Grażynko nie mam bukszpanów w ogrodzie....a chciałabym
Na razie nic w ogrodzie nie robiłam, nawet drzewa nie bielone.
Czekam aż ta zima i roztopy przeminą
Bożenko- ta pogoda nas niestety zaskoczyła na całego
Basiu- fantastycznie z tą lawendą, żeby się tylko przyjęła
Sylwio, Gosiu- wiosenna sceneria to na razie w fazie marzeń pozostaje
Aniu- u mnie farelka spaliłaby się po 10 minutach pracy
Gabrysiu- po ostatnim opadzie śniegu dziś nadszedł następny taki sam. Dobrze że drogi poczerniały do popołudnia, bo teraz znowu białe
Kindziu - szybko nie będziemy w tym roku sadzili. basia ma fajnie bo kamienisto, a u mnie też wysoki poziom wód gruntowych
Danusiu- ja bukszpan miałam kupny i to takie grube zdrewniałe łodyżki w sam raz na sadzonki więc posadziłam, rok pokaże z jakim skutkiem
Irenko-fajnie że wpadłaś, reszta zdjęć czeka do soboty Zapraszam Cię.
Świetny pomysł z tym bukszpanem, żeby kupić i ukorzenić. Trzeba wybierać takie z piętką, bo się lepiej ukorzeniają. Ja zrobiłam sadzonki w zeszłym roku, długo trwało zanim puściły korzonki pomimo podlewania ukorzeniaczem w płynie. Zimę spędziły w doniczkach w nieogrzewanym garażu i teraz wiosną bedę je wysadzać na stałe miejsce w ogrodzie. Życzę Ci powodzenia z Twoimi sadzonkami. W razie potrzeby zapraszam do mnie po gałązki, mam kilka większych bukszpanów.
Dziewczyny dzięki za sugestie bukszpanowe. Basia ma rację...co roku po rochę i będzie
A ja wreszcie zrobiłam fotki moich wysiewów....rzodkiewka już po 4 dniach wzeszła
mam pomidory, paprykę,
kilka sałat i rzodkiewek- a pierwsze wiosenne dni
A to Irenko hortensja pnąca i badylki winogrona- cholera mnie bierze że winogrona nie ma jak posadzić
I jeszcze posadzone bulwy begonii białej i moja hortensja ogrodowa już w niezłej kondycji
Chciałam też Wam napisać że dostałam informacje o wysyłaniu sadzonek pelargonii i hortensji dopiero po 15 kwietnia ze względu na warunki pogodowe ...znowu ćwiczę cierpliwość
A oprócz tego będę przez weekend nadrabiać u Was zaległości.