Joku
20:09, 30 sty 2025

Mirka, cieszy mnie bardzo udana zmiana formatu zdjęć. Będzie co oglądać
.
Daga, pamiętam że wzdychasz
. Ja wzdycham do oczara, zwłaszcza wiosną. Skutecznym hamulcem jest brak miejsca.
Zapory p/kocie są częściowo skuteczne
. Długie patyki jak widać da się ominąć. Bardziej sprawdzają się nastroszone gałązki. Ale ich akurat nie miałam. Patyki wtykane w ziemię też stosuję, one chyba się bardziej sprawdzają. Najgorsze jest to że nie wiem komu przylać w tyłek: własnemu rudzielcowi czy sąsiadowemu Kickowi
. Tosi raczej nie podejrzewam.
Kasiu, wiem ze Sadzawka ma. Nawet tam kupowałam. Tylko że moje koty je wygniotły i trzeba było kupować ponownie.
Edziu, nawzajem
. Moje koty mają takie same zwyczaje, najlepiej im się włazi i wyłazi nocą. Mieliśmy różne sposoby żeby ich łażenie ograniczyć ale zazwyczaj one były sprytniejsze. Od jakiegoś czasu zamykamy je na noc, jednego w łazience a drugiego w przedsionku, swoje drzwi też zamykamy żeby nie słyszeć ich miałków
. Wygląda na to ze koty się do aresztu przyzwyczaiły. Odpukuję w niemalowane drewno żeby nie zapeszyć
.
Asiu, ponoć niezbyt ładnie pachną korzenie, stąd nazwa. Nie wiem, nie sprawdzałam. Część nadziemna na pewno nie odstrasza zapachem.
Życzę zdrówka i dalszej ogrodoterapii
.

Daga, pamiętam że wzdychasz

Zapory p/kocie są częściowo skuteczne

Kasiu, wiem ze Sadzawka ma. Nawet tam kupowałam. Tylko że moje koty je wygniotły i trzeba było kupować ponownie.
Edziu, nawzajem

Asiu, ponoć niezbyt ładnie pachną korzenie, stąd nazwa. Nie wiem, nie sprawdzałam. Część nadziemna na pewno nie odstrasza zapachem.
Życzę zdrówka i dalszej ogrodoterapii