Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 22:08, 14 sie 2013

To pewnie udało Wam się wejść na krzywą wieżę? Ja byłam w lipcu 2011 w Pizie i niestety po 2 godzinach stania w kolejce do kasy, żeby zapisać się na godzinę wejścia, odpuściliśmy. Najszybciej można ominąć takie dodatkowe stanie w kolejce, kupując wejściówkę przez internet na konkretną godzinę, ale to troszkę więcej kosztuje. Ale będzie jeszcze wiele okazji

ana_art 22:10, 14 sie 2013

Możliwe Nasz najstarszy Maciek ma 16 lat, jej najstarsza córka ma lat 10
Jak wyjeżdżamy to niestety jesteśmy przyzyczajeni do tego, że bierzemy dwa pokoje... sporadycznie zdarza się by były jakieś apartamenty 6osobowe. Chyba że domki. Teraz jedziemy do Bukowiny i mamy zarezerwowne dwa pokoje w hotelu.
Sebek 22:11, 14 sie 2013

Wenecja jest przepiękna - mi udało się być dwa razy, ale to w totalnym biegu - nie widziałem tak pięknych zakątków jak Wy
Enya73 22:14, 14 sie 2013

GabiK napisał(a)
Wenecja na Twoich zdjęciach jest zachwycająca. Byłam tam na żywo trzy razy i coraz mniej mi się podobała. Specjalnie tam już nie pojadę, najwyżej po drodze.

Ale to rozumiem, że byłaś ze zorganizowaną grupą ? To nie dla nas, lubimy swobodę i niezależność.
Ja też bałam się tej Wenecji, bo trochę czytałam o niej wcześniej i znam różne relacje znajomych, również Włochów, ale nas absolutnie zachwyciła. Dużo bardziej niż Florencja, którą znamy już bardzo dobrze. Ale warto będąc w Wenecji tak po prostu leniwie powłóczyć się, zwłaszcza tymi mniej uczęszczanymi, często bardzo wąskimi uliczkami. Najfajniej było tak po 21-szej. Temperatura odpowiednia, ludzi jakby mniej i miasto nabrało po zmroku szczególnie pięknego klimatu.
Enya73 22:16, 14 sie 2013

ana_art napisał(a)
Możliwe Nasz najstarszy Maciek ma 16 lat, jej najstarsza córka ma lat 10
Jak wyjeżdżamy to niestety jesteśmy przyzyczajeni do tego, że bierzemy dwa pokoje... sporadycznie zdarza się by były jakieś apartamenty 6osobowe. Chyba że domki. Teraz jedziemy do Bukowiny i mamy zarezerwowne dwa pokoje w hotelu.

To idealna dla Was byłaby Dania. Tam domki są w wysokim standardzie, przygotowane właśnie na grupy 6+. I dla dzieci moc atrakcji. Polecam z czystym sumieniem
ana_art 22:23, 14 sie 2013

Anita wszystko przed nami , będę deptała Ci po piętach hahahha Nie przerażają mnie dwa pokoje, nawet jak nie są przez ścianę. 2 najstarszych zawsze wówczas śpi razem.
Zorganizowane objazdówki też nie dla mnie bo nie lubie biegu. Ostatnimi laty z premedyacją nawet z nikim (towarzystwem) się na wakacje nie wybieramy by móc mieć swoje tempo...
Enya73 22:28, 14 sie 2013

Jak byliśmy w tym roku w Danii (po raz drugi), ale bez dzieci, za to ze starymi, dobrymi znajomymi, to mam wrażenie, że troszkę im podkręciliśmy tempo i na rowerach i na piechotkę Ale chyba fajnie to będą wspominać? Napstrykałam zdjęć, jak rasowy Japończyk, więc zawsze sobie mogą odświeżyć wspomnienia Hi, hi, hi

P.s. Beśka, no jak ????? Wiem, że czytasz Chyba nie było tak źle z nami, co????
Madzenka 22:31, 14 sie 2013

baraga1904 napisał(a)
...witaj Anitko po wakacjach... piękne klimty południa pokazujesz...osobiście uwielbiam i bywałam więc mam trochę wspomnień.. targowiska ze świeżymi warzywami owocami to standard w Chorwacji i nie tylko...wszystko wręcz pachnie aż chce się kupic...no i można się potargowac, i ceny sprzedawcy obniżają po południu....u mnie niestety przeważają na targowisku "bluzeczki, buty i chemia"

U mnie też... Art z Rosji i Chin... A tak by się chcialo kupić piekne warzywa i owoce
Enya73 22:32, 14 sie 2013

Jak tak latam po Waszych wątkach, to widzę, ile u każdego się dzieje, jakie zmiany piękne w ogrodach. A u mnie wieje nudą. W dodatku przez tę suszę od 3 tygodni, mam coraz mniej wody w stawie. Trawnik ledwo zipie. Niektóre rośliny, np. azalie pontyjskie szlag trafił przez choroby grzybowe. Nawet grujecznik zachorował. A trawy rozłogowe szaleją, jak głupie, zagarniając coraz większe terytorium. Ale jak tam wkroczę, to będzie ostre cięcie
Madzenka 22:40, 14 sie 2013

Ależ sie naoglądałam pięknych zdjęć. Anito uwielbiam Twoje relacje z wypadów w różne piękne miejsca. Czekam na dłuższą relacje.

Ps nie cierpie zorganizowanych wypadów na zwiedzanie, uwielbiam się sama włuczyć po uliczkach w swoim tempie.
A wakacji bez córki nie potrafiłam sobie wyobrazić do 18 roku życia... Powiedziala nie.... A teraz znów chce z nami jeździć, wydoroślała