Dziękuję dziewczyny za miłe słowa.
Ano
przesyłam fotki za dnia.... Wiem, że się roślinki rozrosną, to taka bezsensowna niecierpliwość- chciałabym, żeby wszystko było skończone.... Ale na szczęście popatrzyłam sobie na wątek z metamorfozami i tam widać, że nawet Danusia w swoim nie tylko bukszpanowym też kiedyś miała mało.... Ale swoją drogą takich maciupcich szałwi to chyba nigdy nie widziałaś... No właśnie i trzeba szybko czymś lustro obsadzić. na pewno coś się będzie pieło i obok są posadzone miskany więc liczę na to, że sie zwiaszą i trochę zasłonią tę garderobę.
Masz może pomysła.?
Ev
Wymieniliśmy żaróweczki z halogenowych na ciepłe ledy. Ledy biorą bardzo mało prądu. Zrobiliśmy błąd bo są zbyt mocne i trzeba tuby przekręcać, żeby nie raziły w oczy. Może jak rośliny zarosną będzie inaczej. Mam dwa reflektorki i one spełniają rolę najlepiej. Mam też miejsce na dwa słupki ale myślę, że kupię reflektorki.
Justyno
Dziękuję, miło, że tobie takze się podoba
Dziewczyny to są dzisiejsze zdjęcia

To jest widok na taras, i obok ciurkadełko, ktore jeszcze jest w trakcie pracy, mur i lustro. Po prawej rabata bylinowa. Sadząc powieliłam rośliny bylinowe z rabaty u Sebka. Na końcu taka śmieszna mogiłka otoczona krawężnikiem z granitu. Trzenba to będzie rozebrać, bo nie pasuje. Tam ma być rabata bylinowa.
Widać efekty wczorajszego cięcia. Topiar na pierwszym planie. Obok kulki i stożek bukszpanowy.
Po lewej pod oknem to widok na rabatę różaneczników. Dziś zostały posadzone. Będę potrzebowała jeszcze wrzośce do zadarniania, ale widzę, że u nas kiepski wybór.
Tak teraz wygląda wejście. Po lewej stronie od furtki jest rabata na którą nie mam pomysłu.
Evchen
dla Ciebie kulki po cięciu. Są to moje własne okazy, które zaczęłam hodować kilka lat temu. Posadziłam w kupie pięć małych sadzonek bukszpanów i od początku je formuję w kulki. Stożek powstał pod wpływem ogrodowiska. Poświęciłam na niego całkiem porządną kulkę i teraz drugi rok formuję jego czubek. Jedną kulkę wykorzystałam w tym roku na topiar. Podsadzilam żywopłocikiem z małego bukszpanku. Weszło 20 sadzonek po 9,90

... Ale pocieszam się tym, że za kilka lat będzie taki jak u Sebka na awatarku

W tym roku posadziłam też dużo pojedyńczych bukszpanków z nadzieją na kuli, ale chyba wrócę do mojego pomysłu- pięć sztuk razem, bo kulka od razu wygląda okazale.
Pozdrawiam Beka