Anda
18:19, 25 lip 2021
Darku, te larwy to dzieci biedronek, a te zuczki to pluskwiaki prawdopodobnie Coreus marginatus.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dobry wieczór, czy ktoś wie co dolega mojemu lilakowi (posadzony w tym roku, odmiana Mrs Edward Harding)? Na początku ładnie rósł, teraz stanął w miejscu (przyznaję, że przez okres upałów mało go podlewałam), na prawie wszystkich liściach są szare plamy, jakby pleśn, na tych plamach czarne, maleńskie kropki (myślę, że to jakiś grzyb). Liście nie opadają ani nie zwisają, ale są mocno poszarpane, z brązowymi plamami, albo mają jasno-zielony kolor. Z góry dziękuję.