Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 19:08, 16 lip 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczna ta różyczka No i widzę że ciągle działasz

Gosiu, ciągle coś dłubię żeby zapaść w sen zimowy i obudzić się wiosną na zmiany. Bo ogólnie to czarna rozpacz mnie nieraz ogarnia. Pogoda na szvzęścoe sprzyja robótkom i podlewa niebo moje setki sadzonek

Werbena hastata z nasion od Laurowiśni udana za rok będzie więcej.

Urszulla 19:12, 16 lip 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

Teraz nasiona mają takie geny że owocują tylko raz ,zebrane nasiona nie powtórzą ,ale to tylko niektóre,a mam pomidory przywiezione z Grecji sama co roku robię nasiona i całkiem dobrze owocują.

Ciekawa jestem koktailowe czy zwykłe?

A to u mnie dziewanna z siewu na przyszły rok

Katkak 21:17, 16 lip 2018

Ula idziesz jak burza. Ogród coraz piękniejszy.
Urszulla 21:23, 16 lip 2018

Katkak napisał(a)
Ula idziesz jak burza. Ogród coraz piękniejszy.

Jak burza z deszczem
Uczę się od Was ale mam dłuższą drogę.

sylwia_slomc... 22:33, 16 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Znam te przestoje w kwitnieciu, u mnie najgorsza była wiosna więc cebulowe musiałam wrzucić, potem łysy był maj i nagromadziłam orlików. Potem dopiero kwitły róże i następnie hortensje z trawami. Z każdym rokiem będzie lepiej

Róża Chopin u mnie pokazuje swoje możliwości przerosła mnie i przycięte tuje, ale ona tak lubi i kwitnie zawsze na czubku.

Ja sadziłam porami roku Najpierw zadbałam o wiosnę i jesień, potem o lato, a na końcu wyjdzie zima sadzona w między czasieTylko zima musi jeszcze urosnąć
Karoandherga... 22:53, 16 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Proste to czasem najdłużej służą

Zobacz jakie mam w tym roku hortensje lubię ich limonkowy stan a od południowego szczytu słońca bieleją, ciekawe zjawisko bo przecież wszystkie są od południowej strony

Witam Cię śliczny widok
U mnie na razie jedna hortensja bukietowa, ale zaczynam się rozkręcać
Adela 23:07, 16 lip 2018

Ula, dzięki za zdjęcia, obejrzałam z przyjemnością
Lawendę mam i dobrze u mnie rośnie, nie boi sie przesadzania. Sesleria też mi się podoba, widziałam ją na O. Przekonałaś mnie do wyeksponowania traw. Sama zresztą mówiłam, że wszystkie niemal rośliny, począwszy od hortensji po jeżowki, ładnie komponują z trawami. Zastanawiam się tylko, czy ten kącik z serbami lepiej rozjaśni miskant z piuropuszem (ten od momentu pojawienia się kwiatów), czy variegata.

Jutro - jak nie będzie deszczu - wezmę się za tą słoneczną rabatę.
Urszulla 09:50, 17 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja sadziłam porami roku Najpierw zadbałam o wiosnę i jesień, potem o lato, a na końcu wyjdzie zima sadzona w między czasieTylko zima musi jeszcze urosnąć

Bo Ty robiłaś cały ogród i rośliny w hurtowych ilościach. Ja musisłam na jednej rabacie wszystkiego się nauczyć od podstaw. Zajęło mi to 5 lat. Inni mają wctakim czasie dojrzałe ogrody
Teraz wiem to ogarniam 3 miejsca naraz i każde. Jest na innym etapie, jedno nawet traktuję jak kompostownik
Rozmnażam to co u mnie rośnie najlepiej w nieraz skrajnych warunkach pogodowych. Taką partyzantkę w tym roku zrobiłam że aż ciężko patrzyć.

W Biedrze kupiłam tanio sadzonkę hortensji pnącej bo od 3 lat próbuję ukorzenić. Patrz co z niej wyrosło jakaś bukietówka. W dupę takie okazje. A jeszcze mam wyrzuty bo znajomej poleciłam dwie bukietówki i jej nie kwitną jeszcze. Ciekawe co z nich wyrośnie.

Urszulla 10:05, 17 lip 2018

Adela napisał(a)
Ula, dzięki za zdjęcia, obejrzałam z przyjemnością
Lawendę mam i dobrze u mnie rośnie, nie boi sie przesadzania. Sesleria też mi się podoba, widziałam ją na O. Przekonałaś mnie do wyeksponowania traw. Sama zresztą mówiłam, że wszystkie niemal rośliny, począwszy od hortensji po jeżowki, ładnie komponują z trawami. Zastanawiam się tylko, czy ten kącik z serbami lepiej rozjaśni miskant z piuropuszem (ten od momentu pojawienia się kwiatów), czy variegata.

Jutro - jak nie będzie deszczu - wezmę się za tą słoneczną rabatę.

Chyba brzydka pogoda się zapowiada do piątku
O trawach napiszę u Ciebie.

Mój pióropuszowy miskant taki już po 2 latach, kupowany tam gdzie Wam mówiłam

I jeszcze miałam Ci pokazać jak pod jabłonką rośnie trzmielina biało-zielona i trawka Amazon Mist, którą Ci dałam. W srodku mam szafirki a teraz jeszcze będą goździki przy samym pniu.

Adela 10:43, 17 lip 2018

Zapomnialyśmy o hortensji pnącej Będą na Ciebie czekać. Możesz wziąć obie, bo u mnie się zmarnują.