Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

bociek 23:19, 04 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
Kaśka uspokój się ... dlaczego przemoc w rodzinie ???)) ... bo Irenka nie gotuje? ... pomówienia - gotuje i robi sałatki ... według przepisu Marzenki ... ha ... z sokiem ... nie z sosem z leśnych owoców ... mniam ... i to jakby powiedziała Ewa-Pszczółka jest lubieżnie skromne ... uffffffffff ...

burza skutecznie mi to olejowanie utrudnia ... właśnie jest po i zdjęłam folię ... wytarłam ścierą tam gdzie podpłynęło i stwierdzam, że co poniektóre dechy są dębowe ... chyba będzie dobrze ...

i proszę nie robić takich długich przerw bo się za Kasią tęskini ...

No co, no co, no co Gesslerowa moglaby sie uczyc od Irenki, a Ty mi takie tu imputacje wypuszczasz Ja tylko w sensie, ze jak flaszka to potem sie rozwija pociag i potem przemoc domowa i takie tam dywagacje na temat. Irenka Boginia domowego Ogniska i Ogrodu jest i bedzie i basta

A jak ja za Wami tesknilam, to sie wprost wypowiedziec nie da Bo siem okopie siem na Ogrodowisku siem

Buziale, bo nie wstane jutro do tyrki Tez kcem naumiec sie buzkowac jak Konstancja, a wersja dostepna tylko w standardzie
bociek 23:22, 04 lip 2012

iwonaz napisał(a)
Ale co się Sebek smuci?...przecież to najlepsza koleżanka forumowa, a płeć męska na forum ogrodniczym nie ma nic wspólnego z płcią męską ..., o którą tu się czasami zamartwiamy...no koleżanki potwierdzą, że tu o męską patologię chodzi, a nie o Sebka

Iwonka, po kruchym lodzie stapasz
bociek 23:24, 04 lip 2012

Evchen napisał(a)
I tu Konstancjo - Izo należy zaznaczyć, że jako pierwsza odkryłaś sposób, który prędziutko opatentować należy, a mianowicie - jak z młodej sosny zrobić stary dąb
A odnośnie pomroczności małża, to na usprawiedliwienie jego machania zważyć trzeba, że maseczka mogła mu nieco widok zasłaniać, a dwukierunkowość machania spowodowana być mogła na ten przykład uporczywą muchą....
I jak Bociek zauważył- do czerwonych drzwi tylko jeden kolor tynku pasuje.....'.. Chociaż o ile mnie pamięć nie myli, a amnezji starczej jeszcze nie doświadczam, bociek ma czerwone nogi, a piórka białe. Tym samym nasuwa się wniosek-boćka też trzeba przemalować, bo mu piórka nie pasują ...

Ev

Bocka?????????????????????????????????????? Przemalowac????????????????????????
Sama zzolkne, tylko mnie nie malujcie

Sebek 23:25, 04 lip 2012

bociek napisał(a)

Ale co się Sebek smuci?...przecież to najlepsza koleżanka forumowa, a płeć męska na forum ogrodniczym nie ma nic wspólnego z płcią męską ..., o którą tu się czasami zamartwiamy...no koleżanki potwierdzą, że tu o męską patologię chodzi, a nie o Sebka

Nooo
Beka 23:36, 04 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)

Witam...
Mam za swoje . U ciebie takie zmiany a ja nie na czasie ( na czacie?) Serio z tymi drzwiami w czerwieni?...Wow
W Tunezji widziałam niebieskie- kobaltowo. W polączeniu z bielą super. Skandynawowie malują swoje domy kolorowo, ślicznie jak z bajki. Jestem za .... Izo czekam na info o mebelkachi tak dalej. Tak się tylko przypominam. Pozdrawim B.

w Tunezji po raz pierwszy dostrzegłam drzwi inaczej ... potem dowiedziałam się, że nie bez powodu ... w Tunezji drzwi są symbolem - odzwierciedlają powodzenie i szczęście ... dlatego są solidne, zdobione ...

