Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 15:09, 25 maj 2012

irena_milek napisał(a)
I jestem ciekawa, jak tam z układaniem życiorysu i czy już wybrałaś wisterię

na twoim murze, będzie wygladać jak marzenie

pozdrawiam i jesli miałaś imieniny, to wszystkiego naj...

i dla ciebie wisteria, ale na słupie z podkładów kolejowych

ponad rok temu w życiorys wpisała mi się piesa i jestem w szoku bo komplikuje życie bardziej niż córka sztuk jeden ... i jakby mi ktoś kiedyś wcześniej powiedział, że nie pojedzie gdzieś gdzie pojechać bardzo by chciał bo "piesa" to na bank wywróciłabym gałami ... no ale jak to mówią "nigdy nie mów nigdy" ... problem najgłówniejszy polega na tym, że Tequilka jakiś czas temu mi się wymknęła spod kontroli ... a było w czasie cieczki i teraz właśnie końcem czerwca będzie owoc szaleństwa ... i nikt mi z brzemienną sunią zostać nie chce ... no ale jakby tak wcześniaki były ??? ...

imieniny nie moje bo ja równiótko z połowy roku jestem ... ale dziękuję jesteś tym samym pierwsza! ... masz odnotowane już za wrzesień ...

glicynia i ściana nie są kompatybilne ... cudo lubi słoneczko i ciepło ... ściana graniczy z nami od południa więc pod nią i na niej jest cień a że to taka a nie inna szerokość geograficzna to i chłodno ... zostaje hortensja pnąca a wisteria na dom ... a co i tak nie dożyje zanim go uszkodzi

Irena twoja już całkiem duża ... ni i wsparcie znalazła ... hosty pod nią też niczego sobie ...
Milka 15:19, 25 maj 2012

Wisterii, winobluszczy u mnie dużo, mogę rozdawać
a faktycznie jak cień, może być trudniej, choć niekoniecznie, bo sama ściana też ciepło potem oddaje;
ta moja, ze słupa poszła na sosny, miała cień, a kwitła jak szalona; niestety sosny ucierpiały i ostałą solidne cięcie

no to czeka cię robótka z sunią; moje jakoś udaje mi się upilnować, bo jak by tak dwie na raz były brzemienne, to nie wiem co bym zrobiła!! ale jedna niestety ma ciągle ciąże urojone i z tym też problemów co nie miara
tak więc czekamy, co ma być to będzie
Konstancja30 16:02, 25 maj 2012

to była chwila i grzeczna ... dystyngowana sunia targana zewem natury staranowała mnie niemal w drzwiach ... pod furtką oblubieniec wielkości jej jednej łapy i feromony ... próbowałam ja i próbowała Juniorka zapobiec mezaliansowi ... ale to jak łapanie wiatru w polu ... a dodać należy, że ja łapałam w najzacniejszych szpileczkach moją wilczurkę co może i szyku dodawało ale nie ułatwiało sprawy ...

po godzinie pościgu dałam sobie spokój ... spojrzałam jeszcze tylko z daleka a ona stanęła w słońcu ... i choć wściekła byłam jak sam diabeł to pomyslałam "lafirynd ale piękny" i z dumą wsiadłam do autobusu ... o dziwo właściwego ...

po tygodniu wiedziałam już, że akcję "pies" podziwiało całe osiedle a sąsiad jeden choć nie wstaje o 6 rano nigdy (bo rzecz działa się o tej nie boskiej godzinie) a tego dnia wstał i po tym co ujrzał uznał "dla takich widoków warto nie spać" ... obiecałam mu tytuł ojca chrzestnego dla każdego z poczętych
Milka 16:08, 25 maj 2012

ha, ha, czytałam i trzęsłam się ze śmiechu widziałam to oczami wyobraźni!
no nic nie poradzisz na ten zew natury; pies sąsiadów za to w ogóle nie reaguje na moje, feromony nie pomagają, te skaczą i skaczą, ale mur za wysoki, a ten na nie warczy, jakiś niekochliwy, a wielki i tylko raz by skoczył i u mnie byłoby przedszkole; bo to leonberger; to byłby mezalians z moją rottką i wilczarzopodobną
Eve 16:25, 25 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)
to była chwila i grzeczna ... dystyngowana sunia targana zewem natury staranowała mnie niemal w drzwiach ... pod furtką oblubieniec wielkości jej jednej łapy i feromony ... próbowałam ja i próbowała Juniorka zapobiec mezaliansowi ... ale to jak łapanie wiatru w polu ... a dodać należy, że ja łapałam w najzacniejszych szpileczkach moją wilczurkę co może i szyku dodawało ale nie ułatwiało sprawy ...

