Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kasik 22:39, 25 sie 2014

Jula- Phantomy ? ja bym brała. Teraz jest jakiś wybór, w przyszłym roku porządne dostaniesz około lata, a ta już będzie raz przycięta i będzie cieszyła oczka.
gierczusia 23:02, 25 sie 2014

Jak chcesz zawijane zadaszenie to wyguglaj pergotendę...oryginalne są drogie ,ale można samemu na osprzętem jachtowo - żaglowym

Buziole na dobranoc
JulkAd 23:11, 25 sie 2014

Kasik napisał(a)
Jula- Phantomy ? ja bym brała. Teraz jest jakiś wybór, w przyszłym roku porządne dostaniesz około lata, a ta już będzie raz przycięta i będzie cieszyła oczka.

Kasiu dzięki...podpisane Phantom ( 3 razy sprawdzałam, cenę też)....jutro pojadę i wezmę...spróbuję najładniejsze wybrać..masz rację w przyszłym roku już cieszyć będą
JulkAd 23:15, 25 sie 2014

gierczusia napisał(a)
Jak chcesz zawijane zadaszenie to wyguglaj pergotendę...oryginalne są drogie ,ale można samemu na osprzętem jachtowo - żaglowym

Buziole na dobranoc

Eluś nie raz guglałam, mnie się podobają ale Krzysiek nie kce....zwłaszcza, że zimą słonko nam świeci bardzo nisko i zadaszenie się też przyda, a rolet zewnętrznych i wewnętrznych nie mamy...

Dzięki za buziaki
Milka 12:25, 26 sie 2014

Cały czas dyskusja o zadaszeniu, no łątwo nie da się wybrać, stale coś za i przeciw
ale i w planie hortki, może i ja się na nie skuszę, może na festiwalu traw będą
Kindzia 14:19, 26 sie 2014

Ja też bym jeszcze w tym roku hortki kupowała, Kasia ma rację, w przyszłym już większe będą. I już w zimie będą suszki ogród zdobić

Buziaki Juleczko

P.S. Figo nie szczekał na większe psy...chował się za mną Te dwa spotkania już mu dużo dały, dzisiaj Tofik do nas przyjeżdża...ale będzie jazda
JulkAd 14:33, 26 sie 2014

Milka napisał(a)
Cały czas dyskusja o zadaszeniu, no łątwo nie da się wybrać, stale coś za i przeciw
ale i w planie hortki, może i ja się na nie skuszę, może na festiwalu traw będą

Już wiem, że zadaszenie na stałe będzie....stelaż drewniany, no i tylko zastanawiamy się nad pokryciem dachowym...czy takie, które do kontemplacji zmusza?, czy jednak bardziej ciche, ale mniej atrakcyjne

Ja Irenko skalniak na froncie wyrzucam. Plan to był na wiosnę, ale cena hortek kusiła bardzo, no i fakt, że już w przyszłym roku będą cieszyć swoim wyglądem (mam taką nadzieję)...teraz czeka mnie rewolucja na szybkiego, żeby nie siedziały zbyt długo w doniczkach
JulkAd 14:40, 26 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Ja też bym jeszcze w tym roku hortki kupowała, Kasia ma rację, w przyszłym już większe będą. I już w zimie będą suszki ogród zdobić

Buziaki Juleczko

P.S. Figo nie szczekał na większe psy...chował się za mną Te dwa spotkania już mu dużo dały, dzisiaj Tofik do nas przyjeżdża...ale będzie jazda

Kasiu kupiłam, zaraz foty wrzucę, chociaż za oknem pada...kupiłam trzy, bo pomiędzy chcę jakieś trawki wsadzić

Figo to maluch, a poza tym może w genach nie ma nawyku szczekania na wszystko i wszystkich...Kora jest dorosła i niestety strach przy większych psach ją ogarnia

Dzięki za buziole
JulkAd 14:54, 26 sie 2014

Ta część idzie do poprawki...likwiduję skalniak, który mnie w ogóle nie zachwyca, a wręcz denerwuje....

zostają tuje płożące, które płożącymi nie są...w tej chwili są tak przycięte, żeby skalniaka nie zasłaniały...przed nimi posadzę 3 hortensje Phantom, które dzisiaj kupiłam (wybrałam najładniejsze, jakie były, myślę, że pokażą na co je stać w przyszłym roku)....no, a co do nich?...na razie pojęcia nie mam...myślałam o trawach?, ale jakich?....może coś w żółtym kolorze, bo za tujami na granicy z sąsiadką, a właściwie już u niej rosną samosiejki rudbekie(, mogę je ciut ograniczyć, ale na pewno nie usunę

JulkAd 15:02, 26 sie 2014

I trochę ogrodowych fotek

Limki się zaczynają przebarwiać, a Vanilki już bardzo przebarwione, nawet bardziej niż na fotce (robiłam ją jeszcze w piątek chyba)

I wszyscy mają szczotki...mam i ja

...i niestety zbyt zielono wszędzie, brak koloru....z daleka w ogóle go nie widać...jedynie kwiecień/maj kiedy kwitną rodki jest kolorowy....