Dzięki dziewczyny kochane za porady w sprawie rękawiczek. Dziś i tak cały dzień padało, dopiero od pół godziny ustało, ale mokro wszędzie, więc jedynie poszłam "obfocić" ogród
Niestety lawenda w przy okrągłym placyku bardzo się pokłada, bo chyba ma tam za mało słońca i będę musiała ją stamtąd eksmitować w inne bardziej przyjazne dla niej miejsce. Chyba posadzę tam bukszpany i zrobię kwadratową obwódkę. Przynajmniej więdnących liści czosnków nie będzie widać.
To jedna sadzonka jeżówki, jakiś mix kupiony bez etykiety w przypadkowym sklepie ogrodniczym w Katowicach Sama nie wiedziałam, że taka będzie, chciałam różową, a wyszła wielokolorowa, ale też mi się podoba
Bociek, no właśnie mnie najbardziej zachwyca tam przyroda, sielskie krajobrazy, ścieżki rowerowe w każdym miejscu w miastach, fantastyczne trasy rowerowe i puste plaże
Śledzie mniam, pychotka Ale generalnie kuchnia duńska mnie nie zachwyciła. Drogo masakrycznie.
Ale kraj cudowny. Najwięcej zobaczyliśmy przemierzając wyspę Falster na rowerze. Zrobiliśmy w sumie prawie 250 km .
No to wrzucę jeszcze kilka fotek
Pamiętacie Pippi Långstrump, czyli Fizię Pończoszankę Miała chyba takiego konia
Uroczy, prawda?
A domki jakie piękne i takie zadbane Oczywiście nowoczesnych domów tam też nie brakuje, ale takie akurat jak ten zrobiły na nas większe wrażenie. I chcę mieć taką ławeczkę, tylko białą lub szarą
jeżówkę jak ta różowa posiadam, śliczna jest, jestem zauroczona jeżówkami
konik cudniasty... i te widoki śliczne, pięknie pokazujesz przyrodę.
gdybyś znalazła taką białą solidną ławkę daj znać
edit
bukszpany zamiast lawendy fajny pomysł, aczkolwiek lawenda zapowiadała się tam fajniutko
Znalazłam na niemieckim i brytyjskim Amazon I chyba zamówię, bo tańsza niż w Polsce Jest taka duńska marka Skagerak i mają takie ławeczki ale po prawie 4 tys., więc sorry, ale nie dam tyle za ławeczkę. Na Amazonie taniej, nawet z przesyłką