Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Pola 19:45, 01 mar 2015

Ula, macham do Ciebie i dziękuję za fajne towarzystwo
U mnie inny problem mam trawkę chyba przeżyła a nie wiem co to za jedna
Urszulla 19:52, 01 mar 2015

gierczusia napisał(a)
Wielkie dzięki za miłe towarzystwo u Gośki Ulka .. Podobnie jak Ty zrelaksowałam się na maxa ..baterie naladowane i chce się żyć

Czytam o Twoich przebojach ze stipą i się uśmiecham pod nosem.. Ja też łażę koło swoich jak koło jeża i nie wiem czy żyją czy nie żyją... Będę miała z nimi ubaw podobnie chyba jak Ty

Ściskam mooocno i do zobaczenia .. Mam nadzieje ,że wkrótce

Och Elu, wiesz że wiosny doczekać się nie mogę
Urszulla 19:56, 01 mar 2015

Bea napisał(a)
U mnie też dzisiaj stipy stawiane były na baczność.

Na efekt chyba musimy jeszcze poczekać.

Pozdrawiam Ula

Buziaki i może znowu do zobaczenia

Ha,ha dobre, to czekamy co z niej wyrośnie.
Urszulla 20:04, 01 mar 2015

Gabriela napisał(a)
Urszula, ja siałam stipę w 2013 r. i już drugą zimę rośnie. Mało jej miałam, tylko parę sztuk się uchowało i myślę teraz podzielić te kępki.
Z tego co czytam, to faktycznie jest moda na stipę - no co ic dziwnego, bo taka jest zwiewna i delikatna.
Nie jestem tylko pewna, czy lepiej ją przyciąć wiosną, czy tylko wyczesać. Skłaniam się ku drugiemu rozwiązaniu. Kiedyś miałam trzy sztuki turzycy Buchanana, obcięłam ją wiosną i było po niej.

Gabrysiu, Buchanani mam pierwszy sezon, ale jest piękna po zimie. Osobiście się w niej zakochałam....do pierwszej porażki;
ale tak na serio, czytałam ostatnio u kogoś na temat carex-ów (czyli turzyc), że obcinając końcówki niszczy się stożek wzrostu i źdźbło umiera i usycha. Więc można tylko powyrywać to co zima zniszczyła.

Ale z drugiej strony się zastanawiam bo miałam carex bronze (te pokładające się brązowe włosy)i ścinałam późną wiosną i rosły pięknie. Sama nie wiem A carex Mint Mist???
Urszulla 20:14, 01 mar 2015

wietrzyk napisał(a)
Widziałam u Gosi, że fajne spotkanko Wam wyszło Wcale mnie to nie dziwi, wiedząc jakie z Was towarzyskie duszyczki

Podjadę jutro do OBI zobaczyć czy mają stipę. Jakby co wezmę i dla Ciebie
Moje trawki najwyraźniej przezimowały, bo są od dołu zielone, ale też mam ochotę na więcej

Prawda ta stipa jest piękna. W każdej kompozycji obłędna
Urszulla 20:18, 01 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Ulcia, miło Cię było widzieć znowu

Do zobaczenia

Kasiu, Ciebie też pośmiałyśmy się i nie tylko. Ciekawa jestem nowych wieści
Urszulla 20:22, 01 mar 2015

Pola napisał(a)
Ula, macham do Ciebie i dziękuję za fajne towarzystwo
U mnie inny problem mam trawkę chyba przeżyła a nie wiem co to za jedna

Jak masz zdjęcie to na tą trawkę popatrzymy
ja zawsze po spotkaniach mam niedosyt ze względu na to że nie da się ze wszystkimi pogadać, a nawet jak się pogada to i tak mało
Urszulla 20:27, 01 mar 2015

Słuchajcie, dzisiaj Maja w ogrodzie mi się bardzo podobała....a największym odkryciem był Rundap z aplikatorem------na moje osty zastosuję!!!!wreszcie jakaś reklama telewizyjna była dla mnie
Bogdzia 21:03, 01 mar 2015

Urszulla napisał(a)

Gabrysiu, Buchanani mam pierwszy sezon, ale jest piękna po zimie. Osobiście się w niej zakochałam....do pierwszej porażki;
ale tak na serio, czytałam ostatnio u kogoś na temat carex-ów (czyli turzyc), że obcinając końcówki niszczy się stożek wzrostu i źdźbło umiera i usycha. Więc można tylko powyrywać to co zima zniszczyła.

Ale z drugiej strony się zastanawiam bo miałam carex bronze (te pokładające się brązowe włosy)i ścinałam późną wiosną i rosły pięknie. Sama nie wiem A carex Mint Mist???

Mnie tez bronze kilka lat temu po obcięciu padła , teraz nie obcinam, choc M jedna obciał w tamtym roku i żyje.
Kindzia 08:58, 02 mar 2015

Też Ci się ten aplikator z Mai podobał? Ja do tej pory ze słoiczkiem i pędzelkiem latałam za ostami między rodusiami...