Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Katkak 17:31, 11 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Po lawendzie tylko małe wspomnienie

Ale ślicznie E. Genialnie z tymi koralikami na sznureczku pomyślane
Urszulla 18:09, 11 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Też zazdrościłam, ale coraz częściej łapie się na tym, że teraz rozumiem co miała na myśli Irenka z Miłkowa mówiąc, że czym ogród starszy tym roboty więcej

Sylwia na pewno, Ty masz jeszcze mnóstwo bylin.
A z cięciem drzew ile pracy. Moje tuje, których tu nie pokazuję odmiany Kórnik ograniczyłam na wysokość 2 lata temu tylko ręcznym sekatorem. Jak porosły tak szybko nie wiem, ale w ruchu był sekator do gałęzi i nożyce, wczoraj 2 taczki wywiozłam. Za rok bym musiała piłą operować żeby na swojej wysokości przyciąć. Ograniczać trzeba jak najszybciej po co potem na wysięgnikach pracować
Urszulla 18:14, 11 lip 2018

Renii napisał(a)
Ula Ale stipę też już masz ładną. Moja jest dużo mniejsza ale po ostatnich deszczach ładnie się ukorzeniła. Hortki piękne, który rok są u Ciebie?
Przycięłaś już lawendę bo myślę że już czas na nią

Hortensje chyba mam 4rok. O 1/3 wyższe niż w zeszłym roku a nie cięłam nic wyżej niż w zeszłym roku.

Lawendzie ścinam tylko kwiatki bo brzydkie i szarawe już. Całą natomiast tnę nisko oczywiście wiosną.
Urszulla 18:22, 11 lip 2018

Adela napisał(a)
Ładna ta Magical Candle Jeśli kiedyś będę chciała powiększyć zasoby hortensji, to o niej pomyślę.
Wkurzają mnie moje białe ogrodowe, bo kwitną kiedy chcą i jak chcą. W gruncie nie są takie atrakcyjne jak w donicy.

Z ogrodowych ukatrupiłam kilka od Kindzi. Została tylko jedna terminatorka, która kwitnie na tegorocznych i zeszłorocznych pędach. U mnie nie ma warunków dla ogrodowych hortensji. Bukietowe mają się świetnie. Ale wśród nich też mam swoje typy
Polecam wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada
Urszulla 18:45, 11 lip 2018

Katkak napisał(a)

Ale ślicznie E. Genialnie z tymi koralikami na sznureczku pomyślane

Dzięki, na świeczkach też tak robię
Adela 18:54, 11 lip 2018

Dzięki za wątek. Zapowiada się ciekawie. Pobieżnie przelecę, bo szczegółowo się nie da.
Kindzia 20:51, 11 lip 2018

Ula, nie ukatrupiłaś, tylko nie dały u Ciebie rady. A to różnica.
Urszulla 20:58, 11 lip 2018

Kindzia napisał(a)
Ula, nie ukatrupiłaś, tylko nie dały u Ciebie rady. A to różnica.

Czujna jesteś
To fakt że najpierw padł orzech a potem one.
Renii 21:46, 11 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Ula na tym zdjęciu widać już dojrzały ogród. Ślicznie. Hortki też masz ładne
Renii 21:52, 11 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Hortensje chyba mam 4rok. O 1/3 wyższe niż w zeszłym roku a nie cięłam nic wyżej niż w zeszłym roku.

Lawendzie ścinam tylko kwiatki bo brzydkie i szarawe już. Całą natomiast tnę nisko oczywiście wiosną.

A ja lawendę w zeszłym roku ścięłam po kwitnieniu i drugi raz wiosną.