Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 17:22, 20 lut 2024

Żaby to jest to . Pamiętam żabie koncerty w rodzinnej okolicy pełnej stawów torfowych. Lata 60 - 70te. Chyba już ich nie słyszałam gdy jeździłam wspierać mojego tatę staruszka.

Kolejny deszczowy dzień, wypatrzyłam pojedynczego kwitnącego krokusa i pączek irysa cebulowego. Nieśmiało kwitną cyklameny ogrodowe i coraz wyżej pączki unoszą ciemierniki i przebiśniegi. Stare liście wycięłam ciemiernikom w poprzednim tygodniu.
hankaandrus_44 17:41, 20 lut 2024

Żaby już przemieszczają się na stawiki do złożenia skrzeku. Ostatnio widziałam skoczny spacering po moim trawniku..
vita 17:47, 20 lut 2024

Joku napisał(a)
Żaby to jest to . Pamiętam żabie koncerty w rodzinnej okolicy pełnej stawów torfowych. Lata 60 - 70te. Chyba już ich nie słyszałam gdy jeździłam wspierać mojego tatę staruszka.

Bardzo bym chciała załapać się na takie koncerty, na wsparcie też Na wszystkie wspomnienia, na uważne wysłuchania, na fotki i wszystko co stanowi treść Kaszub

Kolejny deszczowy dzień, wypatrzyłam pojedynczego kwitnącego krokusa i pączek irysa cebulowego. Nieśmiało kwitną cyklameny ogrodowe i coraz wyżej pączki unoszą ciemierniki i przebiśniegi. Stare liście wycięłam ciemiernikom w poprzednim tygodniu.

U mnie też deszczowo, d...pa Ważne na przedwiośniu wyciąć liście ciemiernikom, tak samo jak epimedium. Co rok braknie mi czasu na epimedia!
Joku 19:21, 20 lut 2024

Znam twoją fascynację Kaszubami. Wsparcie starałam się dawać, z wysłuchaniem i rozmową było trudniej.
Welewetkę przeczytałam, obgadamy przy okazji.
Epimediom też liście wycinam, w tym roku sporo jest brzydkich, czarnych. Pogoda na razie nie sprzyja, chociaż sąsiad dzisiaj się zawziął i wyczyścił basen. Jestem pełna podziwu dla jego samozaparcia.
Rumianka 21:10, 20 lut 2024

Sąsiad pewnie szykuje się do morsowania, skoro wyczyścił basen...
zbigniew_gazda 21:55, 20 lut 2024

Ciemiernikom też wycinam liście. W tym roku kiepskie są bo ucierpiały przy wykopach.
Ewa777 22:10, 21 lut 2024

Spóźnione, ale serdeczne życzenia przesyłam z okazji urodzin Dużo zdrówka, piekny podróży po ogrodach i zadowolenia z codziennego życia
Podziwiam Cię zawsze, gdy czytam o Twoich wyprawach do różnych ogrodów.
Margo2 23:20, 27 lut 2024

Jolu, ja zakładając oczka liczyłam na żaby. Jak na razie nie mam.
A tez lubiłam słuchac ich rechotu
Joku 09:45, 28 lut 2024

Elisa, sąsiad jeździ do pracy do Norwegii, tam jest zimniej niż u nas. Czasami potrafi wyjść na dwór w samym podkoszulku przy niskiej temperaturze, zaprawiony jest .

Zbyszku ja też wycięłam. Obserwuję jaki będzie efekt. Chyba bardziej widać kwiatostany.

Ewa, dziękuję za życzenia. Ano, lubię jeździć po ogrodach. Może w końcu uda nam się wspólna wyprawa do Przypek.

Margo, żaby w bajorku to jest to. Do mojego oczka w poprzednim ogrodzie przeniosły się chyba od sąsiada. Niestety, nie przetrwały .
Gruszka_na_w... 10:01, 28 lut 2024

Julu, prześliczna jest ta Twoja Tosia, bardzo fotogeniczna. W ogólnym ferworze gdzieś mi przepadła informacja o przeskoczeniu Twojego osobistego licznika na kolejną cyferkę.
Obie mamy podobne przemyślenia z tym związane. Ściskam gorąco i życzę wszystkiego najlepszego. Zdrowia i sił nad wszystko.
Dostałam raport z Norwegii. W ogrodzie leży pół metra śniegu. Dla Twojego sąsiada u nas to już pełnia sezonu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies