Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Diana 00:43, 14 lip 2012

najpierw spóżnione gratutacje 100 !!!!!!!!
A teraz szok ......................ależ wymysliłaś z tymi donicami!!!będzie bosko już nie mogę się doczekać efektu
bociek 08:47, 14 lip 2012

Iza, czadowe te donice Czy gwalcisz M na rozne wielkosci jak w inspiracji??? Podobuje mnie sie. Dawaj wiecej fotek
Lena 08:50, 14 lip 2012

Napatrzyłam się z rana i trza pomyśleć o surowo-drewnianych donicach - potrzebuję trzech
Dam radę...dam radę....
Konstancja30 09:40, 14 lip 2012

Evchen napisał(a)
(...) ... czy stara donica może być prosta???....

Poczekaj niech ja ino z urlopowiska na Ogrodowisko realne powrócę..też będę postarzać .. - swojego M. nowymi fantazjami na temat ogrodu

Ev jak to dobrze, że Cię od netu nie odcięli na tym urlopowisku ... niby rozgarnieta jestem (tzn o ile nie mam się gdzieś przemieścić ) ... a na to nie wpadłam a to przecież się mówi samo przez się ... no i teraz poukładane ... małż się pewnie ucieszy ... oby tylko ten koślawiec jakimś cudem trzymał się na powierzchni ziemi
Konstancja30 09:54, 14 lip 2012

Marzenko z postarzaniem mam dylemat ... drewno tylko wybielone ma ten efekt subtelnej elegancji i u Moniki gdzie donica powstała z prawdziwie steranych dech wystarczyło ... ja mam nowe dechy i muszę je sterać ... dziś potraktuje je metalową szczotą może jakieś włókna wyjdą choć nie mam nadziei na wiele bo to mało elastyczne drewno ... potem nie wiem chyba rozwodniona bejca i wybielanie ... i romyślam nad kupieniem produktu o wdzięcznej nazwie "patyna" ... hm ... to powinno być to

Borbetko mój talent taki podzielny jest ... ja wynoram ... zachwycę się i potrzebuję wsparcia ... dobrze Ev napisała o postarzaniu małża pomysłami ... mój też to tak widzi ))

Irenko jeszcze 2 lata temu w tej oazie inspiracji (sklep za oceanem traktuje ich jak katalog z pomysłami ) ... widziałam tylko to co do domku ... nie chwaląc siem mam od nich poduchy ... nie muszę dodawać, że na pokutę małża który wie, że one do ozdoby li tylko i siada grzecznie sprawdzając czy oby na którejś się nie oprze wywołując tym samym koszmar ... donice mają cudne ale kamiennych nie podrobię ... te drewniane ... spora szansa ...
kanny mi oszalały ... te co były na słoneczku muszę je sfotografować bo warto ... ostatnie dni obfitujące w cuda byłe i kolejne z lekka mi wytrąciły aparat z ręki ... 6 przesadziłam przed domek (bo były w cieniu) i czekam, że odżyją
Konstancja30 09:56, 14 lip 2012

noemi napisał(a)
jejku jaka piękna inspiracja i donica już prawie gotowa ... bardzo mi się podoba

Magduś byłam u ciebie i oj ten zakątek z wywijaskiem na ni mniej ni więcej a właśnie 26 cm idealny ... równiutki bukszpanik a nad nim czuprynka lawendowa i pomponiki z zielonych drzewek ... miodzio ...
Konstancja30 10:01, 14 lip 2012

asc napisał(a)

Stuknęła setka... pierwsza rozmieniona.. wiec lecimy do klejnej

Aniu ... lecimy ... lecimy ale żebyśmy tak kolorowo jak u Ciebie lecieli

Nie każdy lubi kolory

no właśnie ... ja to mam jakiś defekt ... rabatę przed tarasem mam podkolorowaną tymi surfiniami z OBI po 50 gr i patrzę ... patrzę i co ... za kolorowo mi się wydaje ... a to kolor ale tylko jeden ... bez szaleństwa ... a pójdę do Ciebie i kolorowo mnie rozwala i czuję tam ideę ogrodu pełną piersią (całą jedynką wklęsłą znaczy))) ) ... kocham biel ... srebro ... lawendowy do fioletu w milionie odcieni ... niby nie lubię różu a się nim otaczam ... kiedyś przy żółtym wykrzywiałam twarz a na kwiatach róży i innych i on mnie urzeka ... mam galimatias w łebie z tego wszystkiego ...
Konstancja30 10:08, 14 lip 2012

Martek napisał(a)

zatem 3xcud ... cudem uratowane wakacje ... cudem jak ten pojazd nam nic już nie wykręci i cudem odnaleziony olej ...

No widzę, że same wspaniałe zawirowania losowe u Was i ze wszystkiego obronną ręką wychodzicie...
Z Twoim poczuciem humoru i dystansem nawet trudne okoliczności nie stanowią chyba problemu ; )Powiem Ci, że nie wiem czy bym tej werandy nie zostawiła w obecnym stanie jest taka czysta i surowa ale, że drewniana, to zachęcająca, aż by się usiadło, powąchało i ręką przegładziło...

Ale rodzi się klimat widzę co ci się podoba mam podobnie w głowie,ale niestety w takim klocku mieszkam,że takiej estetyki byłoby aż żal )))))))))
Super naprawdę ciekawa jestem donicy.Lenia mam na tworzenie,ale może kiedyś mnie ktoś zainspiruję
Pozdrawiam wspaniałe działania w bardzo dobrym kierunku Konstancjo

klimat to się rodzi na bardzo nie klimatycznej elewacji i długo jeszcze przy niej będzie istniał ... trudno ... musiałam zrobić wejście do domu bo na wejście robione po elewacji czekam kilka lat ... dlatego basta rzekłam i moja weranda (bez barierki ) stoi niczym nenufar na bagnie ... estetykę bagna i mojej zabójczej elewacji ujmując analogicznie ... nie mogę mieć rzeczy wielkich łapę małe ... trochę mnie ucieszą i jakoś doczekam tych większych ... donice mają jednak pod górkę bo "urlopo" oj urlopo się zbliża więc one chyba potem będą ...
Konstancja30 10:12, 14 lip 2012

irena_milek napisał(a)

a jak tu Konstancji nie kochać, za tę jedyna donice na werandzie, ...a juz klimat stworzyła

Irenko kochana jesteś ... wiesz dla mnie takie małe oazy nastroju nawet na tle mniej oazowym są jak ... dobra energetyzująca kawka ... dają siłę i motywują do chciejstwa
Konstancja30 10:25, 14 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)

A donice będą lux......

Lux torpeda!!!!
A poprzedni post wpisał mi się w samym środku wypowiedzi Izy.... Poprawiłam

lux torpeda zawieszona w czasie ... no z opóźnionym zapłonem powiedzmy )) ... co sie namęczyłam by w tym wpisie Twje słowa namierzyć to moje ... ale dzielna byłam i znalazłam ... ale ... ale ... urlopo i u Madżenki się szykuje ... no to pareo w kąt i opalamy udka ... odpoczywaj pełną piersią ...