Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 11:49, 12 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja jutro wrzosy do fryzjera zabieram Buziaki

Wczoraj poszłam zrobić porządki z moimi tawułami od ulicy z tyłu działki. Trochę je sekatorkiem potraktowałam, ale prześwietliłam a nie cięłam z wysokości bo są niskie a ja chcę mieć je duże. Wyplewiłam koło nich i dosypałam biedr. ziemi. I tak ziemi ciągle mało.
A między nią rośnie "tymczasowo" dąbrówka, ale okazało się że perz jest silniejszy. Walka więc na tej rabacie trwa nadal a miało być tak pięknie. Może w szarotce kupię Rundup w żelu- u mnie w hurtowni nie ma, bo powiedzieli że jest za drogi i nie będzie im schodził.
Urszulla 21:20, 12 kwi 2015

A wieczorem jeszcze podlałam florovitem te tawułki co się wczoraj nad nimi "pastwiłam"
Kasiek 22:47, 12 kwi 2015

Calkiem zapomnialam...o tym czosnku
Miele go razem z roznymi pestkami, oliwa, dodaje troche soli, pieprzu i innych ziol, tak do smaku i tyle
Albo robie go z jajkami, tez pychotka- miele liscie razem z gotowanym jajkiem i mam taka superasna paste na kanapki
Pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 07:55, 13 kwi 2015

Urszulla napisał(a)

A między nią rośnie "tymczasowo" dąbrówka, ale okazało się że perz jest silniejszy. Walka więc na tej rabacie trwa nadal a miało być tak pięknie. Może w szarotce kupię Rundup w żelu- u mnie w hurtowni nie ma, bo powiedzieli że jest za drogi i nie będzie im schodził.

Myślę ze lepiej zrobisz jak wykopiesz tą dąbrówkę z perzem , oczyszcisz z kłączy i posadzisz od nowa , niestety może sie okazac ze znów ziemii trzeba dosypac.Miłego tygodnia.
ewa004 18:03, 13 kwi 2015

Hej Ulcia
Urszulla 18:21, 13 kwi 2015

Kasiek napisał(a)
Calkiem zapomnialam...o tym czosnku
Miele go razem z roznymi pestkami, oliwa, dodaje troche soli, pieprzu i innych ziol, tak do smaku i tyle
Albo robie go z jajkami, tez pychotka- miele liscie razem z gotowanym jajkiem i mam taka superasna paste na kanapki
Pozdrawiam cieplutko

Dzięki Kasiu, byłam u Ciebie wczoraj późną nocą...ale nie miałam sił na pisanie. Dzięki za przepisja najbardziej go lubiłam z pomidorami. Mój czosnek niedźwiedzi przesadzony w inne miejsce się przyjął, na dodatek tam jest podmokło a on to lubi
Urszulla 18:25, 13 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Myślę ze lepiej zrobisz jak wykopiesz tą dąbrówkę z perzem , oczyszcisz z kłączy i posadzisz od nowa , niestety może sie okazac ze znów ziemii trzeba dosypac.Miłego tygodnia.

Bogdziu, dąbrówka niestety być musi dopóki tawułki się nie rozrosną, bo inaczej nie poradzę sobie z tym miejscem. Kontroluję jej rozrost i ograniczam 2 razy w sezonie. A ziemię, tak jak i Ty piszesz, na pewno będę dosypywać
Urszulla 18:26, 13 kwi 2015

ewa004 napisał(a)
Hej Ulcia

Macham
Kindzia 19:52, 13 kwi 2015

A nie chcesz zamiast tej dąbrówki barwinka? To zielsko wszystko zagłuszy, barwinek, rzecz jasna. Będę wywalać za dwa tygodnie barwinka...
Milka 10:34, 14 kwi 2015

Jeszcze lepsza jest jasnota, ta rośnie błyskawicznie, jak tniesz jeszcze szybciej, żaden chwast się nie przebije i w sezonie ślicznie kwitnie na żółto