Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

ka1sia 22:01, 18 mar 2013

Konstancja30 napisał(a)

jak Kasia może w sobotę to padło na sobotę ... ja się dostosuję

Kasia może w sobotę
ana_art 22:04, 18 mar 2013

Konstancja30 napisał(a)

neuron nie wyrabia na zakrętach tak pracuje nad tymi deskami ...

wybielić i zabezpieczyć ... i to powierzchnie placu zabaw ... ja bym użyła oleju wybielającego ... w marketach widziałam taki z serii 3V3 ... ale inne też są ... olej zabezpiecza powierzchnię w najbardziej naturalny i trwały sposób i pozwala na łatwe konserwacje przypominające ... a starzeje się jak wino ... zacnie ...

(oczywiście Tikurilla - nigdy nie wiem jak się to pisze ... i Fluger ... to samo tez mają i pewnie wiele wiele innych) ...
Madżenka wspomniała o lakierobejcy, TY olej wybielający powiadasz... ok będę szukać a maluje się to to normalnie pędzlem?
Konstancja30 22:06, 18 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

To jak ja mam ten lakier z elewacji zedrzeć?

udławiłabym sie ... potffforze )))) ... nomalnie udławiłabym się ...

ale żeby nie było ... rzeczone 3V3 ma preparat do zdzierania powłok ... niechcianych powłok ... robisz zlot ... każdy "zleciony" ogrodowiczanin vel ogrodowizanka dostaje pedzel i papkę i zbiorowo zdzieramy ...
plan B ... udajemy, że to olej ... z głebokim przekonaniem i wiarą ... i już widzę jak każdy wierzy !!! a jak kroś nie wierzy to dodam, ze ów środek śmierdzi okrutnie ...
Konstancja30 22:07, 18 mar 2013

ana_art napisał(a)
Madżenka wspomniała o lakierobejcy, TY olej wybielający powiadasz... ok będę szukać a maluje się to to normalnie pędzlem?

można pędzlem ... można zwykłą kuchenną gąbką i potem się wyciera gałganem ...
ana_art 22:11, 18 mar 2013

Konstancja30 napisał(a)

można pędzlem ... można zwykłą kuchenną gąbką i potem się wyciera gałganem ...
czyli najpierw nanosze, a potem wycieram, tak? a jak pogoda musi być? bo coś czuje w moczu, że długo mi z tym zejdzie
Konstancja30 22:15, 18 mar 2013

ana_art napisał(a)
czyli najpierw nanosze, a potem wycieram, tak? a jak pogoda musi być? bo coś czuje w moczu, że długo mi z tym zejdzie

deszcz z praktyką olejowania zaiste nie konweniuje ... ale już pierwsza warstwa oleju zabezpiecza ... kolejne można aplikować w odstępach pozwalających na reportaż z wydarzenia na forum ))
Magda70 22:41, 18 mar 2013

No i pięknie to wytłumaczyłaś...
Mala_Mi 23:09, 18 mar 2013

Konstancja30 napisał(a)

deszcz z praktyką olejowania zaiste nie konweniuje ... ale już pierwsza warstwa oleju zabezpiecza ... kolejne można aplikować w odstępach pozwalających na reportaż z wydarzenia na forum ))

Kładę nacisk na słowo REPORTAŻ
anipla 23:14, 18 mar 2013

Zakładka
Madzenka 23:53, 18 mar 2013

Już nie wiem czy mi się reportaż z olejowania bardziej podoba czy zlot zdzierany