Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

anula_wn 21:29, 11 cze 2014

Iza, ależ ten Adam bykał z Tekilą.... no ja nie wiem....co sobie sąsiedzi pomyśleli
a co do rabat powiem, że cudnie się robi ! ba, jest a mnie bardziej ta Eden się podoba....Leoś też, ale mniej
Konstancja30 21:30, 11 cze 2014

admete napisał(a)
Iza przyszłam do Ciebie na kawkę .
Nacieszyłam oczka zmianami i cudnymi fotkami i zmykam do ogrodu .

Buziaki zostawiam

Aga zwariowałaś )) jak nic ... po tym bogactwie bylinek i roślinek wszelkiej maści u siebie na czymkolwiek tu zawiesiłaś oko ? ...

byłam ... widziałam ... i jestem oczarowana ... Aga pomysł na rabaty w kolorze przewodnim na czuja mniemam świetny ... byliny ujęte w tęczę na tle formalnej ramy ... dobrze, ze ja mam to tak bliziutko ...
Konstancja30 21:37, 11 cze 2014

anula_wn napisał(a)
Iza, ależ ten Adam bykał z Tekilą.... no ja nie wiem....co sobie sąsiedzi pomyśleli
a co do rabat powiem, że cudnie się robi ! ba, jest a mnie bardziej ta Eden się podoba....Leoś też, ale mniej

Edenka jest tuż przed Leosiem ... a nie powinna bo ona więcej słoneczka potrzebuje ... miała być na tarasie i może w okresie spoczynku pomiędzy kwitnieniem zdecyduję się ją w donicy odpowiedniej przenieść (maestria wykopania bez osypania ziemi ... tam gdzie nie ma gliny czyn z zakresu niemożliwe ) ...

zachwyca przede wszystkim wielkością i kształtem pąka ... jest słodka i bajkowa w barwie ... urzeka ... usentymentalnia (no masz podkresliło ... no dobra może to moje słowo ale to jest właśnie to ) ... to róża obiecująca podróż do krainy marzeń ... opowiadająca bajkę z tysiąca i jednej nocy ...

Danutka 21:45, 11 cze 2014

Nakręciłam się na nią już dawno jak pooglądałam u Ciebie

Kiedy Ty jesteś dostępna w domu?

Madzenka 21:59, 11 cze 2014

Iza zamówiłam wariant RED LEONARDO DA VINCI® (MEILLAND, 2005) podobno porzeczkowo-malinowa będzie lprzy kuchni
Konstancja30 22:04, 11 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Iza zamówiłam wariant RED LEONARDO DA VINCI® (MEILLAND, 2005) podobno porzeczkowo-malinowa będzie lprzy kuchni

w rosarium ? ... moim zdaniem musi kłaść na kolana ... ciesze się z Tobą

ja chcę obie na jednej rabacie jak eksmituje Edenkę ...
ten niby jasny Leo ma kolor nie do oddania na zdjęciu ... fachowcy od obiektywów mówią, ze ogłupia balans bieli ... Madżen zabijesz mnie ale powtórzę to kolor tak niesamowity, ze trzeba go mieć ... zerknij na fotki Safoyi

Danutka 22:45, 11 cze 2014

Przeglądam i przeglądam wszystkie stronki i powiedz mi gdzie Ty Iza kupujesz trawy do ogrodu?
Mala_Mi 23:13, 12 cze 2014

Danutka.. może by zrobiłą aktywny adres w stopce??

Ale ja nie o tym.. ja o tym, że mimo woli i u ciebie sie dzieje z orszelinką.... a to tylko 2 lata...

Leoś cudny Rozumiem zachywt Trawka piękniusia
Magda70 23:22, 12 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)

Ana wydaje mi się (ale tylko wydaje ), że tojeść kwitnie dłużej niż naparstnica ...

za to jestem pewna, ze naparstnica od nasionka do kwiatu ma 2 lata a tojeść kwitnie co roku ...

naparstnica jest dostojniejsza bo potrafi wzrostem zaskoczyć ... tojeść tworzy kępy a płynące nad nimi dzioby dają spektakularny efekt ...

wiosną tojeści nie będzie widać ... jak widać zbiera się na zielono a zakwitnie w lipcu ... naparstnica trochę jak żurawka liście ma zimozielone ...

obie mają konkretny okres kwitnienia ... poza nim może być łyso ... nie wiem jaki masz plan na przedpłocie ... jeżeli coś jak aleja hidcotowa szefowej to obie można upchnąć (pamiętając o ograniczaniu tojeści inaczej przejmie teren ) ...

no to pomogłam )))))) ...

Hm...pomogłaś...czytam...i w sumie sama nie wiem co bym wybrała
Magda70 23:26, 12 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)

spokojnie mogę czekać do sierpnia ... jarmuż ... oj narobiła mi Pszczółka na niego smaka (podobno jesienne gołąbki z niego pycha som) ... szukam nerwowo miejsca )))) ...

No co Ty?? Gołąbki z jarmużem? Pszczółka robi? Muszę skoczyć po instrukcje.