Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 21:02, 26 wrz 2025

Zakwitła siewka ciemiernika kwiatami w dwóch odcieniach

Lubię też falujące na wietrze poduchy hakonek

Aktualnie najbardziej kolorowy fragment ogrodu czyli okolice kompostownika

LIDKA 21:04, 26 wrz 2025

Jola powinnaś częściej pokazywać ogród. Masz pięknie i dużo rarytasków. I dopieszczone bardzo wszystko.
Ta burgundy ma świetny kolor.
Muszę poszukać dla niej miejsca.
Joku 21:07, 26 wrz 2025

Joku 21:12, 26 wrz 2025

I na koniec marniejący miłorząb. Wczoraj go wykopałam bo wydawało mi się że za głęboko go posadziłam. Zdziwiło mnie że w korzeniach było dość sucho pomimo deszczowego lata. Nie wiem czy ponowne posadzenie w kompoście coś mu pomoże.

Joku 21:19, 26 wrz 2025

Lidka, jeżeli zdecydujesz się na tę różę to znajdź dla niej miejsce w półcieniu bo kwiaty są wrażliwe na mocne słońce. Minusem jest dość duża wrażliwość na plamistość i to że kwiaty brzydko przekwitają. Ja sobie radzę w ten sposób że wycinam przekwitające kwiaty. No i nie ma prawie wcale kolców.
Ze zdjęciami różnie bywa, nie zawsze mam wenę .
Magara 21:53, 26 wrz 2025

Jola, ale ładne widoczki ogrodowe
Mnie też zastanawia, że gdzie nie kopnę to sucho. A przecież całe lato lało, magia jakaś...
Wafel 22:41, 26 wrz 2025

Miłorzęba byłoby szkoda, dobrze, że w korzeniach nie było szkodników, może kolejna wiosna będzie dla niego łaskawsza. Powojnik R. bardzo mi się podoba, Burgundy obficie kwitnie jak na drugie kwitnienie, o tej porze trudno już o zdrowe liście. Cyklamenki to słodziaczki, jak dorwę to spróbuję je posadzić u siebie chociaż kępkę na próbę. Fajnie, że wrzuciłaś zdjęcia, pokazuj częściej A jak wygląda u ciebie w tym sezonie hortensja Diamant Rouge? Moja niestety nie czaruje kolejny sezon
Joku 20:06, 27 wrz 2025

Daga, widoczki już jesienne. Martwi mnie brak większych opadów deszczu. Dzisiaj podlałam hortensję bo smętnie zwisały jej liście. A przecież w ubiegłym tygodniu padało.

Asiu, Diamant Rouge ma się w tym roku bardzo dobrze, widać ją na ostatnim zdjęciu w pierwszym poście na tej stronie, pod hakonkami. I na kolejnych kilku zdjęciach też. Nabrała ładnych kolorów. Jedyny minus jest taki że rozłożyła się szeroko na boki.
Cyklameny to rośliny w sam raz do naszych niewielkich ogrodów. Tylko trzeba posadzić je z przodu rabaty bo to są mikrusy. I jeszcze dobrać im takie towarzystwo które ich nie zagłuszy a zarazem wypełni puste miejsca w czasie gdy cyklamenom zanikają liście. Trudna sprawa.
Miskantowo 21:13, 27 wrz 2025

Jolu, urocze ciemierniki. U mnie jeden rodzynek tez sobie kwitnie w najlepsze.
Bardzo lubię te miejskie, niewielkie ogrody.
Chyba mam sentyment po moim „startowym”, irlandzkim ogródeczku.
Miał może z 60m2 a cieszył jak mało co.
mirkaka 14:38, 28 wrz 2025

Każde ze zdjęć cudne, jeszcze masz bardzo kolorowo. Moja Burgundy posadzona w półcieniu w gruncie jest w gorszej kondycji niż twoja w donicy,
Ładnie wygląda hakonka posadzona w dywaniku chyba pragni syberyjskiej?
No i te drobiazgi cyklameny śliczne maleństwa
U mnie też sucho na rabatach, chyba muszę zacząć podlewać, na trawniku jest wilgoć ale na rabatach susza