Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 21:25, 06 paź 2012

Przepiękne grzybobranie Bogdziu, a u mnie leje deszcz znowu od południa karmniczek wisi ale w deszcz to nic nie przyleciało, a dzisiaj zbierając orzechy, widziałam dzięcioła właściwie jego "plecy" były w czarno białe piórka, siedział na orzechu i sobie stukał
Bogdzia 21:31, 06 paź 2012

monteverde napisał(a)
Przepiękne grzybobranie Bogdziu, a u mnie leje deszcz znowu od południa karmniczek wisi ale w deszcz to nic nie przyleciało, a dzisiaj zbierając orzechy, widziałam dzięcioła właściwie jego "plecy" były w czarno białe piórka, siedział na orzechu i sobie stukał

Z tych karmników nie wszystkie ptaki potrafia jesc. Najlepiej idzie to sikorom i kowalikom, wróble i mazurki też sie nauczyły ale inne już nie.Dzięcioł też lubi słonecznik. U mnie z pieńka sie nieraz objadał ale na tym nowym karmniku jeszcze go nie widziałam. może zimą sie nauczy bo słonecznik bardzo lubi.
Mala_Mi 21:54, 06 paź 2012

Ha.. z karminika od Irenki... w jeden dzień ubywa cały słonecznik........ dziś M zakupił worek słonecznika
Bogdzia 21:56, 06 paź 2012

asc napisał(a)
Ha.. z karminika od Irenki... w jeden dzień ubywa cały słonecznik........ dziś M zakupił worek słonecznika

Wiem , wiem u mnie też dużo , wole nie pisac ile.A po ile płacił?
annawu 21:58, 06 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Masz rację Aniu . Zauważyłas ile naprodukowałysmy tych koszyków z grzybami stale cytując.Pół Ogrodowiska by już obdzielił grzybami z tych koszyków.

Bogdziu z Anią naprodukowałyście tyle klonów od orginału, który przeznaczony był dla mnie
Okazała i wyczerpująca produkcja
Milka 11:12, 07 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Masz rację Aniu . Zauważyłas ile naprodukowałysmy tych koszyków z grzybami stale cytując.Pół Ogrodowiska by już obdzielił grzybami z tych koszyków.

to mi się właśnie rzuciło w oczy! wszyscy juz mamy grzybki

a ja życzę przyjemnej niedzieli; jest u nas pochmurno, 11 stopni, mniej wieje, noga jeszcze ciut boli..to się obijam w piżamie
Agacia 12:16, 07 paź 2012

Hej Bogdziu, przyszłam Ci podziękować w imieniu 'moich' sikorek: biorąc z Ciebie przykład już teraz rozstawiłam w miejscach strategicznych karmniki, do których zlatuje się pół ulicy A poza tym (gdzież indziej mogłabym się pochwalić? ) wyobraź sobie, że zakwitł mi rh Pohojla's Daughter Widzę też, że kilka kolejnych pąków dopiero szykuje się ro rozkwitu Udanej niedzieli!
malwes 18:29, 07 paź 2012

Bogdzia! Grzyby przepiękne! Bardziej niż grzybków zazdroszczę grzybobrania. Ja w tym roku nie dałam rady i chyba już nie dam niestety . Niby mam lasy obok, niby duże, ale to lasy podmiejskie, nie takie jakie lubię naprawdę.

Agacia - coś dziwnego z tymi kwitnieniami w tym roku. Ja u siebie już na kilku roślinach obserwowałam takie anomalie, z drugiej strony mam wrażenie, że rośliny znacznie szybciej niż zwykle zrzucają liście....coś dziwnego się dzieje....nie rozumiem do końa tego.
Bogdzia 20:29, 07 paź 2012

annawu napisał(a)

Bogdziu z Anią naprodukowałyście tyle klonów od orginału, który przeznaczony był dla mnie
Okazała i wyczerpująca produkcja

Nie zabrałaś ich Aniu to była okazja tworzyc klony, dobrze nam szło.
Bogdzia 20:34, 07 paź 2012

irena_milek napisał(a)

to mi się właśnie rzuciło w oczy! wszyscy juz mamy grzybki

a ja życzę przyjemnej niedzieli; jest u nas pochmurno, 11 stopni, mniej wieje, noga jeszcze ciut boli..to się obijam w piżamie

Irenka lecz tą nogę, chociaz jak nie możesz dużo chodzic to bedziesz więcej przy komputerze siedziec i wszyscy będą z tego zadowoleni.U mnie też dziś pochmurno i jeszcze zimniej bo 10stopni w najcieplejszym momencie było a wiekszośc dnia ponizej 10. Mam jeszcze sporo cebulek do posadzenia i zrobic porządek w oczku zanim zamarznie ale jak tak zimno to robota nie idzie. Jutro zamiast wyprawy do lasu trzeba sie za ogród wziąc.