Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 14:36, 29 sty 2025

Najokazalej prezentują się ciemierniki cuchnące

Inne dopiero startują

Pojedyncze kwiaty pierwiosnków

Kordina 14:40, 29 sty 2025

mirkaka napisał(a)
...
Ja mam problem z aparatem, zrobiłam trochę zdjęć telefonem, ale nie mogę wrzucić na forum bo format nie ten
Muszę poczekać na pomoc mądrzejszych ode mnie

A nie zmienia się automatycznie po wrzuceniu na forum?
2 opcja - syn mi dawno zainstalował darmowy program do obróbki zdjęć XnView z takim okiem, fajny program, bo w nim zmniejszam rozmiar zdjęć, ucinam to co nie pasuje do zdjęcia, czasami ciut przyciemniam czy rozjaśniam itp Po prostu przenoszę kursorem zdjęcie na monitorze na ikonkę XnView
Joku 14:42, 29 sty 2025

Przebiśniegi idą jak burza. Dwa dni temu ledwie było widać białe czubki pączków

Radość największa, ranniki

Joku 14:48, 29 sty 2025

Cyklameny bluszczolistne kwitną jesienią, teraz czarują ładnymi listkami. Gałęzie to zasieki przeciwko kotom. Wredoty szukają gołej ziemi i kopią bez opamiętania .

Joku 14:51, 29 sty 2025

Bożena, zmienia się automatycznie rozmiar zdjęcia, format chyba nie.
mirkaka 20:16, 29 sty 2025

Już zmieniłam format, będę mogła wstawić trochę zdjęć, ale Jola u Ciebie wszystko dużo bardziej zaawansowane, no już wiosna w styczniu ranniki u mnie dopiero wyłażą z ziemi, a cyklameny są cudne, takie delikatne
Magara 22:30, 29 sty 2025

Jola, cyklameniki cudne maluszki Reszta też
Wzdycham do nich kolejną wiosnę, podobnie jak do oczarów - potem przychodzi młyn prac sezonowych, zapominam, a kolejnej wiosny pluję sobie w brodę, że nie mam

Czy poziome kocie zapory są u Ciebie skuteczne???
Ja wbijam patyczki na rabatach pionowo ale chyba zbyt duże odległości zachowuję... Śnieg stopniał a u mnie na rabatach głównie kocie stolce
pestka56 12:33, 30 sty 2025

Magara napisał(a)
Jola, cyklameniki cudne maluszki Reszta też
Wzdycham do nich kolejną wiosnę, podobnie jak do oczarów - potem przychodzi młyn prac sezonowych, zapominam, a kolejnej wiosny pluję sobie w brodę, że nie mam

Sadzawka ma cyklamenki bluszczolistne, purpurowe i dyskowate w stałej ofercie
Dyskowate właśnie kwitną. Te pozostałe kwitną późną jesienią.
eda 19:03, 30 sty 2025

Witaj Jolcia wszystkiego najlepszego na 2025 rok zdrówka i spokojności
ale wesoło u ciebie w końcu coś mnie tknęło i zajrzałam na ogrodo jeju nawet nie myślałam ,że tak długo mnie nie było ...pięknie się ogród budzi u ciebie zwłaszcza ciemierniki cuchnące takie bujne i przebiśniegi i ranniki mega a u mnie to jeszcze spokojnie nieśmiało choć złapałam dziś parę rarytasów na foto co nie spodziewałam małe iryski późną jesienią sadziłam i mają już pąki
zaciekawiły mnie drzwiczki dla kota mój Pusio wykańcza nas wychodzeniem w nocy parę razy i nad ranem znów ale na razie do przemyślenia hii
ogrodowych wizyt kotów współczuję moja teściowa ma ogromny problem to wiem jednak jak się ma swojego to choć jeden rozrabia a nie wszystkie z okolicy macham
Wafel 19:29, 30 sty 2025

Jolu, ale dorodne kępy ciemierników, wow! One rzeczywiście cuchną?
A cyklamenki mnie rozczulają po prostu... Dziś wyszłam pierwszy raz po chorobie na świeże powietrze, zajrzałam pod swoje ciemierniki, czy tam gdzieś kwiatki się nie ukryły i są w pączkach jeszcze Przy okazji ciachnęłam sekatorem kilka traw i bylin, od razu człowiek się zdrowszy czuje