Ula, a u mnie kwitły białe krokusy, a inne dopiero wychodziły. A dzisiaj to było tak ciepło, że jak na marzec zadziwiająco. W sobotę porządki robiłam na działce, jadę za dwa tygodnie.
To zazdroszczę Ci takiej pogodyKrokusy u mnie też się pokazały. Na białe czekam.
Kupiłam sobie sekatorek w nadziei na weekendowe ogrodowanie, ale w użyciu będzie najwcześniej za tydzień bo u nas zrobiło się zimno, deszczowo i mglisto...brrrr
Przy beznadziejnej pogodzie tylko gazety i forum mi zostało Pochłaniam numer specjalny "Mojego pięknego ogrodu" z początku roku, w którym jest wszystko o cięciu roślin. Dotarł również do mnie drugi numer "Gardeners World" choć utknęłam z czytaniem w połowie pierwszego numeru
Ulka czytanie tez ogrodnicza robota . wiedza sama nie wejdzie do głowy .carex bronze nie obcinaj pod żadnym pozorem . wyczesz grzebieniem i tyle . długie wąsy przytnij troszkę . mogą wyginąć .
w Gardeners najlepszy artykuł o cyniach z.... daliami na fotkach -niewybaczalne potknięcie dla takich profesjonalistów
Które róże zamierzasz kulkować ?
Ja już przygotowany mam cały arsenał akcesoriów do tego. Po niedzieli akcja
Aicha sama się ładnie wypoziomowała,ale inne trzeba przygiąć.