Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Agacia 17:02, 13 lis 2012

Anitka, dzięki za polecenie Zielonych Drzwi, namierzyłam u Mamy, więc wkrótce będzie moja
Fajną wycieczkę mieliście, zdjęcia jak co najmniej z Kanady!
Kindzia 20:54, 13 lis 2012

Chechło zawsze odwiedzaliśmy latem, dość czysta woda tam jest (przynajmniej była), a my uwielbiamy pływać. Dawno nie byliśmy, od kiedy zaczęliśmy budowę, koło nas mamy wodę...
Nie wiedziałam nawet, że jesień tam taka piękna...
Pozdrawiam i o wenę proszę
Enya73 14:37, 14 lis 2012

baraga1904 napisał(a)
...witaj Anitko...zmieniłaś avatarka...w pierwszej chwili nie poznałam...no super

DziękujęA tak mnie natknęło, spodobało mi się to zdjęcie w sepii

No i przy okazji gratuluję projektu Danusi Mam nadzieję zobaczyć na własne oczy to dzieło, jak będzie skończone
Enya73 14:41, 14 lis 2012

Agacia napisał(a)
Anitka, dzięki za polecenie Zielonych Drzwi, namierzyłam u Mamy, więc wkrótce będzie moja
Fajną wycieczkę mieliście, zdjęcia jak co najmniej z Kanady!

Agatko,nigdy nie byłam w Kanadzie, ale znam z filmów i zdjęć. W Polsce dużo przepięknych miejsc, ale gdzież tam naszemu sztucznemu zbiornikowi do jezior Kanady Jednak bardzo się cieszę, się zdjęcia spodobały się , bo to takie moje ulubione miejsca. I chciałam Wam pokazać jak na Górnym Śląsku jest ładnie
Enya73 14:51, 14 lis 2012

Kindzia napisał(a)
Chechło zawsze odwiedzaliśmy latem, dość czysta woda tam jest (przynajmniej była), a my uwielbiamy pływać. Dawno nie byliśmy, od kiedy zaczęliśmy budowę, koło nas mamy wodę...
Nie wiedziałam nawet, że jesień tam taka piękna...
Pozdrawiam i o wenę proszę

Ja tam Kasiu będąc dziecięciem bardzo bardzo nieletnim stawiałam pierwsze żagle. Mój nieżyjący ojciec zaraził mnie wówczas pasją żeglarską. Dzięki niemu zrobiłam patent. Z Chechłem wiąże się wiele moich wspomnień. Dlatego jestem szczęśliwa, jak mogę tam pojechać na rowerze, latem nawet w tygodniu.

Kocham wodę, więc rozumiesz teraz dlaczego mam staw u siebie

A co do weny, to nie mam takiego programu jak Gosia czy Syla. Nie zaproponowałabym Ci takiego rozwiązania jak Gosia, bo sama mam taki zakątek w narożniku przy kole i nie chciałam być monotonna. Ja tam mam jeszcze lawendę, hosty i czosnki purpurowe. Może pomyśl o jakimś niższym nasadzeniu pomiędzy hortensją, a hostami, żeby ta rabata była piętrowa. Jak Ci hortensje podrosną (patrz jak jest u mnie), to będzie dysproporcja pomiędzy ich wysokością i wielkością, a hostami. Poza tym od brzegu koniecznie coś płożącego, np. barwinka o fioletowych kwiatach. One lubią cieniste miejsca.
Pozdrawiam
Pszczelarnia 15:49, 14 lis 2012

Anito, piękne zdjęcia pokazujesz. A ja tam byłam.
eliza3 16:33, 14 lis 2012

Witam, awatarek nowy, więc o mało co bym nie poznała, człowiek się przyzwyczaja do obrazków...Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę
Ginger 17:21, 14 lis 2012

Witam, i zostawiam ślad bytności
kasik778 20:05, 14 lis 2012

Anitko przepiękne zdjęcia z parku w Świerklańcu, byłam w tym roku i zachwyciłam się tym miejscem

teraz też wygląda niesamowicie, choć to połowa listopada...

a i w ogóle cię nie poznałam, bo zmieniłaś awatarka - bardzo nastrojowy
Enya73 22:07, 14 lis 2012

Pozdrawiam Was wszystkich odwiedzających serdecznie, macham do Was łapką