Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

butterfly 23:14, 18 mar 2014

Enya73 napisał(a)

Anitko, czy mogłabys jeszcze raz wstawic listę roślinek w awatarka?
Enya73 08:29, 19 mar 2014

alinak napisał(a)
Anita podejrzewam że twoja trzcina to miscant cukrowy ..nie sądzę że dasz rady go wyplenić środkiem chemicznym który nie zniszczy roślin ..nie ma szans . u mnie ten miscant po wyrzuceniu próbował rosnąc na kompostowniku przez dwa lata ...ma gorsze korzenie od perzu ..
zrób tak jak pisałaś rośliny do donic a tego wyplew po prostu ...nie będzie to proste . on nawet by na kostkę wszedł ..nie zna granic . wyrzuć go i to jak najprędzej ...na jego miejsce radzę podobny ..
.kleine fontane lub rotsilber ...ale nie ekspansywny , podobne baldachy tylko kleine jest docelowo wyższy o jakieś pół metra

ciągle wracam do fotki z przegorzanami i hortensjami ...ta kompozycja to mistrzostwo ...

Alinko, dzięki, ale to na 100 % trzcina - odmiana Phragmites australis 'Variegatus'.

Będę wysadzać byliny i spróbuję jakoś się jej pozbyć, ale nie będzie to łatwe.

Pozdrawiam
Enya73 08:30, 19 mar 2014

butterfly napisał(a)

Anitko, czy mogłabys jeszcze raz wstawic listę roślinek w awatarka?

hortensja anabelle, przegorzan ritro, szałwia mainacht i agapant
butterfly 09:22, 19 mar 2014

Enya73 napisał(a)

hortensja anabelle, przegorzan ritro, szałwia mainacht i agapant

Dzieki - nie czy ciebie kopiowac czy Ane-art
Margarete 15:49, 19 mar 2014

Ale zmieniłas avatarek i nie mogłam rozpoznać z kim mam do czynienia, ale ładniusi ten nowy avatar, zestaw roslin obłędny, fotke sobie skopiowałam... bez pytania, sorry

Wianek fajny, w prostocie siła !

Obejrzałam co u ciebie nowego anitko, szachownica juz super wygląda, ale jak uda ci sie uzyskac regularne sześciany to bedzie extra super - takie wypasione sześciany widziałam na zywo ostatnio niedaleko ciebie u Kapiasów w japońskim zakątku w starym ogrodzie pokazowym. Podobały mi sie.
U ciebie bedzie na pewno jeszcze ładniejsza.

Pozdrawiam i czekam na kolejne wianki o tematyce wiosennej - na pewno bedziesz robic niebawem

malkul 18:41, 24 mar 2014

Mało Cię tu ostatnio, a szkoda , wielka szkoda.
malkul 18:27, 27 mar 2014

Wracaj
atena35 18:31, 27 mar 2014

buziaki
Nula 19:40, 27 mar 2014

Anitko jak tam u Ciebie wiosna ? Pewnie zapracowana jesteś,pozdrawiam serdecznie
Syla 19:51, 27 mar 2014

Enya73 napisał(a)
Dziś pokażę moją szachownicę .
2 sezony temu posadziłam małe sadzonki bukszpanów. W zeszłym sezonie delikatnie je podcinałam i pozwoliłam, żeby się zagęściły.
Teraz przyszła pora, żeby nadać im trochę formy.

Przed strzyżeniem

i po

Jak widać dążę do tego aby nadać im kształt sześcianów, ale do tego efektu jeszcze z 2 sezony .

super to sobie wymyśliłaś