Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 15:19, 08 gru 2012

Ja też uwielbiam takie widoki i krótkie wyjścia w taką scenerię......ale dzisiaj z rana przy -10 pomarzłam mimo ciepłego ubrania i głowę mi rozsadza.......ale druga tura ciasteczek upieczona.
I jeszcze w zanadrzu przygotowuję dla Was produkcję skórki pomarańczowej w syropie cukrowym do makowców i serników na święta.
Bogdzia 19:37, 08 gru 2012

Zdj ecia piękne ale zimy i tak nie lubie. Ja się piszę na ta skórkę pomaranczową Pozdrawiam.
EPODLAS 20:06, 08 gru 2012

No to ja jestem wyjątkiem. Lubię zimę. Jak skrzypi pod nogami, kiedy pada śnieg, nawet jak mróz jest duży. Nie lubię jedynie tych krótkich dni i pluchy kiedy śnieg się roztapia.
vita 11:23, 09 gru 2012

Urszulla napisał(a)
U nas w nocy było -15C, a teraz -10C.
Ale słoneczko świeci na ten iskrzący i chrupiący śnieg.
Taka u mnie droga na zewnątrz

U nas wczoraj było cieplej, za to słoneczka mniej. Droga do spaceru zachęca.
Mnie cieszy bardzo warstwa śniegu w ogrodzie, przy niej i niższe temperatury niestraszne.
Miłego dnia
Urszulla 11:50, 09 gru 2012

Dzięki za miłe odwiedzinki. Co do skórki dam znać, pozdrawiam też tych którzy lubią prawdziwą zimę nawet w ogrodzie za oknem. U nas dzisiaj znowu słonko....aż miło. Najbardziej lubię tę scenerię w święta......ale czy dotrwa ona 2 tygodnie???
vita 12:48, 09 gru 2012

Mróz coraz większy, może dotrwa? Pozdrawiam
an_tre 14:34, 09 gru 2012

Ulka piękne zimowe fotki grudniki rozweselają, a święta coraz bliżej... miłej niedzieli
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
BarbaraM 08:26, 10 gru 2012

My z dziećmi poszliśmy wczoraj na górkę pozjeżdżać.
Mróz był,ale godzinka zjazdów dobrze zrobiła
Potem poszliśmy do "chaty na groniu" na gorącą herbatkę.
Super klimaty.
Urszulko Ty powinnaś wiedzieć gdzie to
Meszna koło Szczyrku.
Urszulla 11:27, 10 gru 2012

Tak Basiu, choć nigdy tam nie byłam....moje dzieci pobiegały i igloo budowały ......zmokły, zmarzły i szczęśliwe. A ja niedzielę przeznaczyłam na gotowanie i dekoracje.

W końcu zrobiłam wianki........z patyczków winogronowych...................zainspirował mnie wprawdzie wianek norweski bielony (ostatnie zdjęcie widać jego fragment)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2196-norweski-ogrodek?page=28
....................ale już na wstępie zrozumiałam że technicznie nie tak łatwo więc wymyśliłam coś innego
pierwszy stelaż wyszedł nieudolnie, drugi był lepszy

A oto efekty końcowe......u mnie jednak minimalizm wziął górę
dla mojej mamy

dla nas
Urszulla 11:36, 10 gru 2012

A oto cz.I PRZEPISU NA SKÓRKĘ POMARAŃCZOWĄ
Skórka z 5 pomarańczy (wysuszona bo zbierałam kilka dni aż dzieci zjadły) namoczyłam przez cały dzień zmieniając 1 raz wodę

Wycięłam białe środki, bo dają gorycz

Zalałam wodą i gotowałam do miękkości ok.2 godz. aby móc je potem pokroić, wodę zmieniłam po pierwszej godzinie