Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kasik 16:34, 21 sie 2014

U nas na drewnianej konstrukcji miały być przeźroczyste ekrany- chyba z jakiegoś tworzywa, ale ta konstrukcja tak zrobiona( prawie nie ma spadku), że jak pomyślałam sobie o oglądaniu ptasich kup i całego innego badziewia, to położyliśmy na ten czas blachodachówkę. Myć by to trzeba było często, a dostęp tylko od pokoju syna. Już się widzę- jak z wężem zaiwaniam po domu.

Teraz przy każdym deszczu nikt nikogo nie słyszy i tak jest dobrze- każdy kontempluje.

Buziol
malgorzata_s... 17:41, 21 sie 2014

Julitko u mnie takie zadaszenie około 6 tysi kosztować ma, więc na razie odpadam i nie będę pierwsza
JulkAd 21:58, 21 sie 2014

Kasik napisał(a)
U nas na drewnianej konstrukcji miały być przeźroczyste ekrany- chyba z jakiegoś tworzywa, ale ta konstrukcja tak zrobiona( prawie nie ma spadku), że jak pomyślałam sobie o oglądaniu ptasich kup i całego innego badziewia, to położyliśmy na ten czas blachodachówkę. Myć by to trzeba było często, a dostęp tylko od pokoju syna. Już się widzę- jak z wężem zaiwaniam po domu.

Teraz przy każdym deszczu nikt nikogo nie słyszy i tak jest dobrze- każdy kontempluje.

Buziol

A my się właśnie zastanawiamy nad rodzajem pokrycia.... mój Krzysiek się Twojego Grzesia pytał i ponoć tak źle nie jest...ale może panowie wolą kontemplację bardziej niż kobity....
....nie no myć, żadnego tworzywa też nie będę, pomimo dojścia do ewentualnego dachu z mojej sypialni...ale co to to nie, żebym ja jeszcze dach myć musiała, już mi okien wystarczy....spadek mówisz większy musi być, żeby samo się umyło

Dzięki za całusy
JulkAd 22:01, 21 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Julitko u mnie takie zadaszenie około 6 tysi kosztować ma, więc na razie odpadam i nie będę pierwsza

No ja podejrzewam, że gdybym firmę do wszystkiego wzięła, to też takie koszty by wyszły...zima przed nami, więc czas na plany i decyzje...realizacja i tak dopiero wiosną
Kindzia 10:13, 22 sie 2014

Lepiej kontemplacja niż szorowanie dachu

Tawułki zostawię na zimę tym razem, przynajmniej tak łyso na bylinowej nie będzie. Sprzątać wiosną będę
Ale w zeszłym roku jesienią cięłam...i szkoda mi było tych beżowych miotełek

Dzisiaj słoneczko, przedszkole Figa się zaczyna, miłego dnia Juleczko
Kindzia 10:28, 22 sie 2014

Właśnie u Marzenki o zjeździe 28.września w Wojsławicach czytałam...może byśmy się wybrali??? To niedziela.
JulkAd 18:57, 22 sie 2014

Kindzia napisał(a)

Tawułki zostawię na zimę tym razem, przynajmniej tak łyso na bylinowej nie będzie. Sprzątać wiosną będę
Ale w zeszłym roku jesienią cięłam...i szkoda mi było tych beżowych miotełek

Dzisiaj słoneczko, przedszkole Figa się zaczyna, miłego dnia Juleczko

Figo w przedszkolu...a worek na kapcie wziął?

No to ja też nie zetnę, dopiero wiosną

Dzięki, taki dzisiaj bez wyrazu był ten dzień
JulkAd 18:58, 22 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Właśnie u Marzenki o zjeździe 28.września w Wojsławicach czytałam...może byśmy się wybrali??? To niedziela.

Termin muszę przedyskutować w domu, bo to przed rokiem akademickim...
jazzy 23:26, 22 sie 2014

Macham na dobranoc!
gierczusia 14:30, 23 sie 2014

Kindzia napisał(a)

Ktoś mi tu po kontach - pluje ... Noo fiiiecie.. Lecę szukać o tym szorowaniu dachu.. Bóżeszzz,co to za koncepcja ??

Ściskam Julciu