Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Milka 17:53, 02 wrz 2014

Dziś tylko slad zostawiam, bo muszę zwiać od kompa, jutro wrócę, bo widzę dużo nowości
BusyBee 18:03, 02 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

Gosiu dlatego się zdecydowałam na hortki już teraz, bo do przyszłego roku podrosną, no i cena nie była jakaś mego blokująca...nastawiłam się na wiosenną cenę 40-50 zł za sztukę, a te były po 20, więc nie było się co zastanawiać....to nic, że już powoli się kończą w tym sezonie....

40- 50 zeta no coś Ty ???!!!
W szkółce kupowałam phantomy po 7 zł. Musiałam z 10 km zboczyć z trasy, ale brałam 5 sztuk, to uznałam, że warto...
gierczusia 20:39, 02 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

...., a na połączenie też popatrzę, bo muszę się utrwalić w przekonaniu, że ciąg komunikacyjny nie jest tam konieczny i należy rozpocząć kurs żonglerki...

Achhh tam ciąg komunikacyjny.... Komu takie cuś potrzebne ??? Już se zwizualizowałam jak fruwasz nad tą grządką
gierczusia 20:40, 02 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

40- 50 zeta no coś Ty ???!!!
W szkółce kupowałam phantomy po 7 zł. Musiałam z 10 km zboczyć z trasy, ale brałam 5 sztuk, to uznałam, że warto...

Po 7 zł?????!! .. Nie nooooo , to jest nie fer

Buziole Dziewczyny
Magda_ 20:53, 02 wrz 2014

no Julitko nieźle Ci to odświeżanie wyszło Kiedyś już zaglądałam do Twojego wątku ale go sobie nie zaznaczyłam
Teraz się poprawię i już będę zaglądała częściej
Milka 11:05, 03 wrz 2014

JulkAd napisał(a)
I wczorajsze przedogródkowe zmagania....przypominam jak było

...i jak teraz...rabata czeka na coś jeszcze i właśnie nie wiem czy dodać więcej rozplenicy (ta i tak się rozrośnie), czy coś zupełnie innego...np. tak jak Kasik proponuje rozchodnik o ciemnych liściach, a może zwykły o różowych kwiatach?...z tyłu żółte rudbekie już do wycięcia ( a raczej do wyrwania -posadzę przy zbiornikach na wodę), bo przekwitają i w ogóle nieładne są...

kamienie na obrzeżu musiałam zostawić, niestety (żeby ziemia z wodą nie spłynęła), tam jest mała górka i iglakom musiałabym korzenie odsłonić gdybym chciała teren wyrównać....na razie jest tak, może w przyszłości i iglaki usunę

zmiana fajna ale co do trawy, no nie wiem czy na siatkę dobry pomysł, bo długo będzie łyso, trawy dość późno ruszają, raczej obstaję za bluszczem, albo czymś bordowym do cięcia
Kindzia 12:02, 03 wrz 2014

A ja bym na razie zostawiła tę rabatkę jak jest...hortki Ci się rozrosną, wystarczy tam...najwyżej potem te iglaki wytargasz...jak się mieścić nie będą.
Już w przyszłym roku nie będzie widać tego pojemnika sąsiadów, zobaczysz

Buzi zostawiam i dziękuję, że zaglądasz do mnie
gierczusia 19:20, 03 wrz 2014

Kaśka ma chyba rację .. Jak te hortki się rozrosną to tam będzie tłok .. A jak będziesz chciała żeby były bardziej do góry to je podwiążesz i już

Ściskam mocno
JulkAd 22:31, 03 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Nie chcę Ci wątku zaśmiecać... Może wstawię u siebie...?
Ale sporo urosły miskanty w jeden sezon to dla mnie budujące, bo już następne w donicach czekają

Nie zaśmiecasz ...
....cieszę się, że miskanty tak szybko rosną....u mnie z traw tylko Red Baron jakoś kapryśny...miernota taka...
JulkAd 22:33, 03 wrz 2014

Milka napisał(a)
Dziś tylko slad zostawiam, bo muszę zwiać od kompa, jutro wrócę, bo widzę dużo nowości

Irenko dzisiaj ja ledwo żyję, jutro nie będzie lepiej....od początku roku szkolnego od razu na głęboką wodę....kocioł totalny.....zapraszam mimo wszystko