Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Gruszka_na_w... 12:50, 15 lut 2024

Joku napisał(a)
Może jutro znowu pogoda będzie łaskawa to znowu pójdę w rabaty. Lubię jak porządek zaczyna panować w ogrodzie.

Na przebłyski pogody też czekam.
Porządek po wiosennych pracach jest bardzo miły w oglądzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 15:22, 15 lut 2024

Jolu melduję, że odebrałam dzisiaj i jest cudowny, dziękuję
Joku 19:20, 15 lut 2024

Vita, mnie dzisiaj trudno było się przełamać, ale jak już wyszłam to wena sama przyszła . Chciałam tylko zlikwidować bajzel w szopce który sama przez zimę stworzyłam ale udało się przyciąć kocimiętki, wysuszone części wrzośca i przy okazji odkryłam pięknie zapączkowaną kępkę ranników. To chyba jedne z tych od ciebie. Taka miła niespodzianka w nagrodę za walkę z własnym lenistwem mnie spotkała.
Dalii jeszcze nie siałam.

Haniu, słońca nie było ale temperatura na dworze całkiem przyjemna - 11 st. Efekty jak wyżej .

Haniu Gruszko, bardzo lubimy ten wyłaniający się ład na rabatach, świeżo wzruszoną ziemię. Czyż nie? .

Sylwia, zadziwiła mnie prędkość działania naszej poczty. A czytałam ostatnio że firma chyli się ku upadkowi. Cieszę się że czajnik się podoba. Smacznej herbaty!
vita 19:39, 15 lut 2024

Joku napisał(a)
Vita, mnie dzisiaj trudno było się przełamać, ale jak już wyszłam to wena sama przyszła . Chciałam tylko zlikwidować bajzel w szopce który sama przez zimę stworzyłam ale udało się przyciąć kocimiętki, wysuszone części wrzośca i przy okazji odkryłam pięknie zapączkowaną kępkę ranników. To chyba jedne z tych od ciebie. Taka miła niespodzianka w nagrodę za walkę z własnym lenistwem mnie spotkała.
Dalii jeszcze nie siałam.

Też się nie przełamałam Zrobiłam tylko obchód i parę zdjęć. Marznę, u mnie było siedem na plusie. I też odkryłam pięknie zapączkowaną doniczkę z rannikami od Ciebie
Wstyd, ciągle jeszcze w doniczce
sylwia_slomc... 19:54, 15 lut 2024

Joku napisał(a)

Sylwia, zadziwiła mnie prędkość działania naszej poczty. A czytałam ostatnio że firma chyli się ku upadkowi. Cieszę się że czajnik się podoba. Smacznej herbaty!

Też się zdziwiłam bo przecież jeszcze odległość między nami nie mała. Ale jest na dowód jest fotka u mnie
Joku 20:45, 15 lut 2024

Vita, ranniki w doniczce przynajmniej nie zginą. W twoich doświadczonych rękach na pewno nie .

Sylwia, widziałam.
Kordina 21:29, 15 lut 2024

Joku napisał(a)
Vita, mnie dzisiaj trudno było się przełamać, ale jak już wyszłam to wena sama przyszła . Chciałam tylko zlikwidować bajzel w szopce który sama przez zimę stworzyłam ale udało się przyciąć kocimiętki, wysuszone części wrzośca i przy okazji odkryłam pięknie zapączkowaną kępkę ranników(...)

No widzisz Jolu? Też Cię wzięło i endorfiny się wydzieliły
Joku 17:45, 17 lut 2024

Nic lepiej nie działa na psychikę ogrodniczki jak urobienie się w ogrodzie .
Dzisiaj ponoć dzień kota. W związku z tym moja Tosia przesyła najserdeczniejsze życzenia wszystkim swoim ogrodowiskowym pobratymcom.

Kordina 21:22, 17 lut 2024

Jolu, ale super zdjęcie zrobiłaś nie wiedziałam, że dziś Dzień Kota, chociaż ogrodnicy chyba wszyscy mają go na co dzień, nie mylić z Dniem Świra, chociaż....
Wafel 21:28, 17 lut 2024

Kotek dostał kwiatki z tej okazji
Co za kolorki ma ten twój kotek! Piękny!