Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Milka 07:33, 01 mar 2021

Urszulla napisał(a)

Irenko, bardzo mi miło że jesteś. Nie odpoczywam, pracuję i mam remont. Jakoś zimy nie fotografuję. U mnie dużo podziało się w ogrodzie w zeszłym sezonie i nie mogę doczekać się wiosny. Nie będę się na przemijającą zimę oglądać
Ale wiesz, poza tym u mnie jeszcze ogrom prac ogrodowych potrzebny więc wszystko jest etapem przejściowym....taki niedokończony twór Dziewczyny zadbały o moją motywację ogrodową bo już odpuszczałam.

Dużo masz na głowie, to czasami jest zniechęcenie. Ale i to mija, spokojnie działaj i już Jeszcze ciut i ciepełko będzie, od razu ci chęci wrócą. Nie myśl sobie, że mnie to nie dopada, wtedy robię coś innego i mija.
Buziaki
Milka 08:07, 11 mar 2021

Serdeczności zostawiam.
Ja mam komedię w domu, dzięki kici, ubaw i śmiech.
anabuko1 09:09, 11 mar 2021

No brawo już wiosenne kwitnienia masz.
Ja jeszcze za nią jeszcze się nie rozglądałam .
Na weekend mam w planach porządki wiosenne w ogrodzie.
To może i wiosnę u siebie znajdę
Pozdrawiam
Urszulla 09:29, 11 mar 2021

an_tre napisał(a)
Dawno u ciebie nie byłam, koniecznie muszę cofnąć się wstecz.
Zostawiam pozdrowienia i życzenia miłej niedzieli

Szkoda u mnie tracić czas za stare dzieje. Wrzucę Ci trochę panoramy z zeszłego sezonu. A jak ogarnę ogród ( nie wiem kiedy) to znów jakąś nową zrobię.

Stara przygoda

Nowa przygoda
Urszulla 09:34, 11 mar 2021

Gosialuk napisał(a)
Wiosna. U mnie dopiero przebiśniegi kły wystawiły. Mokro bardzo i miejscami leży śnieg. Ale i tak się cieszę, dzień dłuższy i ptaki śpiewają na maxa.

U mnie strasznie długie i chłodne to przedwiośnie, nic się nie dzieje. Nie ma co wrzucić nawet przy odpowiedzi
Urszulla 09:40, 11 mar 2021

Iwonka napisał(a)
Witaj Ula Pierwiosnki pod magnolią wyglądają słitaśnie. Rozczulają mnie te maleństwa. Chciałabym kiedyś mieć dużą ich kępę i cieszyć się pierwszymi oznakami wiosny.

Jeśli będzie okazja to Ci dam bo z wszystkich pierwiosnkiów chyba te najbardziej lubię i mam je wszędzie. Szybko przyrastają, lubią być dzielone...wciąż nie mam wielkich kęp bo mnożę co roku
A zeszłoroczne małe sadzonki robione po kwitnieniu są już niezłe- jak na zdjęciu i pięknie kwitną, jak przyjdzie słonko to będą całe w kwiatkach.
Poniżej same zeszłoroczne sadzonki:

sylwia_slomc... 09:51, 11 mar 2021

Ula dużo sił i zdrówka na nowy sezon, u mnie też to przedwiośnie byle jakie jest, mróz i błoto na zmianę, mało kwitnie jeszcze nie spieszą się rośliny w tym roku...
Urszulla 18:15, 11 mar 2021

Milka napisał(a)
Serdeczności zostawiam.
Ja mam komedię w domu, dzięki kici, ubaw i śmiech.

Dziękuję
Urszulla 18:17, 11 mar 2021

anabuko1 napisał(a)
No brawo już wiosenne kwitnienia masz.
Ja jeszcze za nią jeszcze się nie rozglądałam .
Na weekend mam w planach porządki wiosenne w ogrodzie.
To może i wiosnę u siebie znajdę
Pozdrawiam

Odpoczywam po remoncie. Pogoda powstrzymuje prace wiosenne. A myślę że szybko muszę przesadzić hortensje dębolistne.
Urszulla 18:20, 11 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula dużo sił i zdrówka na nowy sezon, u mnie też to przedwiośnie byle jakie jest, mróz i błoto na zmianę, mało kwitnie jeszcze nie spieszą się rośliny w tym roku...

Właśnie zbyt zimno żeby można było się ucieszyć wiosennym ogrodem. Ale w słoneczne dni wróble szaleją pod dachówkami wijąc gniazdka a sikorki jeszcze do kul ze słonecznikem przylatują.