Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

dorkow0 11:21, 28 paź 2012

Witaj i dziękuję za odwiedziny u mnie... Obejrzałam troszkę Twojego ogrodu i już go lubię... Też taki nieuporządkowany mam, choć ciągle mnie ciągnie do takiego ładu ogrodowiskowego... Ale tak kocham wszystkie rośliny, że gromadzę je od 20 lat i ciągle mi mało... A ładu jak nie było, tak nie ma... No może troszkę kancików jest, ale te robię już wiele lat, nim zaczęły być popularne w ogrodach u nas...
Co do roślin wiosennych, to zawsze mam ich w nadmiarze, więc jeśli jesteś chętna, to się podzielę...
Mala_Mi 11:31, 28 paź 2012

Ależ piękny las pokazałaś.. i te grzybki..... te fotki z białym przemilczam...... grrr nie lubie tej pory roku... ani to zima, ani jesień.. chlapa-ciapa...brrrrr
Piszesz, że suszysz grzyby w maszynce.. jak Ci się sprawuje? Coś jeszcze niż grzyby w niej suszysz?
Welka 11:38, 28 paź 2012

kasik778 napisał(a)
u mnie to już prawdziwa zima, wszystko przysypane kilkoma centymetrami śniegu

dzisiaj godzina do tyłu, a też się nie wyspałam...

Znów mi rozłącza internet i muszę każdemu oddzielnie odpisywać

Prawie u wszystkich dziś było biało, nieuniknione się zbliża
Welka 11:38, 28 paź 2012

Syla napisał(a)
Przecudny krajobraz parkowy jesienią .... uwielbiam takie widoki ....

Niedługo pewnie zaśnieżone alejki będziemy zmuszeni pokazywać
Welka 11:40, 28 paź 2012

eliza3 napisał(a)
U Ciebie widzę, że też popruszyło śniegiem... Dzięki zmianie czasu wyspałam się jak nigdy, szkoda tylko, że tak szybko będzie wieczór...Miłej niedzieli życzę

Nie lubię zmian czasu, wolę rano jak jest ciemniej niż szybciej po południu ciemnota
ale ktoś tak wymyślił, ze niby oszczędniej, może kiedyś to zniosą
monteverde 11:44, 28 paź 2012

Aniu wtrącę się w suszarce ja suszę wszystko co chcę, grzyby, owoce np. jabłka i gruszki, warzywa jak pietruszka, seler, marchew, one są super mam 2 to szybko idzie
Welka 11:45, 28 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Ewelinko, doczekasz się dzieci urosną i będziesz się wysypiać. Ale jeszcze pamiętam jak to było jak dzieciaki były małe. Ewelinko, a ja jeszcze wczoraj byłam na grzybach, nazbierałam całe wiaderko maślaków, już ususzone. Były nadmarznięte, ale im to nie zaszkodziło. I prawie wszystkie bez robaków.

Bożenko, ja ogólnie bardzo kiepsko sypiam, nawet jak nie było dzieci to miałam problemy ze snem, ale wtedy można było w dzień pospać jak coś, a teraz maluchy nie dadzą. Nawet maślaków zazdroszczę, ja już nie będę miała kiedy wyskoczyć do lasu
Welka 11:46, 28 paź 2012

monteverde napisał(a)
Ewelinko to chyba tylko szron nie padało przecież a temperatura rano o 6.00 była +1 st., pozdrawiam

A tu Cię kochana zaskoczę, bo M dzwonił z pracy i mówił, że wieczorem jak zamykał dom to śnieżek padał, a u mnie o 6 było -2, na szczęście już wszystko wróciło do ormy, bo świeci słonko i jest na +
Welka 11:50, 28 paź 2012

dorkow0 napisał(a)
Witaj i dziękuję za odwiedziny u mnie... Obejrzałam troszkę Twojego ogrodu i już go lubię... Też taki nieuporządkowany mam, choć ciągle mnie ciągnie do takiego ładu ogrodowiskowego... Ale tak kocham wszystkie rośliny, że gromadzę je od 20 lat i ciągle mi mało... A ładu jak nie było, tak nie ma... No może troszkę kancików jest, ale te robię już wiele lat, nim zaczęły być popularne w ogrodach u nas...
Co do roślin wiosennych, to zawsze mam ich w nadmiarze, więc jeśli jesteś chętna, to się podzielę...

Witaj u mnie
Ja też lubię uporządkowane ogrody, ale u kogoś, nie u mnie. Za dużo roślin mi się podoba, żeby się ograniczać, więc u mnie nie ma szans na uporządkowanie. Choć może do kancików się zmuszę - teraz mamy wkopaną cegłę, ale coraz gorzej wygląda i część po zimie pewnie będzie do wyrzucenia.
A jak z wiosennymi nie masz co robić, to się chętnie nimi zajmę
Welka 11:55, 28 paź 2012

asc napisał(a)
Ależ piękny las pokazałaś.. i te grzybki..... te fotki z białym przemilczam...... grrr nie lubie tej pory roku... ani to zima, ani jesień.. chlapa-ciapa...brrrrr
Piszesz, że suszysz grzyby w maszynce.. jak Ci się sprawuje? Coś jeszcze niż grzyby w niej suszysz?

Aniu, moja suszarka kiedyś zaliczyła upadek i bardzo hałasuje, ale oprócz tego jestem bardzo z niej zadowolona. Ma pięć okrągłych tac, włączamy w godzinach tańszego prądu, więc w dzień chodzi 2 godzinki i wieczorem M jak ogląda tv to włącza na godzinkę czy dwie- najczęściej (jak on wieczorem o tym pamięta) to rano już wkładam do woreczka ususzone. Nic innego w niej nie suszyłam, ale na pewno można, bo i owoce są na zdjęciu z opakowania, ale te zjadamy najczęściej świeże