Witajcie, u mnie dziś potrzebny deszcz, więc siedzę w domu. Nasmażyłem górę naleśników i zjadłem 10 z truskawkami. Więc mogę trochę pogadać z Wami.
Haniu, wiem że przez kilkadziesiąt lat codziennego okłamywania trudno nagle zmienić front. Na to składa się wiele rzeczy jedzenie trujące które otępia, fluor w wodzie i pastach do zębów, leki szczepionki telefony komórkowe i wiele innych wynalazków które niszczą nasze poczucie świadomości czyli percepcję. Haniu nie wolno zostawiać młodych na pastwę pasożydów panoszących się w naszym kraju. Muszą się wszyscy zjednoczyć, w kupie nas nie ruszą. Zobaczcie ilu Słowian już zamordowano w przeciągu ostatnich 100 lat, grubo ponad 100 milionów, to jeszcze wam nie wystarcza a to nie jest koniec. Polska jest w trudnej sytuacji bo jest najbogatszym krajem europy i dla tego chcą nas unicestwić żeby rozszabrować to co mamy jeszcze w naszej ziemi. Dlatego można tak manipulować ludźmi gdyż w szkole zamiast uczyć poważnych rzeczy zamulają głowy śmieciami które w życiu nie przydatne. Ja trzymałem się do polityki i od kościoła zawsze z daleka, gdyż czułem całym ciałem że to coś złego i dopiero po tylu latach mam trochę czasu i mogę poszukać odpowiedzi na które nie mogłem nigdy znaleźć odpowiedzi i wytłumaczenia. Powiem im więcej czytam tym bardziej jeży mi się włos na całym ciele. Nawet nie wiemy w jakiej rzeczywistości żyjemy i to jest najbardziej przerażające. Dobrze Haniu że jeszcze ciągniesz swoje opowieści, tu było dużo fajnych ludzi było by szkoda tracić kontaktu z nimi. To jest bardzo ważne żebyśmy byli w kontakcie między sobą. Zobacz tylko co komórki zrobiły z ludźmi jak od izolowały nas od siebie. Teraz wchodzisz do autobusu czy pociągu wszyscy wpatrzeni w swój komputerek z nikim nie pogadasz a pamiętasz jak było kiedyś, człowiek się wygadał w podróży że aż jadaczka bolała a teraz podjeżdża kierowca na przystanek i trąbi żeby ludzie wsiadali bo nawet nikt nie zauważył że autobus podjechał, to już jest jakaś paranoja. To samo jest na chodniku co druga osoba idzie i gapi się w telefon a jak dryndne na niego to skacze jak małpa na drucie. Powiem Ci że, jak by został jeszcze z miesiąc to wylądował bym chyba w psychiatryku. Teraz odreagowuję mam wakacje

Tym co gadają się nie przejmuj u mnie miał być piękny weekend a deszcz pada więc nawet na 3 dni nie umieją przewidzieć pogody a ty się zimą przejmujesz. Ja już pisałem że telewizora nie oglądam 17 lat i radia też już nie słucham dość długo, tu czasami w pracy słucham gdyż kocham muzę, a tego bełkotu nie rozumiem więc nie ma problema. Pamiętaj że im zależy na strachu, dlatego z tych mediów płynie jad który zatruwa naszą percepcje. Trzymaj się zdrowo i dbaj o siebie nie tylko fizycznie ale i psychicznie.

Krys, dziękuję za pochwałę, nie chce za dużo pisać na tym forum, luknij na tego pana, on fajnie tłumaczy różne zagadnienia
https://www.youtube.com/watch?v=bB0e9rglHBo ma on na razie 65 odcinków jest fajny gość, Pol Lechicki. Oglądam super telewizję z Wrocka NTW (niezależna telewizja Wrocław Jerzego Zagórskiego) Fajne są rozmowy na porozmawiajmy.tv Ja mało oglądam wszystko ściągam i wyjmuję głos programem Pazera free audio extraktor i słucham sobie w pracy, po drodze i w domu. Kupiłem małego laptopika i zainstalowałem w nim lektora i czyta mi w pracy książki w pdf. Jest bardzo dużo ciekawych audycji jeśli Cię to zainteresi daj znać, pozdrawiam Cię gorąco.
Muszelka,[/img] wiem o tym, rybki robiłem na czasie 800 i iso 800 więcej światło[/img] mi nie dawało, by[/img] ło pochmurno. Na dużej dziurze też się nie robi, gdyż ostrość jest kiepska. Iso staram się też więcej nie dawać jak 1600 gdyż ziarno zaczyna wyłazić. Powiem Ci że ryby wyskakują z wody jak pociski i nie jest łatwo w ogóle ładnie złapać. Zdjęcia są surowe prosto z aparatu, nic jeszcze nie poprawiałem. Miesiąc temu przesiadłem się z Pentaxa k-5 ma k-3 i jeszcze go nie wyczułem.