Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

anula_wn 22:29, 19 maj 2014

Iza...pięknie ! widać, ze cień ma swoje dobre strony niezapominajka go lubi, a angela docenia!
ojjj cudu dokonaliście!!! czekam na c.d.
makkasia 09:35, 20 maj 2014

Raz jeszcze powtórzę i raz jeszcze, i jeszcze....

ściskam

Pszczelarnia 10:29, 20 maj 2014

Izabello-Konstancjo, widać wiele dni pracy i myślenia nad tym miłym dla nas widokiem. Jak siałaś te niezapominajki? Ja sieję co roku i co roku one ze mną w ciuciubabkę. Albo ja nie odróżniam niezapominajki od chwastów i skutecznie plewię około jesieni.

Powstaje skalniak? To brzmi intrygująco. Podobież jak posiadanie hortensji Polar Bear - jest u nas we wsiowej szkółce.
Madzenka 18:51, 20 maj 2014

Iza wypadałoby pokazać ogród w rozkwicie
malgorzata_s... 20:25, 20 maj 2014

Ja nie czasowa jestem ale wpadłam na pokaz aniołów w błękicie Cudownie Pozdrawiam serdecznie
Konstancja30 20:38, 20 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Iza wypadałoby pokazać ogród w rozkwicie

ja mam ogród z innej strefy kwitnienia ... aktualnie nie kwitnie nic poza dogorywającymi aniołkami w rozszalałych na dobre niezapominajkach ...

a i stokrotki jeszcze są uprzejme z mniejszym lub większym fochem ... ale są ...

rabata pod tarasem czeka na poukładanie ... a ja czekam aż na niej to a.... zakwitnie na malinowy ciemny ... ja to znam jako tawułkę andersa ... cudem jakimś są one w towarzystwie host ... orlika ... bodziszka ... wyczytałam u Ciebie, ze to dobrze ... a no i pod grabami ... jak to uporządkuję i zakwitnie coś oczywiście pokażę ...

pas wzdłuż domu czeka na trawę ... Adamo zaś z upodobaniem strych ociepla ... nie wiem ile małżeństw pas trawy wykończył ale jak on z tego strychu mi jutro nie zlezie to będziemy pierwsi ... ...

graby mają pasożyta ... źre je coś ... nie za wcześnie na szpeciele ... muszę coś kupić na gadzinę ... listki mają rdzawe obrzeża a są i takie, na których stołówka była ...

na frontowej jeżówka śpi ... malepantus idzie w górę ... rozplenica i miskant z białym paskiem letarg ... róże the fairy zupełnie bez zacięcia do pąków ... lawenda ma pąki ale ją wczoraj tam wsadziłam z innego miejsca więc zobaczymy czy jej to nie zdenerwowało ...

ice dance co druga się zagęszcza ...

hortensje nie wsadzone ... bo jak wspomniałam żon z pasją na strychu wełną się bawi

stipy nigdzie nie ma ... to za wcześnie na nią ??? ...

nawet nie mam serca tej nicości fotografować ...

obfocę jak ogarnę
Konstancja30 22:54, 20 maj 2014

anula_wn napisał(a)
Iza...pięknie ! widać, ze cień ma swoje dobre strony niezapominajka go lubi, a angela docenia!
ojjj cudu dokonaliście!!! czekam na c.d.

Anula a ja na wizję lokalną ...
Konstancja30 22:56, 20 maj 2014

makkasia napisał(a)
Raz jeszcze powtórzę i raz jeszcze, i jeszcze....ściskam

Kasiu i ja ściskam ... paczę sobie u Ciebie regularnie ... oj ileż tam razy trzeba powtórzyć "pięknie" ... buziak
Konstancja30 22:58, 20 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Izabello-Konstancjo, widać wiele dni pracy i myślenia nad tym miłym dla nas widokiem. Jak siałaś te niezapominajki? Ja sieję co roku i co roku one ze mną w ciuciubabkę. Albo ja nie odróżniam niezapominajki od chwastów i skutecznie plewię około jesieni.

Powstaje skalniak? To brzmi intrygująco. Podobież jak posiadanie hortensji Polar Bear - jest u nas we wsiowej szkółce.

jedną jedyną niezapominajkę odróżniam od chwastów ...
ceremoniał opisałam u Ciebie ...

skalniak też ma powstać ... tymczasem powstaje część frontu i część pod tarasem ... mam plan na ogrodniczkowanie do późnej jesieni ... tylko muszę Adamo wybić z głowy to siedzenie na strychu ...
Konstancja30 22:59, 20 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja nie czasowa jestem ale wpadłam na pokaz aniołów w błękicie Cudownie Pozdrawiam serdecznie

Aniołki w błękicie to najlepsza moja ogrodnicza realizacja )))) ... mam nadzieję nie ostatnia ... pozdrawiam Małgosiu