skandynawskie domy swą energią w barwach elewacji nie mogły mnie nie zachwycić ... próbowałam się doszukać w tym zjawisku drugiego dna i wyszedł mi mariaż ... kolory skandynawskich elewacji i bawy egzotycznych przypraw ... jedni się w nich grzeją inni chłodzą ... oj wiem uproszczone ... ta piękna czerwień na domach a w zasadzie to nie czerwień to zasługa naturalnego barwnika ... najtańszy na tamtej ziemi i dlatego tak popularny )) ... taki ton chciałabym na swoich drzwiach ...

więcej tu http://nazakreciemarzen.blogspot.com/2011/02/o-zupie-czy-o-gebi-czerwieni.html

Beka zaraz maila napiszę

A ja upraszczając myślałam, ze oni kobiet tak pilnują. Drzwi, kraty. Ja już etap ogrzewania mam za sobą. Teraz sie chłodzę. Kolor w salonie z paprykowej czerwieni wymieniłam na turkus. Fajnie stare antyki na nim się eksponują. Z kolei moja nastolatka zaszalała wakacyjnie i ma włosy w kolorze wulkanicznej czerwieni...
Evchen 23:41, 04 lip 2012

Kasuję pierwszy, bo kliknęłam dwa razy ... A wcale nie chciałam ani sobie ani Izie licznika nabijać

............ bo to nie ładnie wygląda ... oczywiście facet to wymyślił
Evchen 23:43, 04 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)

Noooo..... a nie mogłabyś pomyśleć jak to zrobić??? I to z niskim nakładem kosztów?... o rodzaju męskim myśleć nie warto, bo oni wszak później dojrzewają.. więc różnicy nie ma...czy 20 czy 50...

podsłuchałam kiedyś rozmowę nastoletniej z koleżanką ... oburzone były zachowaniem jakiegoś kolegi ... po serii ochów i achów w końcu jedna stwierdziła "ale co się dziwić ... w końcu oni tylko do 7 rż rozwijają się i rosną a potem to już tylko rosną )) ...

a odmładzać rodzaju męskiego no cóż ... nie ma po co ... wiesz czemu oni nie mają celulitu ???

............ bo to nie ładnie wygląda ... oczywiście facet to wymyślił

A.. tego to nie słyszałam.. jak widać człowiek całe życie uczy się, a im więcej się uczy tym mniej umie... z wiekiem nabywa jednak nieocenioną umiejętność odnajdywania fizycznego stanu tego, co się w mózgu wymalowało.. innymi słowy, bo widzę, że zamotałam, zmierzam do tego, że ja już niejednokrotnie słyszałam od szanownego M., że takich rzeczy jakich wymyśliłam, to na pewno jeszcze nawet na etapie projektowania w fabrycie nie mają...
Ot.. pewnie same chłopy tam pracują W dodatku bez cellulitu...
Boćku,... Ty nie żółknij, póki Konstancja Iza nie zrobi nowej elewacji. Bo jakbyś tak nie w tej odcieni żółci zżółciała, to dopiero by nas żółć zalała...
andziulka 23:51, 04 lip 2012

Iza, Twój wątek czyta się jak dobrą komedię Widzę, ze jest więcej Tobie podobnych Trafił swój na swego Gadu, gadu, a Twoje roślinki pięknieją Przy takiej właścicielce, to i kwiatki szaleją
Mala_Mi 00:46, 05 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)

Byłam..... obejrzałam....zmiany widoczne gołym okiem.... coraz piękniej.... i nowa rabatka.... super...

Aniu jesteś taka zapracowana ... czy to już za miesiąc będzie ?

Niestety za miesiac bez jednego dnia..ależ czas leci..czytam sobie od tyłu i czytam...... i się śmieje od ucha do ucha..... i widzę, że dołączyła podobna ekipa....... coraz weselej......
Taką ekipę zamawiam na spotkanie.... i reszta już nie będzie ważna
iwonaz 08:00, 05 lip 2012

bociek napisał(a)

To ryzyko się opłaci ...bo ja za bardzo "empatyczna" jestem. Też mam w domu takiego Sebka, który nie ma nic wspólnego z pozostałą "rasą" męską...dlatego pozwalam mu ze mną mieszkać