Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 20:49, 27 maj 2014

nie jest łatwo pogodzić moje marzenia błąkające się po tajemniczym ogrodzie z manią poukładania i odmierzania od lenijki bo jak centymetr nie w tą to katastrofa ... długa jeszcze przede mną droga do konsensusu pomiędzy Izabelą a Konstancją

"Aby znosić frustracje nabywcy trzeba mieć plan i oswoić wnętrze tylko dla siebie .....powoli oswajaj przestrzeń, bądź taktowna, przedstaw się a dom się odwdzięczy."..podsłuchane w .."Słońce nad Toskanią "

gdy przeczytałam to lata temu jeszcze nie wiedziałam, że tak samo się sprawdza gdy chodzi o ogród ...
te frustracje ... tworzenie planu ... oswajanie ... a nade wszystko odnajdywanie w tym zgapianiu siebie ... wszystko daje taaaką frajdę, ze warte każdego złamanego paznokcia i bólu pleców
Pszczelarnia 20:55, 27 maj 2014

Jestem uspokojona. Bałam się teatralności tego rozwiązania.

A - pod drzewem jest zapewniona opieka ogrodniczki - to rośliny dadzą radę.
Konstancja30 21:52, 27 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Hm dumam... Lawenda czy rozplenica little bunny ? U mnie wybrałam little bunny .... twoja lawenda viva ma szansę być piekna nawet zima.... Pomyśl jednak o trawce, nie musi być ice dance...
Pieknie i stylowo juz jest.
Moja pluskiwca niby rośnie pod brzozą ale lepetyna ma w pełnym słońcu, noegi jednak w całkowitym cieniu. Dla koloru ozdobnych liści warto ją sadzić.

Madżenko na rabacie jest 5 rozplenic i one zostaną ... ta rabata mocno trawiasta ma być z założenia ...
aktualny pas ice dance zastąpi viva ... zimozielona ona prawie przecież ... a ja muszę z okna kuchennego w lawande siem gapić ...
dziś w sklepie na o widziałam cudną turzycę ... nawet myslałam, ze sztuczna ... była bezimienna ... musze wrócić i może dowiem się co to za jedna z czytnika ... po kilku godzinach jej wizualizowania wiem, ze musze po nią wrócić

świecznica musi być ... zakochałam się na zabój ... a jak zobaczyłam foto z jakrawozieloną hakone pod nią to mnie oslepiło ... hakone jakoś nie lubię (nie mam logicznego wyjaśnienia ... i nie sądzę by to było na stałe ... świecznica mi się bardzo nie podobała ) ... ale paprocie mają taki sam odcień ...

http://www.pinterest.com/pin/463659724106387717/

jednak waham się nad takim połączeniem bo paprocie są zbyt wysokie ... a ja pazerna na liście świecznicy ... no nie fiem ...

co do pięknie i stylowo ... kofana jesteś ale wiele się we mnie krystalizuje dopiero ... coś tam zaczynam czuć ... i gdzieś tam sobie idę ... mam nadzieję dojść do swojego pięknego ogrodu ... choć ciut tak pięknego jak Twój ... bez cukru ... serio pieron jest fliczny )))))
Konstancja30 21:54, 27 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Jestem uspokojona. Bałam się teatralności tego rozwiązania.

A - pod drzewem jest zapewniona opieka ogrodniczki - to rośliny dadzą radę.

Ewunia na mojej wielkości areale to wykonalne .. ale na większych ... no cóż na większych [i]poczeba [/i]więcej rozsądku niż chciejstwa ...
malkul 21:56, 27 maj 2014

Śliczne zakątki,
jednak jesli chodzi o lustro to ja też raczej na nie
Madzenka 23:16, 27 maj 2014

Iza świecznica z hakone to piękny pomysl, wart relaizacji. Ja sobie jakoś twego ogrodu bez lustra nie wyobrażam... Dla mnie w momencie gdy będzie busz, lustro to mus.
Milka 16:51, 28 maj 2014

Zwłaszcza, jak pokazała nam swoje inspiracje i do czego dąży
nicol21 18:57, 28 maj 2014

a jeśli mogę wypowiedzieć się i ja - to warto poczekać i zobaczyć jak juz busz będzie czy lustro by tam się wpasowało. Mi lustra się podobają, ale warto poczekać i zobaczyć jak będzie w przyszłości,a nóż upatrywania się zmienią
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mala_Mi 06:50, 31 maj 2014

Lustro tak, ale nie tu

A Adamo niech nie będzie taki mądry, bo podpadnie...

inna rzecz, że Adamo wciąż powtarza, że ja z każdego faceta zrobiłabym milionera ... o ile wcześniej byłby multimilionerem ... ale ja twierdzę, ze mu to podszeptuje jego złośliwy testosteron .

bo takie zdolności to i ja mam Tylko jakoś gorzej ze znalezieniem tego multimilionera... a i milionera nie potrafiłam żadnego usidlić..
Świecznica ciemna z jasnym hakone... mi się w oczach już pojawiło zestawienie i sie podoba.. lepiej niż z paprociami, które później startują niż hakone.. i są ekspansywne

Pomysł trawy + jeżówki może i wynorany, ale wynorany, bo ja i wynorać nie potrafię.. nie wyrabiam, by do innych pozaglądać na forum i przy sobocie zwlekłam się o 5 rano... ale już mi głupio, że rewizyt nie składam, chyba że zacznę zwyczajem niektórych zaglądać i wrzucać tylko hi, hi, hi.. czy ha, ha, ha bez czytania.. i tym sposobem zaistnieję u każdego.. tylko jaki to ma sens???

Madzenka 07:31, 31 maj 2014

Iza ja mam w tym roku rozplenice medium z jeżówkami, nie wyobrażalam sobie tegorocznego lata bez jeżowek i traw. A za rok będzie jeszcze więcej.
Aha i nie wyobrażam sobie stip bez tojeści purpurowej jakiś wpływ CHFsh też musi być