po godzinie pościgu dałam sobie spokój ... spojrzałam jeszcze tylko z daleka a ona stanęła w słońcu ... i choć wściekła byłam jak sam diabeł to pomyslałam "lafirynd ale piękny" i z dumą wsiadłam do autobusu ... o dziwo właściwego ...

po tygodniu wiedziałam już, że akcję "pies" podziwiało całe osiedle a sąsiad jeden choć nie wstaje o 6 rano nigdy (bo rzecz działa się o tej nie boskiej godzinie) a tego dnia wstał i po tym co ujrzał uznał "dla takich widoków warto nie spać" ... obiecałam mu tytuł ojca chrzestnego dla każdego z poczętych

Hahaha Iza genialna jesteś ))))) Ale żałuję, że nie stałam koło sąsiada, który lubi spać..
Konstancja30 16:25, 25 maj 2012

leośki bardzo mi się podobają
Milka 16:30, 25 maj 2012

mnie też, ale tego charakter mi sie nie podoba, jak może taki afront moim suniom robic i jeszcze pyszczydło na nie drzeć, nie wypada tak po sąsiedzku!
Konstancja30 16:32, 25 maj 2012

irena_milek napisał(a)
mnie też, ale tego charakter mi sie nie podoba, jak może taki afront moim suniom robic i jeszcze pyszczydło na nie drzeć, nie wypada tak po sąsiedzku!

brak gustu i nietakt ... absolutny ... albo kompleksy bi jak u ciebie ogonki są po 30 cm ... że o 60 cm liścia nie wspomnę ... nooo ... to co on ma czuć ?
Konstancja30 17:31, 25 maj 2012

o kannie od Ireny przeniesione

irena_milek napisał(a)
kurcze, przegapiłam 16 żyje?!!! woow, zazdroszczę

16 wyścióbiło nosa z ziemi ... mam je pierwszy rok od koleżanki, która płot nimi zakrywa !!! ... jak jej zapytałam która to odmiana po dniu spędzonym na kannowym forum to usiadła ... jak zapytałam czemu cięć nie zabezpiecza węglem drzewnym ... wstała ... jak zapytałam jak nawóz ? ... to dostałam i nadal nie wiem jaki mam nawóz kupić ... za to wiem, że one czerwone podobno

irena_milek napisał(a)
ha, ha i słusznie, najważniejsze aby kwitły i rosły takie na 3m; a nawóz do kwitnących, Magiczna siła

ale chyba w ziemi nie siedziały, gdzies je chowałaś wcześniej,bo ja w trocinach, a i tak stracone, a te kupne w markecie, to tak po jednym listku widać i juz też w ziemi; do donic kupie od razu duże, a co nie mam czasu

kontynuując
kanny dostałam w kwietniu z poleceniem wsadzenia ... nie dopytywałam i wsadziłam do ziemi ... bo to dość logiczne mi się wydawało ... przy mrozach w pień wybijających ogrodowe piękności wszelkiej maści prawie płakałam ... no ale stało się ... potem niecierpliwie pędzelkiem czesałam ziemię żeby zobaczyć czy czegoś nie zobaczę (teraz to mnie szefowa z forum wyciepa jak nic ) ... i nagle wyszły ... takich dorodnych jest już 7 ...

to maleńkie w tle to nie wiem skąd bo tam nie sadziłam ... jakaś odnoga ? ... ofiarodawczyni nie przyznawała się do żadnych dokarmiaczy ale potem mnie olśniło, że ona ma naturalne bo u niej kurki sobie chodzą jak panie po zagonkach ... obornik jakiś tam czy coś w tym stylu własne ... no a u mnie kamienie ... dlatego coś muszę kupić

wsadziłam je bez pojęcia co one za jedne wzdłuż domu ... teraz widzę, że słoneczko tam tylko do mniej więcej 15 więc pójdą pod taras tam patelnia do 18 ... między innymi do donicy pójdą
Milka 17:48, 25 maj 2012

full wypas farma kannowa!! olbrzymie, widać archematka była zdrowa
ale teraz poszalejesz! ta odnoga, to kolejna kanna, tylko się cieszyć!