Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 08:50, 03 lis 2014

popcarol napisał(a)
Zagląm, pozdrawiam!!!
Grujeczniki kupiłam po 5 zł, oczar za kilka więcej w ub roku. Małe ale urosną (all) Jak chcesz mogę poszukać linków - pisz na priv albo u mnie.
Edytuję - tanie bo z gołym korzeniem, teraz też jeszcze można posadzić.
Miłorzęby i buki na all też drogie:/

Karola, ja niestety mało kupuję roślin wysyłkowo. Wolę zapłacić trochę więcej i widzieć co kupuję. Nacięłam się wysyłkowo zeszłej wiosny i dlatego. A w mojej okolicy jest dużo fajnych miejsc do kupowania, po drzewa wybieram się w okolice Krakowa, bo podobno tam najlepiej. Nie mniej jednak w tym roku miałam inne priorytety przymusowe
Urszulla 08:59, 03 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Może jakieś spotkanko z najbliższymi sąsiadkami ogrodowiskowymi by Cię odstresowało?????

Bogdzia napisał(a)
Ula pokaz tą róże miodem pzchnacą o której u mnie pisałas. Róze użytkowe (u mnie)to róże na płatki do ucierania ich z cukrem i owoce też do użytku.

Spotkanko na pewno byłoby świetne, jak nie sypnie przedwcześnie to pewnie coś wykombinuję jeszcze....najbliżej mam do Gosi

A oto róża o której pisałam, w tym roku chciała się rozrastać na potęgę ale jej na to nie pozwoliłam. Przylatuje tam dużo pszczół a ze względu na dziecko wolę być ostrożna. Więc trzymam ją w ryzach.

Urszulla 09:06, 03 lis 2014

ewa004 napisał(a)
Pozdrowionka zostawiam

Dzięki Ewciu, wpadnę popoł i do Ciebie

renatamama3 napisał(a)
No ,lista różankowa imponująca ,nie mam żadnej ,mam tylko różowego Leonarda i chrapkę na Heritage ,tylko nie mam pomysłu gdzie ją wsadzić ,bo wysoka ,tak samo mam chrapkę mam Luisa Odiera.pozdrawiam

Na pewno jakieś miejsce znajdziesz....nawet kosztem trawnikaA może jakiś remanent po zimie będzie trzeba zrobić

Milka napisał(a)
Mnie juz ta ciemność tak nie dobija, bo jest ciepło, jak by było zimno i ciemno, to też mi źle

a ja o tej porze najchętniej wyjechałabym gdzieś gdzie jest słonecznie

Kindzia napisał(a)
Aż się cofnęłam, żeby sobie tę Twoją listę róż przypomnieć...trochę tego jest Powoli zrealizujesz.

U mnie też jakoś mało czerwonego jesiennego w tym roku...

Kasiu, lista listą ale jakbyś wiedziała jak to chcę zrobić to dopiero byś widziała ile tego jest zobaczymy

BarbaraM napisał(a)

Rzeczywiście Ula,jest kawał roboty.
Podziałam

Basiu, pogoda Ci sprzyja.

No i na koniec czar kosmosów którego już nie ma po ostatnich przymrozkach

Pszczelarnia 16:08, 03 lis 2014

Urszulla napisał(a)
A oto róża o której pisałam, w tym roku chciała się rozrastać na potęgę ale jej na to nie pozwoliłam. Przylatuje tam dużo pszczół a ze względu na dziecko wolę być ostrożna. Więc trzymam ją w ryzach.

A nie jest to multiflora?
Bogdzia 20:22, 03 lis 2014

Urszulla napisał(a)

Spotkanko na pewno byłoby świetne, jak nie sypnie przedwcześnie to pewnie coś wykombinuję jeszcze....najbliżej mam do Gosi

Ładną masz ta różyczke , nie jestem pewna czy to dziczka bo widziałam takie w sklepach internetowych i miały nazwy np tu Kiftsgate
http://rosarium.com.pl/kategoria-produktu/roze-pnace
Urszulla 20:28, 03 lis 2014

Bodziu, dokładnie to ta
i co ciekawe to największa róża pnąca a ja ją ciągle ograniczam
Bogdzia 19:59, 04 lis 2014

Urszulla napisał(a)
Bodziu, dokładnie to ta
i co ciekawe to największa róża pnąca a ja ją ciągle ograniczam

Cieszę sie ze ja rozszyfrowałyśmy , faktycznie pisza ze potrafi byc ogromna. Jeśli masz miejsce to nie ma problemu bo jest śliczna. Pozdrówka.
renatamama3 09:05, 05 lis 2014

Ula ,kosztem trawnika he he ,dzieciaki i M mnie zamordują ,szkoda ,że nie widziałaś ich miny jak koło ,zmieniałam na łezkę .Ale ,pomysł już mi się kołacze w główce ,chyba Hortki ,przesadzę .pozdrawiam w ten słoneczny dzień.
Urszulla 19:12, 05 lis 2014

Reniu, my kobiety jesteśmy pomysłoweGratulacje
boguslawa_ma... 20:18, 05 lis 2014

Ula pozdrawiam