Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Agnieszkowy ogródek

Agnieszkowy ogródek

Agnieszka 22:22, 29 sty 2011

Dzięki, Bogda. Patrzyłam już u nich. Nie mają tej odmiany. Mają podobne, które wpisałam sobie na listę rezerwową: Peach Crisp i Sweet Tea.
Muszę zapytać Danusię, przecież ona tych żurawek kupuje tony. Coś kiedyś wspominała o Piasecznie.... Ale mogę się mylić.
Gardenarium 22:26, 29 sty 2011

Ja kupuję żurawki w Mrokowie, u Melona albo w Ponderosie w Helenówku k.Kań. Ceny spore, po 10-12 do 15 zł, ale to norma.

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 07:57, 30 sty 2011

Czyli ceny jak w necie. Tyle, że widzisz rośliny i masz możliwość wyboru. Dzięki, Danusiu.
Kiedy jest wysyp żurawek? Widziałam, że niektóre firmy oferują żurawki od marca a niektóre dopiero w lipcu. Kiedy więc jest sezon na żurawki?

A to moje faworytki:

Peach Crisp:

Peach Flambe:

Sweet Tea:

W takim zestawieniu ta ostatnia wypadła chyba najsłabiej... Zależy mi na efekcie pomarańczowo-czerwonych liści. Nie chcę, aby wyglądały z daleka jak zeschnięte liście, dlatego nie chcę beżowo-brązowych.
Gardenarium 12:16, 30 sty 2011

Agnieszko, wczesną wiosną nie ma, ale do maja powinny już się pokazywać.
Mam namiary na firmę, która produkuje sadzonki. Jest jedna Twoja poszukiwana odmiana:
Peach Flamble. Jednak oni nie prowadzą małej sprzedaży tylko na tysiące. Dam Ci znać jak będą już żurawki w sprzedaży. Jeżdżę po Warszawie i okolicach w poszukiwaniu roślin, będę informować co jest gdzie.

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 12:50, 30 sty 2011

Super, Danusiu, dzięki.

goniak 12:53, 30 sty 2011

Tu znajdziesz odmianę, której szukasz

http://www.heuchera-byliny.pl/index.php?cPath=24
zbigniew_gazda 13:13, 30 sty 2011

goniak napisał(a)

Gosiu dzięki .Wygląda mi na szeroki asortyment . Ja jestem chyba zdany na sklep internetowy chcąc kupić ciekawsze odmiany.Martwi mnie tylko że brak jest informacji o sklepie :gdzie , telefon , ile kosztuje przesyłka , rodzaj przesyłki itd. A może źle patrzę ? Chyba że to jakaś tajemnica .... Pozdrawiam.
Agnieszka 14:45, 30 sty 2011

goniak napisał(a)

Dzięki, Gosiu. Ich też już namierzyłam, ale trochę ceny mnie odstraszyły. Może nie mam rozeznania, a może mają duże i dorodne rośliny. Nie wiem. Zapisałam sobie ich adres, ale przytłacza mnie kwota za np. 50 szt żurawek i do tego różne hosty, trawy i inne.

Na całe szczęście Gosiu zagospodarowałaś moje rośliny, minimalizując tym samym koszty I tak pomału już zbieram "zaskórniaki" na te wszystkie trzmieliny, bukszpany, cisy, żurawki, trawy, hosty, wrzośce i korę (kurcze, lista się wydłuża... )
monteverde 16:08, 30 sty 2011

Agnieszko na allegro wojciccyrośliny mieli tą odmianę,maja tanio,ale te nowości wszędzie są drogie wejdź tam,za marvelous marble,chcą 5 zł od sztuki)
Agnieszka 19:38, 30 sty 2011

anna_zochowska napisał(a)
Agnieszko na allegro wojciccyrośliny mieli tą odmianę,maja tanio,ale te nowości wszędzie są drogie wejdź tam,za marvelous marble,chcą 5 zł od sztuki)

Dzięki, już zaglądam.
Myślę, że wiosną będzie można znaleźć na allegro żurawki, tylko nie wiadomo po ile. Mam ulubionych sprzedających, poczekam do wiosny