Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 22:17, 08 cze 2014

Izka nie kuś tymi naparstnicami. Przewidziane dopiero za rok!!!
nicol21 00:04, 09 cze 2014

tutaj mówisz że focik nie ma co, a potem takie piękne widoki pokazujesz... kokietka z Ciebie jest
Ślicznie już jest, a taki dorosły ogród jeszcze będziesz miała... ciesz(my)się tworzeniem. No ale taki roczny to mogłabym już mieć!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Danutka 07:39, 09 cze 2014

Chętnie się podzielę niestety roślinki będą kwitły dopiero w przyszłym roku

Zagapiłam się bo wiesz kupiłam nasiona w tamtym roku, zapomniałam o nich i przeleżały do wiosny 2014 , wysiałam i rosną pomalutku Myślę ,że w sierpniu można je wysadzać docelowo dopiero
Na pocieszenie kupiłam sobie kilka ( tylko kilka bo dużżżo mi rośnie) okazałych sadzonek z pączkami

Niezapominajki chętnie przygarnę kupiłam w tym roku kilka opakowań nasion i nawet jedna nie wzeszła
Zaczęłam sezon rowerowy i kiedyś jadąc rowerkiem nawet wykopałam kilka sadzonek rosnących dziko jednak też nie przeżyły Nie wiem jakiś kiler niezapominajkowy jestem czy coś Pasowałyby mi bardzo do obsadzenia suchej rzeczki w moim ogrodzie.

Aha mam jarmuż warzywko do oddania duzzzo sadzonek Mam też orliki ale też w sierpniu do rozdania niestety Jak masz ochotę zaczekać do sierpnia to obdaruję Cię z przyjemnością ( napisz tylko ile sadzonek Cię interesuje, bo jestem na etapie pikowania ) Tojeść przygarnę komponowałaby mi się dobrze koło budleji

ana_art 08:59, 09 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)

tojeść orszelinowata ... kcesz ?
chyba by mi pasowała hmm na przedpłocie może... a może wole tam jednak białe naparstnicę, których nigdzie nie ma...
JulkAd 13:15, 09 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)

są jaśniejsze liście ale ona tak ma ... przynajmniej u mnie

Jula nic spektakularnego Cie nie ominęło ... ugor się resocjalizuje ... roślinności przybywa ... ja wciąż młoda i też mnie przybywa niestety ... córka ta sama ... mąż ten sam ... buziak

a to łan tojeści w chwili obecnej ...

Znaczy siem wszystko po staremu....muszę fotki obejrzeć, co się zmienia i czego przybywa...za zdjęcie tojeśći dzięki...u mnie klor ten sam....znaczy siem dobrze jest
Konstancja30 17:11, 09 cze 2014

ana_art napisał(a)
chyba by mi pasowała hmm na przedpłocie może... a może wole tam jednak białe naparstnicę, których nigdzie nie ma...

Ana wydaje mi się (ale tylko wydaje ), że tojeść kwitnie dłużej niż naparstnica ...

za to jestem pewna, ze naparstnica od nasionka do kwiatu ma 2 lata a tojeść kwitnie co roku ...

naparstnica jest dostojniejsza bo potrafi wzrostem zaskoczyć ... tojeść tworzy kępy a płynące nad nimi dzioby dają spektakularny efekt ...

wiosną tojeści nie będzie widać ... jak widać zbiera się na zielono a zakwitnie w lipcu ... naparstnica trochę jak żurawka liście ma zimozielone ...

obie mają konkretny okres kwitnienia ... poza nim może być łyso ... nie wiem jaki masz plan na przedpłocie ... jeżeli coś jak aleja hidcotowa szefowej to obie można upchnąć (pamiętając o ograniczaniu tojeści inaczej przejmie teren ) ...

no to pomogłam )))))) ...
Konstancja30 17:19, 09 cze 2014

Danutka napisał(a)
Chętnie się podzielę niestety roślinki będą kwitły dopiero w przyszłym roku

Zagapiłam się bo wiesz kupiłam nasiona w tamtym roku, zapomniałam o nich i przeleżały do wiosny 2014 , wysiałam i rosną pomalutku Myślę ,że w sierpniu można je wysadzać docelowo dopiero
Na pocieszenie kupiłam sobie kilka ( tylko kilka bo dużżżo mi rośnie) okazałych sadzonek z pączkami

Niezapominajki chętnie przygarnę kupiłam w tym roku kilka opakowań nasion i nawet jedna nie wzeszła
Zaczęłam sezon rowerowy i kiedyś jadąc rowerkiem nawet wykopałam kilka sadzonek rosnących dziko jednak też nie przeżyły Nie wiem jakiś kiler niezapominajkowy jestem czy coś Pasowałyby mi bardzo do obsadzenia suchej rzeczki w moim ogrodzie.

Aha mam jarmuż warzywko do oddania duzzzo sadzonek Mam też orliki ale też w sierpniu do rozdania niestety Jak masz ochotę zaczekać do sierpnia to obdaruję Cię z przyjemnością ( napisz tylko ile sadzonek Cię interesuje, bo jestem na etapie pikowania ) Tojeść przygarnę komponowałaby mi się dobrze koło budleji

do wysiania przymierzam się drugi rok ... słabo mi idzie droga od nasionka do roślinki ...

z niezapominajkami nigdy nie było u mnie kłopotu bo rozsiewały się same ... w tym roku nie mogę czekać bo tam gdzie są ma zaistnieć coś innego ... zbiorę nasionka i nawet nie myślę o niepowodzeniu ... wiosną mają misję więc niech się lepiej wysieją ...

spokojnie mogę czekać do sierpnia ... jarmuż ... oj narobiła mi Pszczółka na niego smaka (podobno jesienne gołąbki z niego pycha som) ... szukam nerwowo miejsca )))) ...

tojeść wsadzę do doniczki i będzie do odebrania ... kiedy zechcesz ...
Konstancja30 17:23, 09 cze 2014

nicol21 napisał(a)
tutaj mówisz że focik nie ma co, a potem takie piękne widoki pokazujesz... kokietka z Ciebie jest
Ślicznie już jest, a taki dorosły ogród jeszcze będziesz miała... ciesz(my)się tworzeniem. No ale taki roczny to mogłabym już mieć!

rabaty do policzenia na palcach ... szału nie ma )))) i jak tak gapie się w nie i gapię to wydaje mi się, że stagnacja ... fakt ... czasami dopiero na zdjęciu widzę małe zmiany

dziś Leonardo postanowił zaszaleć ... otwiera się ... jak ja na to czekałam
Konstancja30 17:23, 09 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Znaczy siem wszystko po staremu....muszę fotki obejrzeć, co się zmienia i czego przybywa...za zdjęcie tojeśći dzięki...u mnie klor ten sam....znaczy siem dobrze jest

dobrze ... dobrze nasza pupilka gna do kwitnienia
Konstancja30 17:25, 09 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Izka nie kuś tymi naparstnicami. Przewidziane dopiero za rok!!!

jak zaczniesz od siewki w tym roku to w przyszłym dopiero zakwitnie ... no od siewki czy od nasionka