke mnie to przerosło. Może ktoś mi tu pomóc i wyjaśnić co i jak mam zrobić aby tam nie było bajorka?
I jeszcze dochodzą skarpy mniejsza ok1,2m u góry i większą na dole ok 2m wysokości gdzues czytałem żeby zabezpieczyć to agrowłóknina czarna tak aby woda i wiatr nie doprowadzały do wypłukiwania i ewentualnego obsunięcia. Chciałby ja zabezpieczyć w pełni i dodatkowo obsadzić czymś aby to ładnie wyglądało.
Jeśli zle coś napisałem to przepraszam za każdą pomoc i dobrą rade dziekuje.
[img
I jeszcze dochodzą skarpy mniejsza ok1,2m u góry i większą na dole ok 2m wysokości gdzues czytałem żeby zabezpieczyć to agrowłóknina czarna tak aby woda i wiatr nie doprowadzały do wypłukiwania i ewentualnego obsunięcia. Chciałby ja zabezpieczyć w pełni i dodatkowo obsadzić czymś aby to ładnie wyglądało.
Jeśli zle coś napisałem to przepraszam za każdą pomoc i dobrą rade dziekuje.