Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 17:04, 24 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Za daleko ujęcie z miłorzębem, zrób zbliżenie i na wszelki wypadek, ułam 1 pąk i dowiesz się, czy żywy czy suchy, innej metody nie ma
Piękny zarys rabat i wspaniałe donice

u mnie możesz nie znaleźć, wstawiam fotki miłorzębu z pakami, porównaj

Irenko dzięki wielkie za zdjęcie, mój tel. nie zrobi lepszego niż wstawiłam, a na dodatek leje ciągle u mnie widzę już po tym jak Twoje drzewko wygląda, że moje "maleństwo" raczej nie przetrwało jutro oberwę pączek i sprawdzę jego żywotność, bo dzisiaj żadna siła mnie od kominka nie oderwie, tak zmokłam wracając z pracy -bez parasola gapa jedna - że teraz ciągle mi zimno, ale eMuś zrobił ognisko i się grzejemy Pozdrawiam serdecznie!
Zielona 17:23, 24 mar 2014

ja tez od rana palę w kominku. M. dziwił się rano, bo sądziliśmy, że sezon kominkowania skończony, ale.... dzisiaj od samego rana dorzucam i dorzucam. I lubię to inne ciepło, jakie daje żywy ogień. To ciepło Tobie posyłam
jolka 18:01, 24 mar 2014

irena_milek napisał(a)
wstawiam fotki miłorzębu z pakami, porównaj

Wiuniu, mój miłorząb wygląda całkiem podobnie jak Twój.
Myślałam, że potrzebuje jeszcze trochę czasu...
Ale jak patrze na zdjęcie Irenki, to już nie wiem co myśleć

Ech, wieczne stesy ogrodnika...

wiunia 18:24, 24 mar 2014

Zielona napisał(a)
ja tez od rana palę w kominku. M. dziwił się rano, bo sądziliśmy, że sezon kominkowania skończony, ale.... dzisiaj od samego rana dorzucam i dorzucam. I lubię to inne ciepło, jakie daje żywy ogień. To ciepło Tobie posyłam

Martusia i wzajemnie i jeszcze kakao w kubku i eMuś u boku miłego popołudnia i wieczorku!!!
wiunia 18:34, 24 mar 2014

jolka napisał(a)

Wiuniu, mój miłorząb wygląda całkiem podobnie jak Twój.
Myślałam, że potrzebuje jeszcze trochę czasu...
Ale jak patrze na zdjęcie Irenki, to już nie wiem co myśleć

Ech, wieczne stesy ogrodnika...

Jolu może jednak ......coś z tych naszych bidulek będzie, może u Irenki jakiś mikroklimat czy coś w ten deseń, że u niej tak wszystko "buja" ? No przecież zimy prawie nie było tyle , że u mnie wieje dość solidnie, takie przeciągi czy co? Nie mam dużych roślin więc nie ma osłony przed wiatrem. Będzie mi przykro jak nie wiem co jak mi padł ten miłorząbek na pocieszenie sobie daję przykład powojników posadzonych jesienią. u wszystkich już miały listki, a moje takie suche nitki, a tu nagle w zeszłym tygodniu listeczki ujrzałam i to na wszstkich czterech Janach Pawłach II Uszy do góry i będziemy obserwowały nasze drzewka ok?

Alisonek 22:35, 25 mar 2014

Wiuniu wszystko widziałam, odnowione donice, tulipki, przeczytałam o kupionych rh nooo noo noo się dzieje
A moje graby dalej nie posadzone, bo leje od 3 dni mam nadzieję że przeżyją ten czas zaniedbania ich przeze mnie
Pozdrawiam cieplutko
Zielona 22:41, 25 mar 2014

Gratuluję zakupów i mam nadzieję, że następnym razem dasz znać, że jesteś tak blisko
iwonaal 12:07, 26 mar 2014

Pozdrawiam, z miskantami coś robiłaś?
wiunia 22:02, 26 mar 2014

Alisonek napisał(a)
Wiuniu wszystko widziałam, odnowione donice, tulipki, przeczytałam o kupionych rh nooo noo noo się dzieje
A moje graby dalej nie posadzone, bo leje od 3 dni mam nadzieję że przeżyją ten czas zaniedbania ich przeze mnie
Pozdrawiam cieplutko

Aloisonku witam Cię serdecznie! U Ciebie graby stoją zadołowane, a ja nadal grabów nie mam i tak sobie myślę, że w tej szkółce to chyba na kwiecień czekają z wysyłką
wiunia 22:07, 26 mar 2014

Zielona napisał(a)
Gratuluję zakupów i mam nadzieję, że następnym razem dasz znać, że jesteś tak blisko

Marta ja nawet z okna samochodu próbowałam wypatrzeć Twoje włości ale chyba przez ten deszcz nie dopatrzyłam lub jechałam nieodpowiednią drogą nastepnym razem dam znać to mi mapę narysujesz
Kurcze nie wiem czy dobrze zrobiłam ale ze względu na niedoczas w nadchodzący weekend dziś jak tak ładnie słonko świeciło posadziłam rośliny chyba źle co? za zimno było? Teraz ma stressss