Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 16:16, 01 wrz 2012

Pocieszam się na DOMO, leci angielski program o ogrodach wodnych
Enya73 16:20, 01 wrz 2012

Jakie piękne ogrody pokazują Coś wspaniałego
Enya73 16:47, 01 wrz 2012

agniecha973 napisał(a)
Hej Anita! Przeczytałam 2/3 wątku i muszę Cię mocno pochwalić. Pięknie potrafisz zorganizować wokół siebie przestrzeń! Należą Ci się wielkie brawa za wszystkie pomysły i oczywiście za ciężką pracę. Podziwiam. Ja mam wiele pomysłów, ale nie potrafię ich przenieść na swoje podwórko, chyba za mała wyobraźnia. Pozdrawiam, widzimy się u Kapiasów.

Witaj Agnieszko! Bardzo dziękuję za pochwały, są bardzo budujące i motywujące do dalszej pracy.

Już trochę Cię podglądałam i podczytywałam, ale wątek masz już mocno rozbudowany, więc potrzebuję więcej czasu, aby przejść do końca.
Obiecałam sobie, że przed naszym spotkaniem zajrzę do wszystkich ogrodów forumowiczów, którzy zgłosili swój udział w spotkaniu u Kapiasów,a u których jeszcze do tej pory nie byłam

U Ciebie też widzę wielki potencjał i pozytywne zmiany. Działkę masz dużą, pięknie położoną (pierwsze zdjęcie w polu rzepaku na rowerze- fantastyczne miejsce).
Tytuł Twojego wątku niech Cię utwierdza w przekonaniu, że u Ciebie najpiękniej, trafnie to ujęłaś. Przecież tworzymy tę przestrzeń przede wszystkim dla siebie, dla rodziny i przyjaciół.
I chodzi o to, żeby to twórcze tworzenie ogrodu dawało nam samym wielką radość i satysfakcję, że tworzymy jakiś ślad po sobie, który będzie kiedyś świadectwem nas samych.

Podobają mi się u Ciebie łagodne linie rabat. Zazdraszczam własnych pomidorów i swojskiej kiszonej kapusty. Tak bym chciała mieć własny warzywnik, a miejsca już brak

Widzimy się za tydzień. Do miłego zobaczenia Aga!

P.s.Chyba założę kurtkę przeciwdeszczową i spróbuję, może ziemia nie jest taka mokra.
Ginger 17:21, 01 wrz 2012

Witaj Anito , masz racje płeć piękna tak wpisano w dowodzie . Niestety u Kapiasów nie będę bo akurat wtedy wyjeżdżam. W szkółkach w okolicach Bielska Białej bywam kilka razy w roku i zawsze wracam z pełnym autem roślin . Dwa tygodnie temu właśnie u Kapiasów kupiłam m.in. buka purpurea pendula oraz modrzewia szczepionego .
Urszulla 17:44, 01 wrz 2012

Witaj- jak tam posadzone bukszpanki?. Fajny pomysł na rabatę żwirową. To jest to: jak człowiek sobie coś umyśli to już nie ma rady ale trzeba dopiąć sprawę do końca
Madzenka 18:23, 01 wrz 2012

Mam nadzieję, że góra posłuchala i się przejaśniło
U nas odczasu do czasu nawet słońce próbuje zaświecić
Dobrze że chociaż fryzura nowa jest, szachownica teź będzie. Bardzo jestem ciekawa efektu.
Enya73 18:38, 01 wrz 2012

Przestało padać. Nareszcie, chociaż dziś coś zacznę, to będę miała motywację, żeby skończyć jak najszybciej. M lata z taczką i przywieziony grys rozsypuje.
Sąsiad samodzielnie złowioną i uwędzoną rybkę nam przywiózł, to kolacji nie muszę dziś robić
Może ten dzień nie jest jeszcze wcale taki stracony
Ginger 19:02, 01 wrz 2012

Anitko u kogoś czytałam hmmmm chyba u Madżenki , że na wiosnę będziesz dzieliła jakieś trawki jeżeli miałabyś nadmiar to ja chętnie przygarnę do siebie. Powiedz mi proszę jak zabezpieczasz rozplenice na zimę wiem , że to jeszcze nie pora ale wole wiedzieć szybciej
Enya73 21:36, 01 wrz 2012

Ginger, jeśli chodzi o ochronę rozplenicy, to związuję jej wiechę i robię taki namiot z białej agrowłókniny. I oczywiście strzepuję śnieg zimą. A poza tym, na wiosnę obcinam ją dość nisko i nie zdarzyło mi się, żeby nie odbiła Przygarniesz trawki, to super
baraga1904 21:38, 01 wrz 2012

...Witaj Anito,
no dzisiaj pogoda u nas nie dopisała..szkoda dnia
...no ale zakupy i fryzjer pewnie wszystko zrekompensowały... ?
pokazuj wszystko ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies