Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 18:20, 10 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu specjalnie dla Ciebie na dobranoc, żeby Ci się Twoje przyśniło

http://ogrodniktomek.pl/2012/03/niewielka-sadzawka-z-fontanna/

http://ogrodniktomek.pl/2011/08/zrob-to-sam-fontanna

drugi link jest bardziej czytelny

Jeszcze nie odeszłam od komputera...Sebuś mi napisał, że pompa starczy 600 l/h, on tu mówi o 1000-1500.
M będzie dzwonił do sklepu, poradzą...

Dziękuję Juleczko, nieoceniona jesteś, wiesz

Teraz to już na prawdę zmykam
JulkAd 18:32, 10 mar 2013

Kasiu to jak dotrzesz i znajdziesz chwilę, to napisz mi jaką ziemię szykowałaś swoim różom...bo wprawdzie do sadzenia sporo czasu, ale grunt można przygotować...powoli nabieram odwagi...nawet w planie je umieściłam
AniaDS 18:42, 10 mar 2013

Kasiu, ale kamyk fajowy , cena też fajna, mogłaby mi się trafić taka okazja .
JulkAd 18:45, 10 mar 2013

AniaDS napisał(a)

Czasami na polu ładne leżą, tylko brakuje machiny do przetransportowania chociażby do samochodu, ja znalazłam kamole u brukarza, który zajmuje się głównie granitem...trzeba poszukać, czasami całkiem niedaleko....
Mala_Mi 19:43, 10 mar 2013

Kindzia napisał(a)

U mnie też są w chłodnym miejscu, przecież Cię nieustannie słucham, tamte zamówione jeszcze nie przyszły. Czyli, jakby co, wszystkie do doniczek? Te azjatyckie wydaje mi się za płytko wsadziłam...mogę potem do gruntu głębiej je wkopać...czyli przysypać łodygę, która teraz jest ponad ziemią?

Ja swoje lilie wsadzam do doniczek.. i to po kilka nawet do jednej (nie mam gdzie trzymać) i ziemi daje tyle by cebulka nie wysychała..... miesiąc przeżyją w ciasnocie, a potem sadzę już na taka głębokość jak trzeba.....
Mala_Mi 19:44, 10 mar 2013

Kamyk ustaw nad pojemnikiem
AniaDS 19:58, 10 mar 2013

Rozejrzę się, byłoby ciurkadełko tanim kosztem .
Kindzia 20:36, 10 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu to jak dotrzesz i znajdziesz chwilę, to napisz mi jaką ziemię szykowałaś swoim różom...bo wprawdzie do sadzenia sporo czasu, ale grunt można przygotować...powoli nabieram odwagi...nawet w planie je umieściłam

Żadnej specjalnej Juluś...u nas uprawna ziemia była, jest niezła. Dołek, obornik granulowany, trochę ziemi na to, krzak i zakopać. Nawożę Magiczną Siłą do róż, raz w sezonie gnojówką z pokrzyw...wszystko.
Jak masz słabą glebę to w ogrodowej posadź, ja wierzę w granulowany obornik...

Uda Ci się, będą pięknie kwitły W maju mszyce Cię odwiedzą To się nie zniechęcaj. Ale raz psik i spokój Dwa lata temu psikałam różnymi domowymi miksturami, w zeszłym roku było bardzo dużo mszyc, taki rok był, domowe sposoby nie działały. Jakiś systemowy środek stosowałam...wystarczyło raz.
Kindzia 20:39, 10 mar 2013

AniaDS napisał(a)

Myślałam, że ze 150 zł będzie mnie kosztował...jak mi powiedzieli, że 29 mam zapłacić, to mnie pusty śmiech ogarnął.
JulkAd 20:39, 10 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Żadnej specjalnej Juluś...u nas uprawna ziemia była, jest niezła. Dołek, obornik granulowany, trochę ziemi na to, krzak i zakopać. Nawożę Magiczną Siłą do róż, raz w sezonie gnojówką z pokrzyw...wszystko.
Jak masz słabą glebę to w ogrodowej posadź, ja wierzę w granulowany obornik...

Uda Ci się, będą pięknie kwitły W maju mszyce Cię odwiedzą To się nie zniechęcaj. Ale raz psik i spokój Dwa lata temu psikałam różnymi domowymi miksturami, w zeszłym roku było bardzo dużo mszyc, taki rok był, domowe sposoby nie działały. Jakiś systemowy środek stosowałam...wystarczyło raz.

Tak zrobię Kasiu...gleba chyba nie najgorsza, ale z piaskiem muszę wymieszać, żeby rozluźnić trochę...