Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

ka1sia 21:14, 16 mar 2013

Izuś, trzymasz się cieplutko? Miłej niedzieli, odpocznij troszkę
Konstancja30 13:12, 17 mar 2013

asc napisał(a)
Tak Iza.. i tu jest sens tego co piszesz.. gonimy do weekendu...a t oucieka nam kolejny tydzień życia.. ja też ani się obejrzę, a już mam piątek.... Najgorzej, że pomiędzy piątkiem, a poniedziałkiem jest jeszcze szybciej.. .... Kiedy ja przeniosę szklarnię... nie dość że pomiędzy piątkami jest tylko jedne dzień, weekend ma 1 godzinę.... to ta ilość śniegu...... do maja liczę, że się roztopi

przeniesiesz ... ... i teren przy ... obok ... czy za nią w mig nabierze takiej zielonej estetyki jak sobie wymyslisz ... oczywiście wszystko jakby "mimo woli" ... nie żeby specjalnie ... tak po Anusiowemu i Kazkowemu ... co mnie irytuje mocno bo jak sobie przypomnę zeszłoroczne przeobrażenie trawnika i "oczka" to zastanawiam się czy ta szklaenka w dżungli nie zniknie ... pomiędzy majem a lipcem ... dla was to epoka

Marzena2007 napisał(a)
Piątkowa teoria dziejów godna Nobla!

i oczywista oczywistość przez wysoką kapitułę zacnej organizacji nie doceniona zatem kij tam z Noblem i jego świtą grunt, że organizacja ogrodowiskowa doceniła ... dziękować ... dziękować Madżenko

JulkAd napisał(a)
Iza świetnie to ujęłaś, ale ja mam podobnie...mój tydzień to poniedziałek i piątek, poniedziałek i piątek... a weekendu w ogóle nie zauważam...tylko czy to powód do radości, że weekend co drugi dzień mamy?

zacytuję bo się Julce należy ...

Marzena2007 napisał(a)
(...) teoria dziejów godna Nobla!

piątkowa nie pasowała ... reszta się zgadza ... Julka pozdrawiam

Zeta napisał(a)
Czyli liczymy dni na piątki ?? Hahah dzisiaj sobota ale po tych śnieznych burzach wiara mi przybyła ze bedzie już lepiej ....świeci słońce ...nadal walczymy z odkopywaniem się z zasp.

widziałam ... ... obraz piękny ... życie z odkopywaniem pewnie bardziej zajmujące niż piękne ale sama wiesz, że flicznie ... inaczej byś tego raju nie zamieszkała ))

irena_milek napisał(a)
Izus kochana, dziś Izabeli, czyżby twoje święto?
składam zyczenia, ich nigdy za wiele, więc nawet jak masz w innym terminie, wszystkiego najlepszego

i wiosna dzisiejsza

nie ... ja wrześniowa ale z radością sobie zbieram wszystkie życzenia po drodze ... buziak
Konstancja30 13:16, 17 mar 2013

ka1sia napisał(a)
Izuś, trzymasz się cieplutko? Miłej niedzieli, odpocznij troszkę

Kasiu wróciłam do czapki "zwierzątko" z nausznikami ... przeprosiłam kożuszek ... przetrwałam ...

dziś i wczoraj przez okienko i nie tylko pławie się w słoneczku i wierzę, ze do intensywnej gleboterapii już bliżej niż dalej ... i do kolorów ...

i mam pytanko ... gdzie te cudne skrzynie zakupiłaś ... jeżeli można się w skrzyni zakochać to jestem zakochana
ka1sia 15:04, 17 mar 2013

Iza, dobrze, że przetrwałaś nie było łatwo, wiem...

skrzyneczki to nadstawki na palety zakupione w skupie palet na terenie Elektrociepłowni, wjazd od ulicy Łódzkiej, nie da się nie zauważyć, tam jest taki duży napis: PALETY i za całe 2 dyszki za sztukę
Madzenka 16:37, 17 mar 2013

Izuś skrobnij nam coś od piątku do piąku Od razu się przyjemniej na duszy robi Już niedługo się będziemy poniewierać w ogrodzie
alinak 17:09, 17 mar 2013

Iza przybiegłam od razu od Marzenki , bo mnie poinstruowała że u ciebie instruktarz bielenia doniczek . ale powiedz mi jak ja ten instruktarz mam znaleźć jak tu taki tłok że nijak się odnaleźć nie mogę .
buziaczki posyłam
Konstancja30 17:19, 17 mar 2013

ka1sia napisał(a)
Iza, dobrze, że przetrwałaś nie było łatwo, wiem...

skrzyneczki to nadstawki na palety zakupione w skupie palet na terenie Elektrociepłowni, wjazd od ulicy Łódzkiej, nie da się nie zauważyć, tam jest taki duży napis: PALETY i za całe 2 dyszki za sztukę

rewelacja ))) ... Kasia a wiesz ja do tego przybytku mam spacerkiem 5 minut !!! ... skandaliczny skandal ))
Konstancja30 17:20, 17 mar 2013

alinak napisał(a)
Iza przybiegłam od razu od Marzenki , bo mnie poinstruowała że u ciebie instruktarz bielenia doniczek . ale powiedz mi jak ja ten instruktarz mam znaleźć jak tu taki tłok że nijak się odnaleźć nie mogę .
buziaczki posyłam

Alinko ... mniej wiecej tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie?page=387

to proste ... donica ... szmata ... pasta wybielająca ... ewentualnie na koniec wosk i voila buźka
Konstancja30 17:21, 17 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Izuś skrobnij nam coś od piątku do piąku Od razu się przyjemniej na duszy robi Już niedługo się będziemy poniewierać w ogrodzie

ka1sia 17:26, 17 mar 2013

Konstancja30 napisał(a)

rewelacja ))) ... Kasia a wiesz ja do tego przybytku mam spacerkiem 5 minut !!! ... skandaliczny skandal ))

to nawet pod pachę możesz parę zabrać