Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 02:35, 24 paź 2012

Karolinko-u mnie glina jak ta lala w najładniejszych częściach ogrodu, dlatego czekam na kompost jak na zbawienie. A za płotem jakaś inna-co za pech. a zdjęcia przekłamują i dobrze.
Irenko-ja czekam na efekty Twoich rewolucji
Kasiu-to wirtualnie smacznego, a Twój malutki to już po imprezie garniturowej?
Alinko-dziękuję, wiem że dom pucujesz w szerz i w wzdłużwięc uważaj na siebie.
kasik778 08:28, 24 paź 2012

ula a co ty robisz w środku nocy na forum,, bezsenność? ja padłam wczoraj, dzisiaj zostałam w domu, nie idę do pracy, moja dziecina udała się do rodziców, żeby unikać moich zarazków
Ania 09:57, 24 paź 2012

Ja też mam glinę, ale rośliny dają radę super rośnie dąbrówka, widzę, że Ty też ją masz na wiosnę pięknie kwitnie na niebiesko, hortensje też nieźle rosną, u Ciebie Silver Dollar PRZEPIĘKNA. Oczywiście mgła dodaje tajemniczości
Kindzia 10:55, 24 paź 2012

Ulcia oglądam Twoją piękną jesień i rzuciło mi się w oczy

ta malutka hr ogrodowa musi być bardzo starannie opatulona na zimę. Miałam w tamtym roku w sumie 5 hr ogrod., z tego dwie takie malutkie. Przykryte były tylko korą i gałązkami jodłowymi. Te dwie małe po zimie, jak odbijały były mizerne bardzo, przymrozki majowe je załatwiły na amen. Z dużymi nic się nie stało, mało kwiatów miały, ale są i sporo znowu urosły.
Urszulla 11:51, 24 paź 2012

Kasiu-tak bezsenność, bo wróciłam wczoraj wieczorem od lekarza tak zdenerwowana, a jeszcze w domu zastałam sajgon 3 facetów! więc się wykąpałam i poszłam spać z Ł. A w nocy spać nie mogłam od 1 więc sobie pobuszowałam po wątkach Jak się zrelaksowałam spanie do rana znakomite

Kindziu-dzięki za rady, wiem że muszę starannie okryć.

Aniu-miłe odwiedzinki
Basia_1987 22:15, 25 paź 2012

Szkoda naszego zdrowia na facetówNa nerwy najlepsza melisa- z własnego ogródkaPięknie zakwitł Ci kaktus,ja też mam kilka ale żaden nigdy nie miał kwiatów z wyjątkiem grudnika
Urszulla 03:44, 26 paź 2012

Witaj Basiu- meliska u mnie jest i będzie w użyciu przez najbliższy czas
A z tym kaktusem, to ciekawa historia. W zeszłym roku dostałam od mamy, bo nie chciała wielkoluda już trzymać i dałam go na parapet zewnętrzny. Jak zakwitł to miał chyba ze 20 kwiatów, ale był osłonięty od wiatru. A w tym roku stał najpierw na studzience, to mszyce w czerwcu zjadły jeden pączek, a potem mama przestawiła go w lipcu jak u mnie była, na kamienie pod okna. I tak nie kwitł. Więc dopiero teraz w domu 1 kwiatem.
Myślę że południowe okno, parapet, słońce i osłona od wiatru mu sprzyja. To za rok
A jeszcze muszę załatwić odszczepkę od mojej cioci białej odmiany Szkoda tylko że te liście są niedekoracyjne
Ewa 08:38, 26 paź 2012

Ulenko ładnie u Ciebie
Ale co Ty tak późno siędzisz w nocy?
Urszulla 13:52, 26 paź 2012

Ewa napisał(a)
Ulenko ładnie u Ciebie
Ale co Ty tak późno siędzisz w nocy?

Ewciu- bezsenność. A jak Twój internet?
Urszulla 13:57, 26 paź 2012

Wycięłam dzisiaj do zamrożenia pietruszkę z ogródka, bo śnieg ma padać. Sąsiadka podpowiedziała mi żeby zostawić pietruszkę na zimę to wiosną nawet spod śniegu będzie świeża wychodziła i przyda się zanim świeża będzie.
Więc tej części ogródka jak nie przekopię z obornikiem to czy mogę w maju zasiać marchewkę?? Kto zna się na płodozmianie i mi odpowie: czy po pietruszce i koperku można siać marchew.