Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kamajla 19:18, 26 sie 2014

a kolorowe jeżówki?? czy nie gustujesz? nie wiem też czy im by się tam podobało
gierczusia 19:23, 26 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Już wiem, że zadaszenie na stałe będzie....stelaż drewniany, no i tylko zastanawiamy się nad pokryciem dachowym...czy takie, które do kontemplacji zmusza?, czy jednak bardziej ciche, ale mniej atrakcyjne

Zawsze jeszcze istnieje opcja zielonego dachu .. No bo skoro na stałe ma być .. Koszt niewielki a radocha ogromniasta

Buziaczki
Gabrysia_ 19:29, 26 sie 2014

O zadaszeniu poczytałam,dobrze że się skusiłaś na hortki za rok będą już super
Julcia,a może żeby rozweselić zieleń dodasz ML i jeżówki ( ale nie białe)

Buziaki
gierczusia 19:29, 26 sie 2014

Noo widziszzz .. Szczotki sie pokazały ... Są super prawda ?... Hortki śliczne kupiłaś..to znaczy ..chciałam powiedzieć fujjjjjj, bo u nas tak się mówi ,żeby ładnie rosły

Trawa z żółtym....zebrinus ???... Może się pogryżc z ta rudbekią...mam też carexa w żółte paski..niskiego ( brak nazwy to efekt ataku demencji ).. On jest niski w każdym razie ..zasłoniłby nóżki rudbekii ale kępa jest dość szeroka
JulkAd 19:30, 26 sie 2014

Kamajla napisał(a)
a kolorowe jeżówki?? czy nie gustujesz? nie wiem też czy im by się tam podobało

Kamila, na froncie ma być bardzo prosto, bez kombinacji większych

Jeżówki mam w ogrodzie, bo tam jest południowa strona i dużo więcej słońca...posadziłam je dopiero miesiąc temu i na pewno wiosną jeszcze dokupię...na lepszy efekt liczę w przyszłym roku, teraz jedynie pozostałości jakieś zakwitną za kilka dni
JulkAd 19:59, 26 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)
O zadaszeniu poczytałam,dobrze że się skusiłaś na hortki za rok będą już super
Julcia,a może żeby rozweselić zieleń dodasz ML i jeżówki ( ale nie białe)

Buziaki

Gabrysiu, jeżówki z tyłu w ogrodzie już (w niewielkiej ilości) są i na pewno jeszcze będą...Phantomy idą na przedogródek przy wjeździe do garażu i tam słonko tylko rano do 11, czasami do 12 godziny. ML myślałam... przy Phantomach, albo jakąś żółtą trawę może....poszukam takich zestawień...
dzięki za całusy
JulkAd 20:01, 26 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Zawsze jeszcze istnieje opcja zielonego dachu .. No bo skoro na stałe ma być .. Koszt niewielki a radocha ogromniasta

Buziaczki

Opcja zielonego dachu owszem istnieje i bardziej prawdopodobna jest na drewutni, gdzie dach niestety nie rzuca na kolana....ale to plan na lata, w których będę się już nudzić w ogrodzie

Odbuziowuję
JulkAd 20:07, 26 sie 2014

gierczusia napisał(a)
Noo widziszzz .. Szczotki sie pokazały ... Są super prawda ?... Hortki śliczne kupiłaś..to znaczy ..chciałam powiedzieć fujjjjjj, bo u nas tak się mówi ,żeby ładnie rosły

Trawa z żółtym....zebrinus ???... Może się pogryżc z ta rudbekią...mam też carexa w żółte paski..niskiego ( brak nazwy to efekt ataku demencji ).. On jest niski w każdym razie ..zasłoniłby nóżki rudbekii ale kępa jest dość szeroka

Szczotek wyglądałam, jak kania dżdżu....cieszą oko...mówisz, ze hortki fujjj....to siem cieszem

O zebrinusie myślę też w przedogródku, ale w innym miejscu...pamiętasz może, kiedyś zdjęcie wrzucałam, małych klombików na froncie...w najmniejszym rosną rojniki w kamolkach, a w dłuższym takim wąskim kiedyś były tulipany, a teraz rosną aksamitki....i tam myślałam o zebrinusie też w kamolkach z dodatkiem jakimś

jak znajdę wcześniej te klomby to wrzucę jeszcze dzisiaj lin, jak nie to obfocę jutro
JulkAd 20:41, 26 sie 2014

Znalazłam fotkę tego dłuższego klombu. Wtedy rosły tam tulipany.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2047-ogrod-do-odswiezenia?page=176
BusyBee 16:36, 27 sie 2014

Przyszłam się przywitać i znalazłam cichy kącik w sam raz na czytanie książki, bardzo urokliwy narzekasz na brak koloru, dokładnie to samo mam w swoim ogrodzie powoli dosadzam kolor

Poczytałam też o rozterkach z dachem Nas upał też wykańczał i meble ogrodowe niszczały.... Dach załatwił sprawę. A potem jeszcze ścianka od zachodu i zrobiło się przytulnie....
Za słońcem na tarasie nie tęsknię, bo jak trzeba, to mam obok placyk i tam leżak stawiam...
Wstawiłam jeszcze kilka zdjęć u siebie, myślcie kobiety....

Pozdrowionka