Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 21:01, 17 wrz 2025

Póki co kret górą, codziennie kopce odświeża. A mnie się nie chce wyjść do ogrodu bo zimno i pada.
hankaandrus_44 21:53, 17 wrz 2025

Jolu, masz psa, kota, wyczesz im trochę włosia i do każdego kopca po garści. Może do zimy się uspokoją, a potem, odnowa "fryzjerstwo". Swoje włoski też możesz użyć. Powodzenia
Wafel 22:03, 17 wrz 2025

Skubaniec... [kret]

Wczoraj posadziłam sobie astry na rabatę, jak będą chorować jak poprzednie to potraktuję jako jednoroczne , wrzosy poszły do donicy na ganku i poczułam jesień... Słoneczniczka szorstkiego posadzę na osiedlowej, będzie pasował do rudbekii a może sobie zrobię rozsadę w przyszłym sezonie jak znajdę miejsce. Z robót czeka mnie jeszcze wykopanie i transport miskanta do szwagierki na Warmię, posadzenie róż i powojnika na rabacie, wykopanie mieczyków abisyńskich i wsadzenie kilku marketowych cebulek wiosennego kwiecia, ale to planuję na październik. Wtedy zamknę sezon i będę marzyć o wiośnie
Joku 22:11, 17 wrz 2025

Haniu, o włosach gdzieś czytałam. Mojego pieska już nie ma, zostały mi 2 koty. Ale sierści puszczają strasznie dużo więc uzbierałoby się co nieco.

Asiu, jesień już się czai, to fakt. Tobie pracy trochę zostało, mnie też jeszcze sporo. O błogim zimowym lenistwie póki co nie myślę .
Wafel 22:17, 17 wrz 2025

Zimy były dla mnie znośne jak były mroźne i śnieżne, teraz to ciągnąca się od listopada do marca jesień w najgorszym wydaniu. Wolę też nie myśleć...
Basieksp 22:29, 17 wrz 2025

Ja u siebie w kretowiska powkładałam trochę sierści Azy, kwiaty aksamitki i jedną butelkę plastikową na takiej rurce. W butelce wycięłam takie niby skrzydła by się kręciła na wietrze, ale słabo mi to wyszło, nie kręci się Chociaż nie wiem co, ale kret jakby trochę odpuścił. Ale trawnik zdążył mocno rozryć. Dopiero w sobotę będę miała czas by to ogarnąć.