Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Madzenka 20:30, 15 wrz 2012

Anito gdzież Ty???? Jak postępy prac ogrodowych??? Dzialo się???
kasik778 20:54, 15 wrz 2012

Anitko Odpoczywasz? teraz nie będzie cię dwa dni i będziemy zaniepokojeni
Urszulla 21:02, 15 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Agnieszko, moja trawiasta rabata nie jest tylko trawiasta, bo wczesną wiosną, jak trawy są nisko przycięte, prym wiodą kwitnące bergenie, miodunki, wilczomlecze, czosnki ozdobne, i tojeść rozesłana wraz z dąbrówką rozłogową Potem trawy je zagłuszają, ale pojawiają się przetaczniki, rozchodniki matrona, tawułki arendsa, no i hosty A teraz zakwitła bordowa świecznica . Posadziłam też otrzymaną od Noemi werbenę patagońską z nadzieją, że w kolejnych latach się rozmnoży

Hello! Widziałaś swoją trawkę u mnie?
Tzn. że na wiosnę ją do zera przycinamy?
Enya73 21:04, 15 wrz 2012

O jakie miłe odwiedziny
No u mnie spokojnie, żadnych nowych fotek, bo dziś był pracowity dzień w ogrodzie i nie miałam czasu nawet zrobić zdjęć. Sadziłam nowe trawy, przesadzałam też różne iglaki w lepsze miejsca. Zaczęłam też sadzić część cebul i czekam na dostawę następnych.
Poza tym porządkujemy w końcu ten nieszczęsny zapuszczony teren z boku domu Będzie nowa rabata, żwirowa ścieżka, klinkierowy murek będzie na nowo obsadzony roślinami. Zioła, które tam rosną trafią do doniczek. Ale to jeszcze trochę potrwa, bo dni coraz krótsze,w tygodniu brak czasu na ogrodową działalność, pozostają tylko weekendy. Liczę, że październik będzie równie ciepły i słoneczny, jak wrzesień Wtedy uda się skończyć.
A na wiosnę planuję dalsze nowe nasadzenia, jedna rabata pójdzie cała do przeróbki.
Będzie o czym myśleć przez zimę
kasik778 21:06, 15 wrz 2012

A która rabatę chcesz zmieniać?
Enya73 21:10, 15 wrz 2012

Urszulla napisał(a)

Agnieszko, moja trawiasta rabata nie jest tylko trawiasta, bo wczesną wiosną, jak trawy są nisko przycięte, prym wiodą kwitnące bergenie, miodunki, wilczomlecze, czosnki ozdobne, i tojeść rozesłana wraz z dąbrówką rozłogową Potem trawy je zagłuszają, ale pojawiają się przetaczniki, rozchodniki matrona, tawułki arendsa, no i hosty A teraz zakwitła bordowa świecznica . Posadziłam też otrzymaną od Noemi werbenę patagońską z nadzieją, że w kolejnych latach się rozmnoży

Hello! Widziałaś swoją trawkę u mnie?
Tzn. że na wiosnę ją do zera przycinamy?

Tak widziałam Cieszę się, że coś ode mnie, co sama rozmnożyłam, rośnie w kolejnym ogrodzie Na wiosnę przytnij ją tak 5 cm od ziemi, odbije na pewno Ja bym tam u Ciebie zrobiła całą dużą trawiastą rabatę, bo miejsca Ci chyba nie brakuje, a takie rabaty tworzą złudzenie, że ogród jest już bardzo dojrzały
Enya73 21:11, 15 wrz 2012

kasik778 napisał(a)
A która rabatę chcesz zmieniać?

Kasiu, tę której jeszcze nikomu publicznie nie pokazywałam
kasik778 21:13, 15 wrz 2012

Heheh no tak, ale nie wierzę, że masz jakieś miejsca w ogrodzie, których nie chcesz pokazywać
Enya73 21:19, 15 wrz 2012

Oj mam, naprawdę
baraga1904 21:21, 15 wrz 2012

...Witaj Anitko...wpadam i podglądam..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies