Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Zielona 22:00, 23 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)

idealnie ułożone cebule ... w rzeczy samej od lenijki ... by równo było sadził inżynier więc nie mogło być inaczej ))) ... Adamie ... najkochańszy mój żonie za ten trud i zaangażowanie niniejszym publicznie Ci dziękuję i kofam ... ale to wiesz ... wyłapujesz mam nadzieję te miłości pełne tchnienia w krzykliwym i pełnym różnych emocji życiu z mną ... wybaczycie tę lenijkę prywaty ... należało się ... Adamo ...

Adamo sadził ale żeby nie było ... ja ... ja to wszyściutko samiutka wymyśliłam ...

przeglądając forum miałam taką fantazję by stanąć ... rzucić cebulkami niczym cesarz Klaudiusz kośćmi (i oby w tym pozostało wszelki z wymienionym podobieństwo ) i zadołować ... ale za każdym razem finał był ... p o u k ł a d a n y ... !!!

Klaudiusz tak się zapamiętał w tych kościach, ze podręcznik napisał a ja ... no ja tak inaczej żyć na ogrodniczkowaniu żyć zaczęłam, ze mus chyba kiedyś jakieś wspomnienia popełnić

No śmieję się w głos! Śmieję do Ciebie, bo zwizualizowałam sobie Ciebie... wyprostowaną... z brodą lekko uniesioną... jak rzucasz te cebule... odwracasz wzrok, zarzucasz płaszcz... Nawet kiedy to piszę, się śmieję

No i uśmiecham się do Ciebie jako Kobiety, Żony, która docenia, a ma co doceniać, bo nie każdy Żon (niestety) na kolankach z linijką pod dyktando Ślubnej sadzi...

I jeszcze półuśmiech delikatny z przymrużeniem oka na koniec zostawiam sobie na twarzy... bo jakże Cię dobrze rozumiem.... że chcesz podkreślić, że samiutka to wszystko obmyśliłaś

Chwała Bohaterom
Konstancja30 22:03, 23 lis 2013

makkasia napisał(a)
Konstancjo nie mam takiego daru jak Ty aby opisywać to co się widzi używając zwykłych slów w niezwykłym ich szyku i strukturze. Więc napiszę tylko tyle - to co widzę w "ogrodzie marzeń..." już jest marzeniem dla innych....graby, tulipki, trafki, i te kwatery i te linie proste, i taras z serbami na torcie toż to szoook!!!! cud, mód, malina gratulacje pięknie, kurde pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o tym szyku to przemilczmy bo moja pani psor od języka to by chyba parasol na mnie złamała przeczytawszy ...

ogród marzeń zaczyna istnieć ... ale jazda ... ... kurde no nie ...
leon60 22:06, 23 lis 2013

Iza wszystko bardzo mi się podoba ! Cebulki sadzone od lenijki podziwiam i dzielnego eMa
Wkładasz mnóstwo pracy i serca w każdą rabatkę, ahhh wiosną będzie przepięknie !!!
Konstancja30 22:08, 23 lis 2013

Kondzio napisał(a)
super a jak trawa będzie będzie bosko hi hi hi

trawa to pierwsze przedsięwzięcie na wiosnę !!! ... zgodnie ze starannie nabytą na ogrodowisku wiedzą ... doczekać się nie mogę nawożenia ... wycinania kancików ... koszenia ... podziwiania ... a kiedyś (znaczy latem mam nadzieję ) biegania boso ... tylko nie o pierwszej rosie bo ta raczy występować o nieludzkiej dla nocnych szwędaczy forumowych porze ... no cóż Klaudiusz mi został bo na mickiewiczowską Zosię to ani wiek ani skłonności do bycia rannym ptaszkiem nie ma ...

a o ciotce Telimenie to za skarby cisowe nie wspomnę ... na wszelki wypadek postanawiam wytępić te kolonie mrówek !!! co i mnie uspokoi i liczbę mszyc mam nadzieję zmniejszy ...
Konstancja30 22:10, 23 lis 2013

Zielona napisał(a)

No śmieję się w głos! Śmieję do Ciebie, bo zwizualizowałam sobie Ciebie... wyprostowaną... z brodą lekko uniesioną... jak rzucasz te cebule... odwracasz wzrok, zarzucasz płaszcz... Nawet kiedy to piszę, się śmieję

No i uśmiecham się do Ciebie jako Kobiety, Żony, która docenia, a ma co doceniać, bo nie każdy Żon (niestety) na kolankach z linijką pod dyktando Ślubnej sadzi...

I jeszcze półuśmiech delikatny z przymrużeniem oka na koniec zostawiam sobie na twarzy... bo jakże Cię dobrze rozumiem.... że chcesz podkreślić, że samiutka to wszystko obmyśliłaś

Chwała Bohaterom

no to śmiejemy się w głos obie ... kofam ... i dziękuję bo mogłaś zakrzyknąć AVE fiesz )))))) ... i juz nie byłoby dla mnie ratunku !!!
Zielona 22:13, 23 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)

no to śmiejemy się w głos obie ... kofam ... i dziękuję bo mogłaś zakrzyknąć AVE fiesz )))))) ... i juz nie byłoby dla mnie ratunku !!!

AVE KONSTANCJO, AVE Padam ze śmichu
Konstancja30 22:16, 23 lis 2013

alinak napisał(a)
a ja jeszcze cię pamiętam z czasów jak się tym pięknym murem martwiłaś że ....o zgrozo ...że brzydki . Mam nadzieję że już zmieniłaś zdanie. linia rabaty zupełnie na czasie i adekwatna do teraźniejszych trendów . Iza mówię ci że idziesz do przodu i do ogrody marzeń bliżej niż dalej . niech no tylko to wszystko jeszcze troszkę się zestarzeje ...mmmm.cymes

dziękuje za płytkę , ale wprawiła mnie w osłupienie ta koperta z pieczątką .byłam zdruzgotana że podwyżka G na pewno będzie .

Alinko ja te czasy też pamiętam i choć to nie tak dawno było czuję się jakby wieczność minęła ... no ja z całą pewnością pół wieczności dalej i bliżej swego celu jestem ... do takich perełek jak Twój ogód .. czy wiele ... wiele tych moich ulubionych tutaj to ciągle daleko ale nawet to cieszy ... bo ciągle wiem, ze mam sporo fajnych rzeczy do zrobienia

no a Adamo to przeszedł sam siebie z tymi pieczęciami
Konstancja30 22:17, 23 lis 2013

Zielona napisał(a)

AVE KONSTANCJO, AVE Padam ze śmichu

nic tylko pierwszy wianek z listków laurowych machnę
Zielona 22:19, 23 lis 2013

...sama? wykluczone! lecę po gałązki do ogrodu Madżen!
Konstancja30 22:20, 23 lis 2013

leon60 napisał(a)
Iza wszystko bardzo mi się podoba ! Cebulki sadzone od lenijki podziwiam i dzielnego eMa
Wkładasz mnóstwo pracy i serca w każdą rabatkę, ahhh wiosną będzie przepięknie !!!

Olu mam taką cichutką nadzieję do lata to piękno sobie podrasować ...