Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Pszczelarnia 20:53, 27 wrz 2012

My tu sobie rozmawiamy a Ania nam obrazy podsuwa. Jestem zbulwersowana krótkością dnia, moją ślamazarnością, ideałami ogrodowymi wymagającymi 3 ogrodników na etacie, powolnością bynajmniej nie tą z francuskich powieści o utraconym czasie. Idę pochylić się nad parą od żelazka. I dumać nad układami roślinnymi i kolorami traw jesienią."Abięto" jak mawiają Francuzi. Wycofuję się po angielsku.

Edit: Madżenka wyliczyła, będziemy drugą Holandią.
Konstancja30 20:56, 27 wrz 2012

Aniu jesteś skarbnicą obrazów i gotowych realizacji ... tylko jak Ty to tak szybko znajdujesz...???
Konstancja30 21:01, 27 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Madżenka strzela pomysłami, nic tylko wykonać. I rysować wkoło koło.
Konstancjo-Izabello, w nawiązaniu do Twojego wpisu u naszej koleżanki Ani, pomyślałam sobie, że wielość zachowań podobnych wokół mnie nie może usprawiedliwić moich indywidualnych poczynań. Nie może. Nie może być tak łatwego remedium i antidotum (trudne słowa) na moje poczynania. Mus zweryfikować oczekiwania i poczynania. Ale to dopiero jak ziemia zamarznie.

a ja tymczasem odszyfruję niczym kryptolog co powyżej napisano ... ... mam nadzieję, że nie zbiegnie się to na osi czasu z rozmarznięciem ziemi ... korelacja oczekiwań i poczynań ... któż by nie chciał ... tylko to z zakresu tzw idealnych zjawisk na Ziemi i zdarza się bardzo sporadycznie .. dlaczego miałoby zatem zdarzyć się nam ... lubieżnie nieskromne masz Ewuś wobec ogrodu oczekiwania ...

Współczynnik korelacji ilości cebul z wizualnym efektem wiosennym jest co najmniej na poziomie 0,9
Biorąc pod uwagę dominantę ogrodowiskową na poziomie 100 cebul estymowany efekt ogólnonarodowy osiągnie wartość oczekiwaną na poziomie holenderskim....

zrozumiałam dominantę !!!!!!! ... jak dumna jestem nie wie tego nikt ... ... Madżenka no to doładowałaś
butterfly 21:04, 27 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Współczynnik korelacji ilości cebul z wizualnym efektem wiosennym jest co najmniej na poziomie 0,9
Biorąc pod uwagę dominantę ogrodowiskową na poziomie 100 cebul estymowany efekt ogólnonarodowy osiągnie wartość oczekiwaną na poziomie holenderskim....

Eeee....
Madzenka 21:07, 27 wrz 2012

Iza bo ja niestety cyferkowa a nie filologiczna jestem
Sebek 21:07, 27 wrz 2012

Madżenko - za to ja Cię rozumiem w całości - tylko estymowany wygooglać musiałem
Madzenka 21:08, 27 wrz 2012

Sebek napisał(a)
Madżenko - za to ja Cię rozumiem w całości - tylko estymowany wygooglać musiałem

Sebku przecież ty ekonomista jesteś, za chwilę prawie skończony
Sebek 21:25, 27 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Sebku przecież ty ekonomista jesteś, za chwilę prawie skończony

Nawet nie wiesz jak się boję zderzenia z poniedziałkiem ... A potem chyba znów dalej się będę ekonomistować....Chyba w Twoim kierunku pójdę Mam nadzieję, że mogę na Cię liczyć?
Evchen 23:05, 27 wrz 2012

To ja siem muszem chyba miodu pitnego napić, żeby to wszystko zrozumieć.... ale - żeby nie było żem gooopia - najważniejsze zrozumiałam ... O cebulach i kółeczko-fali tulipanowo narcyzowej... Bujać będziemy Izabello... Aviomarin i w kółko to samo Kółeczka bosskim elemente są. Madżenkowa figura idealna - w kancikach siem nie machniesz, jak w falkę pójdą to się spisze na kreatywną innowacyjność... a jak w jajo - to w element wielkanocny

Teraz to już nikt nic nie zrozumiał oprócz nas..
Konstancja30 22:03, 29 wrz 2012

dzień był tak ładny, że pozwoliłam sobie na szwędactwo ... były traffki ale na zgliszczach ...

do teraz się zastanawiam kto zrobił boisko na placu zamkowym ... w sumie dla grających frajda ... dla zwiedzających ... no zaskakujące