Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 21:41, 24 wrz 2013

kachat napisał(a)
Jakie fajne sadzoneczki Ja też niedługo będę paczkę rozpakowywać ze skarbami - od Ani ASC

A moja jedna Pinky-Winky, posadzona na stanowisku, gdzie połowę dnia jest pełne słońce a połowę półcień, wygląda identycznie jak ta twoja Welka. Natomiast druga, co rośnie w pełnym słońcu, to maszkara straszna... Wcześniej była ładna, w środku lata, ale teraz wygląda jak zeschnięta stara szczota - kwiatostany zrobiły się brzydkie, bardzo ciemne... Patrzeć na nią nie mogę. Może to kwestia tego, że w pełnym słońcu po prostu znacznie szybciej ta odmiana przekwita..?

U moich rodziców Pinky rośnie na patelni i jest strasznie zabiedzona, mimo codziennego podlewania, moja w zeszłym roku co chwila miała oklapnięte liście, bo też była patelnia, a w tym roku ta brązowa siatka pomogła, nie wygląda ona najładniej na tym płocie, ale spełnia swoją funkcję zasłaniająco-przeciwsłoneczną. Także wydaję mi się, że na pełne słońce przez cały dzień nie bardzo się nadaje.
Muszę sobie gdzieś odznaczyć, żeby wpaść do Ciebie obejrzeć sadzonki od Ani
Pozdrawiam
Welka 21:44, 24 wrz 2013

Luki napisał(a)
Żurawki bardzo kuszące, ale muszę się powstrzymać Widzę, że też jedna odmiana z kolekcji malarzy

Powstrzymałam się tylko przed kupnem tej trzeciej z nowości, bo generalnie jakoś podobna do innych które już mam. Z malarzy wzięłam Picassę, bo przy młodych pozostałych sadzonkach malarzy aż tak dużych różnic nie widziałam i na 4 teraz miejsca bym nie znalazła, już dziś co chwila na jakieś cebulki trafiałam przy kopaniu
Pozdrawiam
Welka 21:48, 24 wrz 2013

beta napisał(a)
ale fajne zakupy...podoba mi się ta hosta silver threads and golden needles...zresztą ostatnio te limonkowe hosty chodzą mi głowie

Z tych takich ciapkowanych-paskowanych mam jeszcze Korean Snow, ciut ciemniejsza, ale też ładna. A takich z mocnym białym kolorem czy w środku czy na zewnątrz liścia nie mogę sadzić, bo się przypalają u mnie za mocno, wolę właśnie takie żółtawo-zielone albo całe niebieskie
Pozdrawiam
kaisog1 22:11, 24 wrz 2013

Ewelina ale fajne zakupowe nowości
EPODLAS 22:41, 24 wrz 2013

Ewelinko, jestem pod wrażeniem twoich żurawek i jeszcze takie rarytasy zamawiasz. Nie wiedziałam że są nazwy żurawek inspirowane nazwiskami malarzy, ale ja o żurawkach nie wiele wiem. Mam parę odmian, może jeszcze powiększę ich ilość, ale nie doścignę cię Ewelinko
Mala_Mi 08:22, 26 wrz 2013

Ewelinka.. widzę, że chyba zakupy robimy u tego samego dostawcy..
Moje jeszcze nie posadzone....... stoją już tydzień ... i jeszcze postoją.
Anita1978 15:33, 26 wrz 2013

No w końcu Cię znalazłam na nowo!
Wszystko piękne- kolekcja żurawek, i jeżówki jeszcze tak ładnie ci kwitną...moje już kaput....
Pozdrawiam
malgocha1960 17:35, 26 wrz 2013

Ewelinko,przepiękne zakupy,zwłaszcza niespotykane hosty.Czy mogłabyś napisać gdzie je zamawiałas,bo te hosty sa bajeczne,a nie sądzę,zeby wiosna Podstolec je miał.
Welka 18:15, 27 wrz 2013

kaisog1 napisał(a)
Ewelina ale fajne zakupowe nowości

Dzięki
Pozdrawiam
Welka 18:17, 27 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Ewelinko, jestem pod wrażeniem twoich żurawek i jeszcze takie rarytasy zamawiasz. Nie wiedziałam że są nazwy żurawek inspirowane nazwiskami malarzy, ale ja o żurawkach nie wiele wiem. Mam parę odmian, może jeszcze powiększę ich ilość, ale nie doścignę cię Ewelinko

Bożenko, są np. malarze, miasta, planety, napoje. Nie mam zamiaru mieć u siebie wszystkich jakie się pojawią, ale kocham ich zmienność i nie ukrywam, że już całkiem sporo ich u mnie
Pozdrawiam